De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
woensdag 25 april

Archief

De artikelen van dinsdag, 3 januari 2012.

Cultuurdinsdag, 3 januari 2012

Festival Vlieland maakt kans op prijs

Vlieland | Het muziekfestival Into the great wide open op Vlieland is genomineerd voor het IJzeren Podiumdier 2011 voor Beste festival. Dat heeft de Vereniging Nederlandse Poppodia en -Festivals (VNPF) gisteren bekendgemaakt.

Economiedinsdag, 3 januari 2012

Jumbo haalt recordomzet in het afgelopen jaar

Veghel | Supermarktconcern Jumbo heeft in het afgelopen jaar in de winkels die onder de eigen naam worden uitgebaat een recordomzet behaald van 2,45 miljard euro. Dat is een stijging van 40 procent ten opzichte van 2010.

Hoofdartikeldinsdag, 3 januari 2012

Ogen open voor belang van schoonmaker

Werkgevers en werknemers in de schoonmaakbranche hebben ruzie. De bonden vinden dat de werkgevers niet voldoende tegemoet komen aan de in hun ogen rechtvaardige eisen. Bijvoorbeeld: doorbetalen van loon gedurende de eerste twee ziektedagen. De bond zet druk op de eisen; het is de bedoeling dat overal in het land acties worden gehouden.

Regiodinsdag, 3 januari 2012

Extreem weer op komst

Lemmer | Het stoomgemaal ir. D.F. Wouda in Lemmer is onder stoom gebracht en zal vanaf vandaag tot en met zaterdag malen om de grote hoeveelheid gevallen neerslag weg te pompen uit de Friese boezem. Het bezoekerscentrum en het gemaal zijn dan ook geopend voor bezoekers. Normaal is het stoomgemaal gesloten in januari.

Regiodinsdag, 3 januari 2012

Eerste stappen supergemeente NW-Fryslân

Leeuwarden | Leeuwarderadeel, Harlingen, Littenseradiel, het Bildt, Menameradiel en Franekeradeel beginnen hun gesprekken over een gezamenlijke herindeling. Daarmee keren de gemeenten zich tegen de provincie die vlak voor de kerst aangaf dat Leeuwarderadeel in ieder geval bij Leeuwarden zou moeten aansluiten.

Regiodinsdag, 3 januari 2012

Dorpskrant van Wommels wint journalistieke prijs

Wommels | De Wommelser dorpskrant Diggelfjoer heeft gisteren de prijs gewonnen voor Beste Friestalige Dorpsjournalistiek 2011.

Regiodinsdag, 3 januari 2012

GS moeten beslissen over voorstel voor goedkopere As

Leeuwarden | Provinciale Staten willen geen oordeel vellen over het voorstel van vijf oud-Statenleden om een sobere en goedkopere Centrale As aan te leggen. Dat antwoorden de fractievoorzitters van Provinciale Staten (PS) per brief aan de indieners van het voorstel, Frans Kuipers (CDA), Jelle Arjaans (D66), Hannah Ludwig (PvdA), Douwe Bylsma (FNP) en Willem Verf (GrienLinks).

Regiodinsdag, 3 januari 2012

Voorjaar lijkt al begonnen door zacht winterweer

Schiermonnikoog | Paddenstoelen in duinen en bos, bloeiende hazelaars, eenden die al op de versiertoer gaan en zingende winterkoninkjes. Het extreem zachte winterweer heeft overduidelijk zijn weerslag op de natuur.

Geloof & Kerkdinsdag, 3 januari 2012

Fonds van 120 miljoen euro voor Duits misbruik

Hannover | Misbruikslachtoffers in Duitsland kunnen sinds gisteren aanspraak maken op schadevergoeding uit een fonds van 120 miljoen euro. Het fonds is niet alleen bedoeld voor hulp aan slachtoffers van misbruik in kerkelijke kindertehuizen, maar ook door andere instanties en instellingen die baby’s, kinderen en jongeren huisvestten in de periode 1949-1975.

Geloof & Kerkdinsdag, 3 januari 2012

Prikkels van buiten

Het leuke van kerstvieringen is dat iedereen er aan mee doet. Dat heeft ook wel iets beklemmends: er is geen ontkomen aan! Waar je ook gaat of staat, overal dringen de kerstmuziek, de kerstversiering, de kersthapjes, de kerstkaarten en de kerstmarkten door. Compleet met kerstmutsen en glühwein en verlichte rendieren met bewegende pootjes. Het wordt elk jaar gekker en het is alomtegenwoordig.

Geloof & Kerkdinsdag, 3 januari 2012

Historie van doopsgezinde multimiljonairs

Terwijl de gereformeerde en katholieke aandacht voor de eigen historie tanende is, lijkt de geschiedenis van de doopsgezinden steeds meer onderzoekers te inspireren. Het boek De Caeskopers is daar een voorbeeld van.

Geloof & Kerkdinsdag, 3 januari 2012

Tim Keller: de ‘kruistocht’ van Jezus draait om liefde

Tim Keller is een veelschrijver. Meestal pleit dit niet voor een auteur, maar wie Kellers nieuwe boek over Jezus leest, heeft weinig reden tot klagen. Hij volgt het evangelie van Marcus op de voet en speurt naar een ‘ordeningsprincipe voor ons leven’.

Sportdinsdag, 3 januari 2012

Weijl komt, Van der Wal ook aanwezig op eerste training

Leeuwarden | Zoals verwacht heeft Vincent Weijl gisteren de medische keuring doorstaan bij SC Cambuur. Daardoor is de komst van de 21-jarige aanvaller een feit geworden. Er moet nog wel enig papierwerk geregeld worden, maar dat wordt als een formaliteit gezien. Weijl, opgeleid door AZ en Liverpool, tekent in Leeuwarden een contract voor anderhalf seizoen, met een optie voor nog een jaar.

Sportdinsdag, 3 januari 2012

Visionair Wallendal is dé aangewezen persoon om kaatssport vlot te trekken

Een half jaar nadat Tjisse Wallendal het toekomstplan voor de kaatsbond presenteerde is er nog weinig met het rapport gedaan. Tijdens de Masterclass in de kaatsacademie hield hij nog eens een warm pleidooi en lijkt hij de aangewezen persoon om de kaatssport vlot te trekken.

Sportdinsdag, 3 januari 2012

Een inzicht in de lange weg van talent richting de top

Nederland heeft vele topsporters voortgebracht. Richard Krajicek, Wesley Sneijder, Pieter van den Hoogenband, Rintje Ritsma. Allemaal behoren of behoorden zij tot de wereldcategorie in hun beroep. In het boek School, sport, eten, slapen. Topsporthelden van de toekomst wordt beschreven wat talenten van deze tijd moeten doen en -misschien nog wel belangrijker - moeten laten om hun idolen achterna te gaan.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties