De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
zondag 22 april

Archief

De artikelen van donderdag, 29 september 2016.

Cultuurdonderdag, 29 september 2016

Alma Tadema, klassieke verleiding

Naast de eigen uitgebreide collectie heeft het Fries Museum voor de tentoonstelling Alma-Tadema. Klassieke verleiding veel schilderijen in bruikleen. Maar hoe hebben de tachtig werken die naar Fryslân komen eigenlijk hun weg naar het Leeuwarder museum weten te vinden?

Hoofdartikeldonderdag, 29 september 2016

Turkse nationaliteit toch maar opgeven?

De publiciste Ebru Umar heeft twee nationaliteiten: de Turkse en de Nederlandse. Na wat haar is overkomen wil ze graag van de Turkse nationaliteit af. In mei van dit jaar mocht Umar Turkije niet verlaten. Ze werd ervan verdacht de Turkse president Erdogan te hebben beledigd. Na inspanningen van onder anderen premier Rutte mocht ze het land uit. Umar heeft genoeg van alle ellende die de Turkse nationaliteit met zich mee brengt. Denk aan het vastzetten door de Turkse overheid.

Regiodonderdag, 29 september 2016

Provincie denkt energiedoelen te halen

Leeuwarden - De provincie Fryslân ligt op koers om met wind, zon en warmte boven de doelstelling van 16 procent duurzame energieproductie in 2020 te komen. Dat blijkt uit de beleidsbrief Duurzame Energie van het college van Gedeputeerde Staten (GS) die gisteren in Provinciale Staten werd besproken.

Regiodonderdag, 29 september 2016

Fryske Marren steunt plan noodwoningen

Joure - Het college van B en W van De Fryske Marren gaat serieus kijken naar alternatieve locaties voor tijdelijke woonunits voor statushouders. Als uit het onderzoek blijkt dat aangedragen alternatieven beter zijn dan de locaties die het college voorstelt, wordt het alternatief verder uitgewerkt. Dat staat in het collegevoorstel dat gisteravond door de gemeenteraad van De Fryske Marren is aangenomen.

Regiodonderdag, 29 september 2016

Brit maakt fontein Workum


Regiodonderdag, 29 september 2016

Schadeclaim na afblazen van kap van monumentale bomen in Appelscha

Appelscha - Bouwbedrijf Buiteveld stelt de gemeente Ooststellingwerf aansprakelijk voor schade nu de bomen niet gekapt mogen worden. De oppositiepartijen PvdA, GroenLinks en StellingwerfPlus willen ondertussen weten welke toezeggingen wethouder Sierd de Boer (Ooststellingwerfs Belang) heeft gedaan.

Sportdonderdag, 29 september 2016

Hooghiemster wil met 'Bas-pak’ statement maken

Drachten - Wielrenners die door chagrijnige automobilisten bijna van de weg gereden worden, een amateurpeloton dat brutaal alle verkeersregels aan zijn laars lapt of vrachtwagenchauffeurs die fietsers inhalen op plekken waar het eigenlijk niet kan.

Sportdonderdag, 29 september 2016

Bouwmeester start met geven van online clinics

Warten - Marit Bouwmeester wil haar kennis toegankelijk maken. De zeilster uit Warten, die bij de Olympische Spelen van Rio de Janeiro vorige maand goud veroverde in de Laser Radial-klasse, start met het geven van online clinics.

Sportdonderdag, 29 september 2016

Met stapjes wordt Kamminga weer de oude

Leeuwarden - Eigenlijk had ze anderhalve week geleden aan de start van het WK skeeleren willen staan, maar een nog altijd niet evenwichtige gezondheid bepaalde voor Manon Kamminga anders. De gevolgen van de non-functional overreaching (een vorm van overtraindheid) die de geboren Haulerwijkse bijna het gehele vorige schaatsseizoen aan de kant hield, waren nog altijd merkbaar. En dus kon er een streep door de mondiale titelstrijd. Maar bij de eerste mass start-wedstrijd van het nieuwe schaatsjaar in de Leeuwarder Elfstedenhal was Kamminga gisteren wél van de partij. Vol goede moed voor de toekomst.

Sportdonderdag, 29 september 2016

Goede zaken De Vries in rit twee Olympia’s Tour

Assen - De tweede etappe van Olympia’s Tour is gisteren voor Hartthijs de Vries goed verlopen. De Kollumer sloop vroeg op de dag mee in een kopgroep van 22 man en kwam uiteindelijk als tiende over de finish.

Sportdonderdag, 29 september 2016

Tsjalle neemt afscheid met kampioenslint

Workum - Het als altijd zo sfeervolle stratenconcours in het centrum van Workum zorgde bij Okkema voor gemengde gevoelens. Natuurlijk was de eigenaar blij en trots dat Tsjalle 454 na de zes topconcoursen in Fryslân de hoofdprijs opeiste. Maar het stak hem tegelijkertijd dat hij in Workum met een tweede plaats achter Eise 489 van eigenaar Jelmer Chardon uit Jorwert niet de in zijn ogen verdiende erkenning van het grote publiek kreeg. Daarbovenop kwam nog dat het stratenconcours in Workum zo goed als zeker het afscheid met Tsjalle in de tuigsport betrof.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties