De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
zondag 22 april

Archief

De artikelen van dinsdag, 3 januari 2017.

Cultuurdinsdag, 3 januari 2017

Friese korpsen maken zich op voor WMC

Kerkrade - Voor veel Friese muziekverenigingen staat 2017 in het teken van het Wereld Muziek Concours (WMC) in Kerkrade. In juli reizen circa twintig verenigingen uit Fryslân en Groningen naar Limburg om daar mee te doen aan de Olympische Spelen voor amateurorkesten.

Hoofdartikeldinsdag, 3 januari 2017

Gaan we afwachtende Obama straks missen?

De Russische president Vladimir Poetin zou zijn Amerikaanse ambtgenoot Barack Obama een vernederend lesje intimidatiepolitiek hebben gegeven door strafmaatregelen van Washington tegen Rusland niet te beantwoorden. Vorige week zette Obama tientallen Russische diplomaten (lees: spionnen) uit vanwege de Russische bemoeienis bij de presidentsverkiezingen. Alom werd erop gerekend dat Moskou als tegenreactie Amerikanen zou uitwijzen. Dat Poetin dit niet deed, wordt in politieke kringen gezien als een meesterzet. De impliciete boodschap zou zijn dat Obama is afgeserveerd. Hij doet er niet meer toe nu over een kleine drie weken Donald Trump aantreedt als president. Trump, die bewondering heeft voor Poetin als leider, was erg onder de indruk van diens tegenzet. ,,Ik heb altijd geweten dat hij heel slim is", liet de aankomend president weten via Twitter, zijn gebruikelijke kanaal om zijn mening te geven.

Regiodinsdag, 3 januari 2017

In stenen huisjes kunnen oma´s beter hun kleinkinderen opvoeden

Tijnje - Met de stichting Grannies2Grannies Friesland zamelen acht Friese oma´s geld in om oma´s in Uganda een beter bestaan te geven. Die moeten noodgedwongen hun verweesde kleinkinderen opvoeden.

Regiodinsdag, 3 januari 2017

Luxe haven en nieuwe entree moeten meer toeristen naar Drachten lokken

Drachten - Meer vaarwater, een verbeterde entree bij Buitenstvallaat en de aanleg van een luxe haven bij het Slingepark. Smallingerland hoopt dat een investering van ruim vijf miljoen euro de aanzet vormt tot een metamorfose van de waterentree van Drachten.

Regiodinsdag, 3 januari 2017

Noordoosten Fryslân gebaat bij bredere fusie

Kollum - De gemeentelijke fusies in Noordoost-Fryslân zijn nog te kleinschalig. Dat stelde burgemeester Bearn Bilker van Kollumerland gisteren in zijn nieuwjaarstoespraak.

Regiodinsdag, 3 januari 2017

Discussie over deksel bij carbidschieten

Leeuwarden - Na de discussie over het afsteken van vuurwerk zal er ook een discussie komen over het carbidschieten. Dat verwacht burgemeester Bearn Bilker van Kollumerland. Afgelopen zaterdag raakten twee mensen zwaargewond bij het carbidschieten. Een twaalfjarige jongen liep ernstig hoofdletsel op in Broeksterwâld, in Műnein raakte een man gewond aan zijn been. ,,Ik houd mijn hart vast tijdens de jaarwisseling", zegt Bilker. ,,En we gaan goed kijken of er veiliger methoden zijn om carbid af te schieten."


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties