De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
zondag 18 maart

Archief

De artikelen van dinsdag, 29 september 2015.

Hoofdartikeldinsdag, 29 september 2015

Rusland heeft initiatief in Syrië; Westen faalt

De toespraak van de Russische president Vladimir Poetin gisteren tot de Verenigde Naties betekent het einde van het internationale isolement waarin Rusland verkeerde sinds de annexatie van de Oekraďense Krim. Poetin zette uiteen dat het beleid van de Verenigde Staten en Europa om een einde te maken aan de oorlog in Syrië en de terreur van de Islamitische Staat op niets is uitgelopen.

Regiodinsdag, 29 september 2015

Friese jongere is tevreden met leven en gezondheid

Het gaat best goed met de Friese jongeren. 96 procent van de derdejaars vmbo'ers en vierdejaars havisten en vwo'ers is tevreden met zijn leven en gezondheid, en heeft vertrouwen in de toekomst.

Regiodinsdag, 29 september 2015

Veel steun voor komst van vluchtelingen

Er is veel hulp vanuit de samenleving voor de vluchtelingen die in oktober naar het WTC Expo in Leeuwarden komen. Dat zei burgemeester Ferd Crone gisteravond in de gemeenteraad van Leeuwarden. ,,Tijdens maar ook na de bijeenkomst van afgelopen donderdag is er veel steun binnengekomen. Kerken, welzijnsinstellingen, scholen en sportverenigingen melden zich om iets te kunnen doen."

Regiodinsdag, 29 september 2015

Friese hbo's scoren landelijk zeer slecht

Studenten van de Friese hbo-instellingen zijn kritisch op hun schoolinstelling. In de vandaag gepubliceerde Keuzegids HBO 2016 krijgen de drie scholen met een (hoofd)vestiging in Leeuwarden veel onvoldoendes. Vooral NHL Hogeschool wordt slecht beoordeeld.

Geloof & Kerkdinsdag, 29 september 2015

Brief Charles Darwin brengt 200.000 euro op

Washington - Een brief waarin Charles Darwin lijkt te stellen dat hij niet in God gelooft, heeft vorige week op een veiling in de Verenigde Staten ruim 200.000 euro opgebracht. Darwin, de grondlegger van de evolutietheorie, schreef de brief in 1880 na een verzoek van een christelijke advocaat, Frederick McDermott. Deze vroeg aan Darwin om een duidelijk ja of nee in antwoord op de vraag of hij geloofde in het Nieuwe Testament.

Sportdinsdag, 29 september 2015

Zahovic moet in alle opzichten nog sterker worden

Heerenveen - Het begint bijna een vertrouwd gezicht te worden: Heerenveen-trainer Dwight Lodeweges die Luka Zahovic de dug-out uit stuurt om te gaan warmlopen en hem vervolgens niet laat invallen. Zaterdag was het in de thuiswedstrijd tegen Vitesse weer raak. Rond de vijftigste minuut trok Zahovic een oranje hesje aan om zich voor te bereiden op een eventuele invalbeurt. Die kwam er opnieuw niet.

Sportdinsdag, 29 september 2015

Recensie: Heerlijke zoektocht naar zoekgeraakte wonderspits

Herman Jansen is oprichter van Uitgeverij Pepijn en (co-)auteur van meer dan tien non-fictie boeken. Nu heeft hij, onder het heteroniem Willem Bux, voor het eerst een roman geschreven. Dit debuut is een vermakelijk verhaal over een voetbalelftal dat op weg naar een uitwedstrijd verdwaalt in de Schotse mist.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties