De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
woensdag 23 mei

Archief

De artikelen van woensdag, 29 juni 2016.

Economiewoensdag, 29 juni 2016

Eieren voortaan ook te koop in duurzaam doosje van graskarton

Franeker - Tien jaar geleden dacht een procestechnicus van verpakkingsbedrijf Huhtamaki in Franeker onder het grasmaaien: ,,Waarom maken we geen verpakkingen van grasvezels?"

Hoofdartikelwoensdag, 29 juni 2016

Verlegenheid in spreken over abortus

Alles wijst er op dat de zogeheten abortuspil straks bij de huisartsen te krijgen is. Tot nu toe wordt die pil alleen verstrekt door ziekenhuizen en abortusklinieken. De pillen die voor de abortus nodig zijn, mogen tot acht weken na de laatste menstruatie worden gebruikt. Rondom die tijd is het embryo ongeveer zes weken. Een voorstel van minister Schippers voor de drempelverlaging kan vrijwel zeker rekenen op een meerderheid in de Tweede Kamer.

Regiowoensdag, 29 juni 2016

Caparis verliest vertrouwen bij gemeenten

Drachten - De gemeenten Heerenveen en Smallingerland hebben gisteravond het vertrouwen in de raad van commissarissen van Caparis opgezegd. De huidige situatie bij de sociale werkvoorziening in Drachten vinden ze onwerkbaar en onacceptabel. Ze achten de huidige RvC niet in staat de rust te laten terugkeren bij het bedrijf. Eerder zegden de ondernemingsraad en de meerderheid van het management het vertrouwen in de commissarissen al op.

Regiowoensdag, 29 juni 2016

Weer vertraging voor Fries plan voor azc

Dokkum - Het asielzoekerscentrum in Dokkum loopt nog meer vertraging op. Wethouder Pieter Braaksma durft niet te zeggen wanneer het azc bij het Tolhuispark er zal staan. ,,Litte we der mar net in datum op sette."

Regiowoensdag, 29 juni 2016

Syrische kapitein haalt opnieuw maritiem diploma

Leeuwarden - Drie jaar geleden vluchtte Abdolkader met zijn vrouw en kind uit Syrië, vanwege de oorlog die zijn land verscheurde. In zijn thuisland bekleedde hij een functie als kapitein op een schip. Hij reisde de hele wereld over. Ook meerde hij aan in de Rotterdamse haven.

Sportwoensdag, 29 juni 2016

Ten Rouwelaar en het geheim van een penaltykiller

Door Daan Rieken


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties