De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
donderdag 24 mei

Archief

De artikelen van donderdag, 29 juni 2017.

Economiedonderdag, 29 juni 2017

Verbouwde biovergister levert veel meer energie op

Jelsum - Tot voor kort produceerde de biovergister uit 2006 van melkveehouder Jan Dirk Ubbels in Jelsum stroom en warmte. Nu is die als eerste in Nederland door biovergisterbedrijf Host uit Enschede omgebouwd tot een groengasinstallatie. De vergister levert al een paar maanden gas aan het net. Gisteren werd hij geopend.

Hoofdartikeldonderdag, 29 juni 2017

Wilders legt bijl aan wortel van rechtsstaat

Mensen die mogelijk een gevaar vormen voor de nationale veiligheid moeten meteen worden opgepakt, ook al is er weinig bewijs tegen hen. PVV-leider Wilders diende gisteren in de Tweede Kamer een initiatiefwet in die dat mogelijk moet maken. Wilders wil de AIVD de mogelijkheid geven potentiële terroristen een half jaar vast te zetten.

Hoofdartikeldonderdag, 29 juni 2017

De toenemende macht van cybercriminelen

De wereldwijde aanval met gijzelingssoftware die deze week in veel landen bedrijven, instellingen en individuele computergebruikers trof, heeft enorme schade veroorzaakt. Computers werden binnengedrongen en programma’s versleuteld, waardoor ze onbruikbaar werden. Pas nadat een bedrag werd betaald, werd de software hersteld, zo lieten de hackers weten.

Regiodonderdag, 29 juni 2017

De Friesland moet reserves aanspreken

Leeuwarden - De Friesland Zorgverzekeraar heeft in 2016 naar eigen zeggen 83 miljoen euro moeten bijleggen uit de reserves om aan het eind van het jaar op nul uit te komen. Dat blijkt uit de jaarcijfers van de grootste zorgverzekeraar van Fryslân, die gisteren zijn gepresenteerd.

Regiodonderdag, 29 juni 2017

Armoede los je niet op met de voedselbank

Wâlterswâld - Wil je mensen uit de armoede halen dan zul je ze daar zelf op moeten aanspreken, vindt Grietje Nauta van adviesbureau Lang & Gelukkig. ,,Regelingen voor armen buitelen over elkaar heen. Mensen weten nauwelijks waar ze recht op hebben. Maar vraag aan de mensen zelf wat ze nodig hebben om sociale uitsluiting te bestrijden.”

Regiodonderdag, 29 juni 2017

Friese tak Reddingsbrigade vreest uittocht

Leeuwarden - De Nationale Reddingsvloot blijft bestaan, maar bij de Friese tak van de Reddingsbrigade heerst een dubbel gevoel. De brigade vreest een uittocht van vrijwilligers nu het takenpakket afgeslankt wordt.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties