De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
donderdag 26 april

Archief

De artikelen van vrijdag, 3 februari 2017.

Cultuurvrijdag, 3 februari 2017

NNO´s Vivaldi valt goed in poppodium Neushoorn

Het Noord Nederlands Orkest (NNO) speelt De vier jaargetijden in Neushoorn. Een primeur voor het poppodium, want dat heeft daarmee woensdagavond voor het eerst een orkest in huis gehaald. Althans, niet het voltallige orkest. Alleen de twaalf benodigde muzikanten om de klassieke vioolconcerten van Vivaldi te spelen, zijn naar Leeuwarden getogen.

Hoofdartikelvrijdag, 3 februari 2017

Opsluiten verwarde mensen: niet doen

Hoe moet de samenleving omgaan met 'verwarde´ mensen? De burger ziet meer mensen (op straat) die afwijkend gedrag vertonen. Dat kan op verschillende manieren: half laveloos zittend op een bankje in het park; murmelend en met de armen zwaaiend door de winkelstraat of slapend in een portiek met vier grote boodschappentassen om zich heen. De opvangmogelijkheden en de behandeling in instellingen zijn minder geworden voor verwarde mensen, voor daklozen, ex-gedetineerden, (ex-)psychiatrische patiënten, zorgmijders, drugsverslaafden en anderen. De zichtbaarheid van deze mensen op straat is daardoor groter geworden. Het aantal meldingen bij de politie van overlast door verwarde personen groeit (dan ook).

Regiovrijdag, 3 februari 2017

Schijn-zzp´ers en te lage lonen bij Sintrale As

Leeuwarden - Bij de bouw van de Sintrale As rond Burgum heeft de arbeidsinspectie misstanden aangetoond bij de betaling van personeel. IJzervlechters die als zzp´er aan de slag waren, blijken in een verkapt dienstverband te hebben gewerkt. Van zelfstandigheid was geen enkele sprake. Andere ijzervlechters werken door uitzendbureaus fors onderbetaald.

Regiovrijdag, 3 februari 2017

Ouder worden heeft ook zo z´n voordelen

Leeuwarden - ,,De enige mensen die snel senior willen worden, zijn consultants." Psycholoog en professor Douwe Draaisma heeft de lachers op zijn hand op het symposium van het Fries Sociaal Planbureau over ouder worden. Want wie herkent zich niet in de woorden van de Franciscaner monnik Bernardinus van Siena (1380-1444): 'Iedereen wil oud worden, maar niemand wil het zijn..

Sportvrijdag, 3 februari 2017

Mannes wil met Cambuur naar de eredivisie

Lang hoopte hij ooit zijn wedstrijden in de Grolsch Veste te mogen spelen, maar voor de hoofdmacht van FC Twente bleek Jurjan Mannes (25) uiteindelijk net niet goed genoeg. Tweeënhalf jaar na zijn vertrek uit Enschede hoopt de controlerende middenvelder, die eerder deze week overkwam van FC Emmen, bij SC Cambuur alsnog de stap naar de eredivisie te zetten.

Sportvrijdag, 3 februari 2017

Aris twee maten te klein voor Zwolle

Zwolle - - Een overwinning werd gisteravond in het duel met nummer twee Zwolle niet van Aris verwacht. Maar iets meer tegenstand dan de formatie van coach Klaas Stoppels in de Hanzestad bood, was wel gewenst. Het werd een pijnlijke exercitie: 120-67.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties