De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
vrijdag 20 april

Archief

De artikelen van dinsdag, 3 februari 2004.

Bijschriftdinsdag, 3 februari 2004

Waakzaam blijven

Waken, de wacht houden, je ogen open houden ook bij het leed, bij de mensen blijven - dat is een belangrijk gegeven in de bijbel...

Cultuurdinsdag, 3 februari 2004

Celliste wint finale Prinses Christina Concours Noord

Groningen – Celliste Daniëlle Buizer (19) uit Groningen heeft zondag de finale van het vijftiende Prinses Christina Concours Noord gewonnen. De noordelijke finale van het klassieke concours voor jongeren van twaalf tot en met negentien jaar vond plaats in De Oosterpoort te Groningen.

Hoofdartikeldinsdag, 3 februari 2004

De weeffout van Hilversum…

De ‘weeffout van Hilversum’ wordt hersteld. Met ingang van september 2004 verhuizen de redacties van AVRO en EO van thuisnet. De EO gaat meedoen met NCRV en KRO in Netwerk op Nederland 1 en de AVRO schuift in bij TweeVandaag , bij de TROS op Nederland 2.

Regiodinsdag, 3 februari 2004

Sanering in charterzeilvaart

Harlingen – Een kwart van de vloot van 450 zeilschepen die op charterbasis passagiers vervoeren op de Waddenzee en het IJsselmeer, is binnen enkele jaren uit de vaart. Dat voorspellen scheepsmakelaars, werfbazen en charterschippers zelf. Een groot deel van de authentieke ‘Bruine Vloot’ wordt verkocht als woonboot, om plaats te maken voor modernere schepen.

Regiodinsdag, 3 februari 2004

‘Brug in Woudsend zo lang mogelijk open’

Woudsend – De brug door het centrum van Woudsend moet tijdens het watersportseizoen zolang mogelijk open staan en mag dan nog maar een paar minuten per uur dichtgaan voor gemotoriseerd verkeer. Deze voorwaarde heeft het samenwerkingsverband Noord-Nederland (SNN) verbonden aan het verlenen van subsidie aan drie aquaducten in de Zuidwesthoek.

Regiodinsdag, 3 februari 2004

Nieuw: motie van vertrouwen in Wûnseradiel

Witmarsum - ,,Dit rint ús as lij wetter yn ’e earen’’, merkte burgemeester Theunis Piersma op, nadat de gemeenteraad van Wûnseradiel bijna unaniem een motie van vertrouwen had aangenomen. In de motie spreken de fracties van GroenLinks, FNP en PvdA hun steun uit aan burgemeester Piersma en wethouder Karel Helder inzake hun optreden en uitspraken, zoals gedaan in de diverse media over het Rijksbeleid aangaande de uitgeprocedeerde asielzoekers in de gemeente Wûnseradiel. ,,Zij hebben daarmee de gemeente op een positieve manier op de kaart gezet. De raad spreekt zijn waardering uit en ondersteun de humanitaire houding en het daaraan gekoppelde beleid van het college’’, aldus de indieners van de motie.

Regiodinsdag, 3 februari 2004

Kop moet 29 ‘Westereinders’ balen van alle kapotte auto’s

Zwaagwesteinde – Het regende, het stormde. Niemand in Zwaagwesteinde heeft daarom wat gehoord. Pas de volgende ochtend ontdekten ze wat er die avond of nacht ervoor in de straten heeft afgespeeld. Van 36 auto’s zijn banden lek gestoken of de lak bekrast.

Regiodinsdag, 3 februari 2004

Leeuwarder jeugd

Leeuwarden – Bepaalde groepjes jongeren verpesten het voor anderen door overlast te veroorzaken en andere vervelende incidenten, maar heus niet alle jongeren bedoelen het zo verkeerd.

Geloof & Kerkdinsdag, 3 februari 2004

Interesse ziekenzalving groeit

Dokkum - Ziekenzalving is voor veel protestanten nog iets onbekends. Maar de belangstelling voor dit ritueel neemt toe. Zowel bij reformatorische als evangelische kerken lijkt dit ‘sacrament’ een revival te beleven. En bij rooms-katholieken is de ziekenzalving al lang niet meer beperkt tot het ‘laatste oliesel’ voor de stervenden.

Geloof & Kerkdinsdag, 3 februari 2004

Leningen niet altijd heilzaam

Jubilee kreeg onlangs de vraag van het ministerie van Buitenlandse Zaken hoe zij aankijkt tegen de vraag of hulp aan ontwikkelingslanden liever in de vorm van leningen dan wel in de vorm van giften verstrekt moet worden. Binnenkort moet Nederland daarover meepraten bij de ontwikkelingspoot van de Wereldbank, IDA.

Geloof & Kerkdinsdag, 3 februari 2004

Wierum en Twijzel winnen ‘Clubstriid’

Leeuwarden – De christelijke jeugdvereniging van Wierum is dit weekend de winnaar geworden bij de oudere jeugd (12-16) van de jaarlijks ‘Clubstriid’ van de Federatie voor Christelijk Jeugdwerk in Friesland. In de leeftijdscategorie van acht tot twaalf jaar ging de hoogste eer naar Twijzel. In totaal deden dit jaar 1600 jongeren mee.

Sportdinsdag, 3 februari 2004

Fledderus van Heerenveen naar Telstar

Heerenveen – Mark Jan Fledderus speelt de rest van het seizoen op huurbasis bij eerstedivisionist Stormvogels/Telstar. ,,Ik wil iedere week voetballen en hier kan ik laten zien dat ik het niveau aankan. Ik denk dat het een goede tussenstap is’’, aldus de 21-jarige Fledderus, die dit seizoen in de hoofdmacht van Heerenveen nauwelijks aan spelen toe kwam.

Sportdinsdag, 3 februari 2004

Harkema wil krachten jeugdvoetbal bundelen

Harkema – De jeugdafdelingen van voetbalvereniging Harkemase Boys en Harkema Opeinde spelen mogelijk komend seizoen al onder één vlag. Een samenwerkingscommissie onderzoekt op dit moment de mogelijkheid tot samenwerking tussen de beide jeugdafdelingen.

Sportdinsdag, 3 februari 2004

Jeen van den Berg was niet de sterkste, maar wel de slimste

Heerenveen - Bijna dagelijks wordt de nu 76-jarige Jeen van den Berg herinnerd aan zijn overwinning in de Elfstedentocht van 3 februari 1954. Het doet de Heerenvener zichtbaar goed en hij wil ook best bekennen dat de zege van toen hem ook heel veel goeds heeft gebracht. Toch wil Van den Berg doen geloven dat het nu maar eens afgelopen moet zijn. Daarom nog één keer het verhaal dan. Dat wordt dan de afsluiting in zijn negentiende plakboek. Zegt hij.

Weerdinsdag, 3 februari 2004

Druilerig

Vanavond en vannacht valt er af en toe nog wat regen en het is zeer zacht met minimumtemperaturen van 10 graden. Morgen is het druilerig. De middagtemperaturen liggen rond de 13 graden, bij een vrij krachtige tot harde zuidwestenwind .


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties