De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
woensdag 25 april

Archief

De artikelen van maandag, 29 juni 2015.

Cultuurmaandag, 29 juni 2015

Variatie, verrassing en uitdaging op vijfde CityProms

In Leeuwarden konden liefhebbers en nieuwsgierigen zich het hele weekeinde onderdompelen in muziek. Stichting CityProms organiseerde voor de vijfde keer het grootste klassieke muziekfestival van Noord-Nederland. Het thema was deze keer 'voedsel voor de ziel'.

Dossiermaandag, 29 juni 2015

Griekenland hoort nog steeds bij EU

De Europese Unie en Griekenland schrijven geschiedenis. Teruggebracht tot de kern geldt dat een interne afspraak morgennacht verloopt. Dan komt een einde aan een omvangrijk noodpakket dat Griekenland lange tijd op de been heeft gehouden. Het gevolg is dat 7,2 miljard euro aan Europees en internationaal geld, dat nog op de plank lag als steun in de rug, niet meer beschikbaar is. Ook lijkt de Europese Centrale Bank nu de laatste financiële levenslijn op een heel laag pitje te hebben gezet.

Hoofdartikelmaandag, 29 juni 2015

Inzicht in troebel water

De Eems-Dollard is van grote waarde voor Groningen en Duitsland. Het gebied is rijk aan natuur en het levert met drie grote havens ook veel werkgelegenheid op. Maar het water van de Eems-Dollard en Eems-rivier wordt troebeler, zo blijkt uit metingen van de afgelopen 25 jaar.

Regiomaandag, 29 juni 2015

Boegeroep en ovationeel applaus op Proud Event

Dat enkele honderden mensen uit het land er honderden kilometers voor over hadden om dit kwartiertje mee te maken, is niet onlogisch. Nou ja ze konden tweemaal genieten van de Devils. Aan het eind van de middag hadden de 'blauwe duivels' ook al een optreden gegeven in het stadion en 's morgens al op het Zaailand. Op het centrumplein traden ze 's ochtends op samen met slagwerkgroepen van onder meer Advendo Sneek, Pasveerkorps Leeuwarden en Takostu Stiens. Zeker duizend mensen keken toen al verbaasd toe.

Regiomaandag, 29 juni 2015

Recordaantal Friese scholen sluit de deuren

Leeuwarden - Vandaag begint de laatste lesweek voor de zomervakantie op de basisscholen in Fryslân. Voor tenminste zestien Friese basisscholen is het ook de laatste week dat ze open zijn. Nooit eerder sloten zo veel Friese basisscholen de deuren.

Geloof & Kerkmaandag, 29 juni 2015

Tsjerkepaad 2015: kracht van het collectief

Langweer  In de hervormde kerk van Langweer is zaterdag onder goede belangstelling de twaalfde editie van Tsjerkepaad geopend. Vanaf komende zaterdag openen weer zo'n 250 Friese kerken op zaterdagmiddag hun deuren voor bezichtiging.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties