De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
woensdag 21 maart

Archief

De artikelen van woensdag, 29 juni 2011.

Cultuurwoensdag, 29 juni 2011

Dansers gezocht voor Pink Project op Sneker Simmer

Sneek - De organisatie van Sneker Simmer is op zoek naar jongeren die mee willen dansen op The Wall door Pink Project. De Pink Floyd-tribute band treedt op 30 juli op bij de Bolswarderpoort in Sneek.

Cultuurwoensdag, 29 juni 2011

Meer concerten in WTC EXPO

Leeuwarden - In het WTC Expo in Leeuwarden staan tot en met november zes grote concerten gepland. Dat is meer dan in de afgelopen jaren, aldus een woordvoerder van de evenementenhal. De nieuwe directie wil in de toekomst meer grote popconcerten gaan aanbieden.

Cultuurwoensdag, 29 juni 2011

Simmerdeis trekt ruim 14.000 mensen

Drachten - Het muziek- en theaterfestival Simmerdeis in de gemeente Smallingerland heeft dit jaar ruim veertienduizend bezoekers gehad. Dat heeft een woordvoerster van Schouwburg De Lawei in Drachten gisteren gemeld. Daarmee is de vijfde editie van het festival de drukst bezochte tot nu toe.

Cultuurwoensdag, 29 juni 2011

Hannemahuis verwerft bijzonder beeldje

Harlingen - Gemeentemuseum het Hannemahuis in Harlingen heeft in Londen een bijzonder aardewerken beeldje verworven. Het gaat om een beeldje van een vrouw met een streng uien in de ene en een mandje met uien in de andere hand. Het beeldje is omstreeks 1780 geboetseerd en in Harlingen beschilderd door Jan Eelkes Kroonenburg. Het museum verwierf het beeldje met steun van de Ottema-Kingma Stichting.

Economiewoensdag, 29 juni 2011

VDM wint duurzaamheidsprijs

Surhuisterveen - Bouwonderneming VDM Wonen uit Drogeham is op het ondernemerssymposium van de gemeente Achtkarspelen uitgeroepen tot Koploper Duurzaam Ondernemen. Andere bedrijven die in het afgelopen jaar concreet aan de slag zijn gegaan met het thema duurzaam ondernemen en kans maakten op de prijs waren AOC Buitenpost, Biddle, de gemeente Achtkarspelen en Stertil. De jury roemde onder andere hun renovatieconcept en het hergebruik van grondstoffen.

Economiewoensdag, 29 juni 2011

Iets meer ruimte voor melkveehouderijen

Mildam - Enkele melkveebedrijven in de gemeente Heerenveen krijgen alsnog mogelijkheden op uitbreiding van hun bedrijf. Door geurnormen zitten 42 melkveebedrijven op slot, zo’n 20 procent van het totaal. Door verfijnd beleid als definitieaanpassing van lintbebouwing binnen en buiten de bebouwde kom kunnen enkele bedrijven echter mogelijk toch uitbreiden. Het gaat om melkveehouderijen in Mildam, Jubbega, Oudehorne, De Knipe en de Heerenveense wijk Skoatterwâld. De gemeenteraad moet nog wel akkoord gaan met de beleidswijziging.

Hoofdartikelwoensdag, 29 juni 2011

Arrestatiebevel sluit politieke uitweg af

Niemand is langer aan de macht in het Midden-Oosten dan Muammar Kaddafi in Libië. Hij overleefde sinds zijn staatsgreep in 1969 opstanden en aanslagen.

Regiowoensdag, 29 juni 2011

We staan met elektrische auto aan vooravond van iets nieuws

We wíllen wel een elektrische auto, maar is die niet te duur? En: hoe en waar koop je zo’n ding? De promotie van de Friese auto gaat niet over rozen. Er zijn veel vooroordelen.

Regiowoensdag, 29 juni 2011

Contract met Dok18 onterecht verbroken

Dokkum - De gemeente Dongeradeel heeft onterecht de stekker uit het theater Dok18 in Dokkum getrokken. De huurovereenkomst had niet ontbonden mogen worden. Dit stelt de rechtbank van Leeuwarden naar aanleiding van het kort geding dat de verhuurder, Oosterpoort bv, had aangespannen tegen de gemeente.

Regiowoensdag, 29 juni 2011

Gemeente knapt Workum en Stavoren op

Sneek - Stavoren en Workum moeten aantrekkelijker worden voor toeristen en andere bezoekers. Dat vindt de gemeente Súdwest-Fryslân. Ook het gebied langs de Geau in Sneek is volgens de gemeente toe aan een opknapbeurt.

Regiowoensdag, 29 juni 2011

Coach moet problemen met jeugd in Ternaard oplossen


Regiowoensdag, 29 juni 2011

Provincie knapt gebied rond wegen zelf op

Leeuwarden - Of het rijk nou wel of niet met geld over de brug komt, de Centrale As tussen Dokkum en Nijega wordt aangelegd zoals in de oorspronkelijke plannen bedoeld is. Dus inclusief de projecten die de landschappelijke kwaliteit verbeteren, zoals een natte doorgang voor dieren bij het aan te leggen aquaduct bij Feanwâlden. De extra miljoenen die daarvoor nodig zijn, hoest de provincie Fryslân desnoods zelf op.

Geloof & Kerkwoensdag, 29 juni 2011

Het mysterie ontrafeld?

Het was zaterdag 21 mei 2011. Eigenlijk deed de datum er niet meer toe, want volgens een deskundige zou vandaag het einde der tijden aanbreken. Ik voelde me enigszins onzeker, want ik had dit nog niet eerder meegemaakt.

Geloof & Kerkwoensdag, 29 juni 2011

Noem Nationale Synode naar Willibrord

Leeuwarden - Vervang de term Nationale Synode voor Willibrord-beraad. En laat de oecumenische ontmoeting niet plaatsvinden in Dordrecht, maar in Utrecht. Dat stelt mr. Herman Oevermans voor in het jongste nummer van het blad Wapenveld.

Sportwoensdag, 29 juni 2011

Neven De Haan kraaien victorie in ronde van Tolbert

Tolbert - Het was gisteren ‘Haantje de voorste’ in de wielerronde van Tolbert. De neven Folkert en Sierk-Jan de Haan waren samen ontsnapt en gingen met de mooiste bossen bloemen naar huis. Uiteindelijk kwam Folkert de Haan als eerste over de meet, gevolgd door Dokkumer Sierk-Jan de Haan. Bij beide heren gingen de handen omhoog en zo was het familiefeestje van de familie De Haan compleet.

Sportwoensdag, 29 juni 2011

Sowaak Mravec loopt stage bij Cambuur

Leeuwarden - Michal Mravec traint deze week mee met de selectie van SC Cambuur. De 24-jarige Slowaak is een controlerende middenvelder, die de afgelopen jaren zijn opleiding genoot bij verschillende collegeteams in de Verenigde Staten.

Sportwoensdag, 29 juni 2011

Sportquiz: Joop Zoetemelk

Nog vier dagen en dan barst het Tourgeweld weer in volle hevigheid los. Nog meer dan in de voorgaande jaren zal het Friesch Dagblad aandacht aan het grootste wielerspektakel ter wereld besteden. Met interviews met Robert Gesink en Arnold Mollema en het trieste verhaal van ‘mooie’ Hugo (Koblet), de Zwitserse Tourwinnaar van vijftig jaar geleden. Vrijdag verschijnt bovendien de Tourbijlage, met aandacht voor de enige Friese deelnemer Lieuwe Westra, de ploegentijdrit (terug in de Tour) en de machtige Galibier.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties