De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
dinsdag 24 april

Archief

De artikelen van zaterdag, 3 januari 2015.

Hoofdartikelzaterdag, 3 januari 2015

Biedt vervolging van christenen een les?

Christenvervolgingen zijn bijna dagelijks nieuws. De verhalen daarover maken grote indruk. Niet alleen door de wreedheid die in veel gevallen aan de orde is, maar ook de aantallen. En er lijkt geen einde te komen aan de drijfjacht op christenen, noch aan de beperkende maatregelen die in sommige landen aan christenen worden opgelegd.

Regiozaterdag, 3 januari 2015

Makkumer rietdekker vreest miljoenenstrop na brand

Makkum - Het is nog onduidelijk hoe groot de schade is voor rietdekkersbedrijf Roosma uit Makkum. In de oudejaarsnacht ging een loods van het bedrijf aan de Strânwei in Makkum volledig in vlammen op.

Regiozaterdag, 3 januari 2015

Nog eens twintig kippen erbij kan eigenlijk niet

Ureterp - Ze kan er eigenlijk maar één verklaring voor bedenken, zegt beheerder Hetty Sinnema van vogelasiel De Fûgelhelling in Ureterp. ,,De vogelgriep. Misschien dat mensen toch bang zijn dat hun kippen ziek worden en ze die daarom maar loslaten."

Regiozaterdag, 3 januari 2015

De Friesland verliest klanten rond Dokkum

Leeuwarden - Zeker tweeduizend verzekerden van De Friesland uit Dokkum en omgeving zijn overgestapt naar een andere zorgverzekeraar. In de regio is veel kritiek op de rol die De Friesland heeft bij het faillissement van ziekenhuis De Sionsberg in Dokkum.

Regiozaterdag, 3 januari 2015

Crone zoekt steun voor vuurwerkverbod

Leeuwarden - Het afsteken van vuurwerk door particulieren moet of worden verboden, of verder worden ingeperkt. Dat zegt burgemeester Ferd Crone van Leeuwarden. Hij gaat in den lande op zoek naar gelijkgestemde burgemeesters om samen in Den Haag een vuurwerkverbod te bepleiten.

Sportzaterdag, 3 januari 2015

Met Namli zit Heerenveen ruimer in middenvelders

Heerenveen - Met Younes Namli heeft sc Heerenveen een tweede winterse versterking vastgelegd. De 20-jarige Deense middenvelder komt over van AB, dat uitkomt in de tweede liga. Daarmee zit de Friese club, die medio vorige maand ook al de Zweed Simon Thern (22) vastlegde, weer wat ruimer in de middenvelders. De twee nieuwelingen reizen later vandaag met de selectie af naar Murcia voor een trainingskamp van een week.

Sportzaterdag, 3 januari 2015

Van der Meer geniet van Centrumcross, Van der Haar heerst

Surhuisterveen - Ze stonden na afloop naast elkaar de media te woord, maar dat was ook de enige keer dat winnaar Lars van der Haar en 'thuisrijder' Gosse van der Meer zich bij de Centrumcross in Surhuisterveen schouder aan schouder bevonden. De regerend Nederlands kampioen won de Friese veldrit gisteren op indrukwekkende wijze, terwijl het regionale talent uit Surhuizum moest bikkelen om zo dicht mogelijk in de buurt van de grote heren te kunnen blijven. ,,Maar", sprak Van der Meer nadien, ,,dit is leerzaam en dit is genieten."

Sportzaterdag, 3 januari 2015

Liefde tussen Vos en Surhuisterveen is groot en wederzijds

Een glimlach vormde zich op haar gezicht; ze moest er zelf ook ietwat om lachen. Want, zo wist Marianne Vos, eigenlijk klonk het best gek, die opmerking over haar band met het wielermaffe Surhuisterveen en het speciale gevoel dat ze heeft bij de jaarlijkse Centrumcross. ,,Of ik hier graag rijd? Och, weet je, ik hoor inmiddels bij het meubilair." Wijze woorden, want gisteren won ze al weer voor de zevende keer een editie van het jaarlijkse Friese veldritspektakel. En de laatste keer zal het zeker niet zijn geweest. De meervoudig olympisch kampioene en veelvuldig wereldkampioene heeft namelijk een speciaal plekje in haar hart voor Surhuisterveen.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties