De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
donderdag 26 april

Archief

De artikelen van dinsdag, 29 oktober 2002.

Achtergronddinsdag, 29 oktober 2002

VN-missie Bosnië geslaagd, maar…

De Verenigde Naties (VN) kondigden vorige week aan dat ze tegen eind dit jaar hun vredestroepen weg willen hebben uit Bosnië-Herzegowina.

Analysedinsdag, 29 oktober 2002

Media moeten hun rol kennen

De media, die vandaag de dag in het openbare leven een sleutelrol vervullen, zijn opgezadeld met een zware verantwoordelijkheid: zonder een behoorlijk publiek debat zal de politiek worden tot een speelbal van eigenbelang en macht. Maar kunnen de media hun rol naar behoren vervullen?

Bijschriftdinsdag, 29 oktober 2002

De tien geboden

Er zijn twee rijken, twee mogelijkheden, twee wegen. Elk van de tien geboden stelt ons voor een keuze.

Cultuurdinsdag, 29 oktober 2002

Subsidie Malletband

Leeuwarden - Malletband Druma uit Leeuwarden heeft 2500 euro subsidie toegezegd gekregen van de gemeente Leeuwarden. Het geldbedrag zal worden gebruikt voor de aanschaf van nieuwe uniformen, waarvoor de vereniging al jaren aan het sparen is.

Cultuurdinsdag, 29 oktober 2002

Sútelster fan ’t jier

Ljouwert - De Stichting It Fryske Boek hat Gytsjerk oanwiisd as Sutelplak fan ‘t jier 2002. Sietske Hofstra is Sutelster fan ’t jier wurden. Dat hat de organisaasje moandei bekend makke.

Cultuurdinsdag, 29 oktober 2002

Dana de Vries (9) wint Haydn Muziekfestival

Groningen – De negenjarige Dana de Vries uit Franeker heeft zondag de finale gewonnen van het Haydn Muziek Festival in Groningen. Dat heeft de organisatie gisteren bekendgemaakt.

Cultuurdinsdag, 29 oktober 2002

Bestuur Theater Romein houdt vast aan popmuziek

Leeuwarden – Het bestuur van Theater Romein in Leeuwarden is vast van plan om de popprogrammering in de Westerkerk tot een succes te maken. Mijnte Kammminga, beheerder van stichting Westerkerk, ontvouwde dinsdag tijdens een persconferentie actiepunten daartoe. De meeste daarvan zijn een uitvloeisel van de evaluatie van het functioneren van het poppodium tot nu toe.

Economiedinsdag, 29 oktober 2002

Startersdag bij Kamer van Koophandel

Leeuwarden – De Kamer van Koophandel houdt zaterdag 2 november de eerste landelijke Startersdag. In de regio Fryslân wordt de Startersdag tussen tien en 16.00 uur gehouden in het gebouw van de Kamer van Koophandel te Leeuwarden.

Economiedinsdag, 29 oktober 2002

Kringloopwinkel in Surhuisterveen op nieuwe locatie

Surhuisterveen – Het nieuwe pand van de kringloopwinkel Pikulan, aan de Vierhuisterweg in Surhuisterveen, wordt zaterdag om 14.00 uur feestelijk geopend.

Economiedinsdag, 29 oktober 2002

Mosselkwekers vrezen voor hun percelen

Harlingen - De storm van zondag heeft tot grote zorgen bij de mosselkwekers geleid. Zij vrezen dat hun percelen flinke schade hebben opgelopen, zo heeft secretaris H. van Geesbergen van de Coöperatieve Productenorganisatie van de Nederlandse Mosselcultuur maandag laten weten.

Hoofdartikeldinsdag, 29 oktober 2002

Buitenlanders…

Nederland is massaal naïef (geweest) over de gevolgen van de aanwezigheid van vele honderdduizenden mensen uit andere culturen in ons land. Pas de afgelopen tijd is integratie - of het ontbreken ervan - een publiek gespreksonderwerp. Voordien was het onbehoorlijk om over ‘problemen’ met buitenlanders te spreken; we moesten vooral de ‘rijkdom’ zien van de aanwezigheid van buitenlanders.

Regiodinsdag, 29 oktober 2002

Toch parkeerkelder in centrum

Leeuwarden – Er komt zeer waarschijnlijk toch een parkeerkelder onder het Oldehoofsterkerhof in Leeuwarden. De parkeerkelder zal bestaan uit drie lagen met plaats voor vijfhonderd auto’s. De ingang komt aan de Groeneweg en er komt een loopbrug naar stadspark de Prinsentuin.

Regiodinsdag, 29 oktober 2002

CDA wil Hanzelijn versnellen

Den Haag - CDA-Tweede-Kamerlid De Nerée wil geld vrijmaken om de Hanzelijn (de geplande spoorlijn vanaf Lelystad via Zwolle naar Leeuwarden en Groningen) sneller aan te leggen dan het kabinet heeft voorgesteld. Uitstel tot 2013 vindt het CDA niet acceptabel; dit zou strijdig zijn met de toezeggingen van het vorige kabinet.Ook de aanleg van een tunnel onder de A2 bij Maastricht zou eerder moeten plaatsvinden. Verder wil het CDA de bezuiniging op het stads- en streekvervoer met jaarlijks 25 miljoen euro verminderen.

Regiodinsdag, 29 oktober 2002

F-16’s gaan weer ’s avonds vliegen

Leeuwarden – F-16 vliegers van de vliegbasis Leeuwarden gaan de komende maanden op maandag en dinsdag avondvliegen. De vluchten beginnen anderhalf uur na zonsondergang en duren tot maximaal elf uur. De vliegers worden geoefend in het vliegen met nachtzichtapparatuur.

Regiodinsdag, 29 oktober 2002

Storm richt weinig schade aan in bossen

Leeuwarden – De Friese bossen hebben vrijwel geen schade opgelopen door de zware storm van afgelopen zondag. Dat blijkt uit een inventarisatie die de diverse boswachters gisteren hebben gemaakt. De meeste loshangende takken zijn verwijderd. De bossen zijn gewoon toegankelijk voor bezoekers.

Regiodinsdag, 29 oktober 2002

Geldgebrek inziekenhuizen:slechtere zorg

Den Haag/Leeuwarden – Eén op de drie ziekenhuizen kampt met zulke ernstige financiële problemen dat de kwaliteit van zorg er onder leidt. Dit blijkt uit een onderzoek van de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ).

Regiodinsdag, 29 oktober 2002

Storm slaat opnieuw caravan aan stukken

Allingawier – Het minikampeerterrein van Enne en Lammie Feenstra uit Allingawier is een chaos. De plek waar tot zondagmiddag nog een stacaravan stond, is nu het slagveld waar de storm de strijd aanbond met het bouwsel.

Geloof & Kerkdinsdag, 29 oktober 2002

Nieuw tijdschrift voor christelijke internetters

Wijk Bij Duurstede – Er is een nieuw tijdschrift opgericht voor christelijke internetgebruikers: OneWay . Het tweemaandelijkse blad biedt nieuws en wetenswaardigheden over internet.

Geloof & Kerkdinsdag, 29 oktober 2002

Ethiopisch leven op geitenhuid geschilderd

Groningen - Dagelijkse bezigheden als zwoegen op het land afgebeeld op een stuk geitenhuid naast koningen die het kindje Jezus aanbidden. Het is vanaf zaterdag te zien op de Ethiopië-tentoonstelling in het volkenkundig museum Gerardus van der Leeuw in Groningen.

Geloof & Kerkdinsdag, 29 oktober 2002

Gastvrijheid is een groot goed

Ds Cor Keijzer uit Leeuwarden vertrok in september voor een voetreis naar Rome, namens het Missionair Centrum Heerlen, dat dit jaar zijn 25-jarig bestaan viert. Regelmatig doet hij verslag in het Friesch Dagblad . Vandaag deel 3.

Geloof & Kerkdinsdag, 29 oktober 2002

‘Zie om naar de boeren’

Sint Nicolaasga – 40 procent van de boerengezinnen leeft onder de armoedegrens, bleek onlangs uit een rapport. Hoe kunnen kerken agrariërs in crisissituaties helpen? Door hen op te zoeken, ontmoetingsmomenten te creëren tussen boeren en burgers en vooral open het gesprek aan te gaan. Dat betoogde theologe Thecla van Aart maandagavond in Sint Nicolaasga.

Weerdinsdag, 29 oktober 2002

Regen

Vanavond en vannacht af en toe regen, bij 7 graden. Morgen is er eerst nog veel bewolking met een enkele bui. Later in het noorden nog even wat zon. Overdag 10 of 11 graden. Een matige tot krachtige noordwestenwind.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties