De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
donderdag 24 mei

Archief

De artikelen van woensdag, 29 juli 2009.

Cultuurwoensdag, 29 juli 2009

Krachtpatserij met ’n menselijk gezicht

Tijd is geld, dus wat je ook doet: schiet op, sta niet stil, blijf bewegen, vooruit zo snel je kunt. Wie stopt, vormt een obstructie in de stroom. Wie traag is, wordt door zijn uiterste houdbaarheidsdatum ingehaald. Dat zijn een paar van de indrukken die achterblijven na het beluisteren van Anno Domini High Definition, het vierde album van het Poolse kwartet Riverside. Volgens zanger Mariusz Duda is het geen conceptplaat geworden, maar vormen teksten en muziek wel een coherent geheel: een plaatje van onze tijd ‘in high definition’.

Hoofdartikelwoensdag, 29 juli 2009

Prostitutie...

Als de zomervakantie van de Tweede Kamer straks is afgelopen, dient een interessant voorstel van de ministerraad: beboet mannen die illegale prostituees bezoeken. De redenering daarachter is dat het binnenstappen in een bordeel zonder vergunning, net zoiets is als een nieuwe tv kopen voor een tientje. Je móet wel snappen dat je criminaliteit financiert. Welk verhaal de verkoper er ook bij ophangt.

Regiowoensdag, 29 juli 2009

Fryslân in recessie razend populair onder toeristen

Leeuwarden - Veel meer toeristen hebben in de eerste vier maanden van dit jaar hun vakantie in Fryslân doorgebracht in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) spreekt van een stijging van 19,4 procent.

Regiowoensdag, 29 juli 2009

Politiebureaus in Menaldum, Ferwert en Stiens dicht

Stiens - De politiebureaus in Menaldum en Ferwert gaan zaterdag per direct dicht. Het bureau in Stiens sluit een maand later de deuren. Volgens de politie worden de bureaus maar weinig bezocht. Dat weegt niet op tegen de kosten van het openhouden van de bureaus, aldus de politie. Teamchef Johannes Holwerda houdt de agenten liever op straat, dan ,,in het hok”. De agenten kunnen eventueel op afspraak thuis langskomen, of in het gemeentehuis of in het wijkcentrum.

Regiowoensdag, 29 juli 2009

Pas verkoop alcohol vanaf achttien jaar

Leeuwarden - Een meerderheid van de gemeenten voelt er veel voor alcohol te verbieden voor jongeren tot achttien jaar. Dat blijkt uit een enquête van de Vereniging van Nederlandse gemeenten (VNG).

Regiowoensdag, 29 juli 2009

Douwe Visser met Sneek koning op De Fluezen

Elahuizen - De SKS-silerij beleefde gistermiddag op De Fluezen bij Elahuizen een opzienbarend verloop.

Regiowoensdag, 29 juli 2009

Via een voetpontje de weilanden in

IJlst - Wandelaars krijgen er straks een route bij. In de Ruterpolder bij IJlst wordt een nieuw wandelpad aangelegd.

Geloof & Kerkwoensdag, 29 juli 2009

CBS: nog maar een op de vijf mensen naar de kerk

Leeuwarden - Nog maar een op de vijf Nederlanders gaat minimaal één keer per maand naar de kerk of een godsdienstige bijeenkomst. Daarmee is de kerksheid in ons land fors afgenomen, stelt het CBS in het vanmorgen gepubliceerde rapport Religie aan het begin van de 21ste eeuw.

Geloof & Kerkwoensdag, 29 juli 2009

Pax Christi onderzoekt militarisering van ruimte

Den Haag - De wereld leeft nog steeds onder de dreiging van nucleaire wapens, maar een nieuw gevaar kan wel eens komen van buiten de planeet: de militarisering die in de ruimte gaat plaatsvinden. Dat staat in het gezamenlijke jaarverslag van de vredesbewegingen IKV en Pax Christi.

Geloof & Kerkwoensdag, 29 juli 2009

Diefstal van ‘spandoek voor Jezus’ in Triemen

Triemen - Een spandoek met de tekst ‘Er is waarlijk één God. Durf te geloven en geniet ook het leven na dit leven’ is dit weekend gestolen uit de tuin van George Stavorinus uit Triemen.

Geloof & Kerkwoensdag, 29 juli 2009

New Wine: een impuls voor je geestelijk leven

Biddinghuizen - Een paar duizend mensen zijn sinds zaterdag in de buurt van Biddinghuizen bij elkaar voor een conferentie van de New Wine-beweging. Het onderwijs, de aanbidding en de ontmoeting met elkaar helpen velen verder op hun geloofsreis van het hoofd naar het hart.

Geloof & Kerkwoensdag, 29 juli 2009

‘Spyljen tilt jo op nei himelske hichten’

Easterein/Scharnegoutum - Balt de Vries uit Scharnegoutum is dit jaar vijftig jaar organist. Morgen geeft de jubilaris een concert in zijn Martinikerk in Easterein waar hij al 39 jaar speelt. ,,It spyljen tilt jo op nei himelske hichten.”

Geloof & Kerkwoensdag, 29 juli 2009

Standaardwerk Hans Küng over christendom

Leeuwarden - Het boek Christentum: Die religiöse Situation der Zeit van dr. Hans Küng verschijnt dit najaar in het Nederlands. Dat heeft Uitgeverij Ten Have bekendgemaakt. In het boek Het christendom. Wezen, geschiedenis en toekomst maakt de Zwitserse theoloog de balans van tweeduizend jaar christendom op.

Geloof & Kerkwoensdag, 29 juli 2009

Leeuwarder Bonifatiuskerk zoekt extra donateurs

Leeuwarden - De Stichting Bonifatiustoren start over enkele weken een actie om meer donateurs te werven voor de instandhouding van de Leeuwarder Bonifatiuskerk.

Geloof & Kerkwoensdag, 29 juli 2009

Bidden: voortdurende opgave én een zegen

1500 jaar geleden schreef Benedictus zijn Regel voor het kloosterleven. Ook voor het dagelijks leven anno 2009 blijken zijn richtlijnen nog altijd bruikbaar en inspirerend. Gerard Mathijsen en Adri Kortekaas uit het Benedictijner Adelbertklooster te Egmond belichten de actualiteit van een aantal kloosterwoorden. Deel 3: Abt Gerard Mathijsen over Bidden.

Geloof & Kerkwoensdag, 29 juli 2009

Wonderlijke getuigenissen over missie van de baptisten

Amsterdam - Baptisten vierden afgelopen weekend in Amsterdam hun internationaal jubileum. De organisator, de Europese Baptisten Federatie, stelde ten doel de afgevaardigden uit 63 verschillende naties duidelijk maken wat eigen is aan het vierhonderdjarige baptisme.

Geloof & Kerkwoensdag, 29 juli 2009

Priesterwijding in Kollumerpomp

Kollumerpomp - Frans Lucassen, diaken Nikolaas, werd gisteren in Kollumerpomp gewijd tot priester voor de Orthodoxe Kerk.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties