De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
zondag 22 april

Archief

De artikelen van maandag, 3 november 2014.

Achtergrondmaandag, 3 november 2014

Groot alarm over visstand in de Waddenzee

Milieu- en natuurorganisaties hebben groot alarm geslagen over de visstand in de Waddenzee. De visstand moet zich binnen tien jaar herstellen, want anders zou de Werelderfgoedstatus van het gebied wel eens ingetrokken kunnen worden, zo waarschuwen deze clubs. Het liefst zien ze dat grote delen van de Waddenzee gesloten worden voor de visserij.

Hoofdartikelmaandag, 3 november 2014

Burger is regie over eigen leven ontnomen

De woningcorporaties moeten terug naar hun kerntaak: het zorgen voor een woning voor mensen die niet in staat zijn hun huisvesting te organiseren. Deze opvatting huldigt de parlementaire enquêtecommissie die de praktijken onderzocht van woningcorporaties. Een en ander naar aanleiding van dramatische misstanden bij grote corporaties.

Hoofdartikelmaandag, 3 november 2014

Stelling van Luther als vruchtbaar startpunt

Op 31 oktober 1517 bevestigde Luther zijn stellingen op de deur van de slotkapel in het Duitse Wittenberg. Die gebeurtenis is het symbool geworden van wat later de Reformatie is gaan heten: een scheuring in de christelijke kerk van het Westen. De stellingen van Luther zijn het program geworden voor een theologische en geloofsrevolutie die later ook (kerk)politieke en maatschappelijke aspecten in zich had.

Regiomaandag, 3 november 2014

Gezamenlijke herdenking overledenen in Witmarsum

Witmarsum - De kerkgemeenschappen in Witmarsum bieden in samenwerking met Dorpsbelang Witmarsum maandagavond de gelegenheid om dorpsgenoten te gedenken die in de afgelopen periode overleden zijn. ,,Het gaat om alle dorpsgenoten, ook om mensen die geen lid van een van de kerken zijn. De meesten van hen hebben geen moment waarop anderen hen in deze donkere dagen gedenken, zoals mensen die lid zijn van een kerkgenootschap dat wel hebben", aldus predikant Peter Wattèl.

Regiomaandag, 3 november 2014

Landelijke bijeenkomst voor Syrië en Irak in Drachten

Regiomaandag, 3 november 2014

Loting bij kaartjes voor Elfstedentocht

Bolsward - De kaartjes voor de Fietselfstedentocht op Pinkstermaandag worden dit jaar niet meer verkocht volgens het principe 'wie het eerst komt, wie het eerst maalt'. De organisatie geeft iedereen drie weken de kans om zich in te schrijven. Bij overschrijding van het maximum aantal deelnemers (vijftienduizend), worden de kaartjes verloot.

Sportmaandag, 3 november 2014

Bijker kan wel janken, maar niet omdat-ie pijntjes had

Ja, zei Lucas Bijker, het deed erg pijn. De verdediger van SC Cambuur sprak niet over de liesklachten waarmee hij de afgelopen weken kampte. Wel over de late gelijkmaker van Willem II gistermiddag in Brabant. Bijker en co keerden met een 1-1 einduitslag huiswaarts. ,,We speelden goed, zeker voor rust. Dat was genieten, man. Maar uiteindelijk krijg je dan nog een goal tegen in blessuretijd. Dan kun je wel janken, hoor."

Sportmaandag, 3 november 2014

Ziyech en Sinkgraven zijn op veld even vijanden van elkaar

Vanuit het Heerenveenkamp werd na afloop in de catacomben flink gedold met Hakim Ziyech. De 21-jarige spelverdeler van FC Twente liet het allemaal maar over zich heen komen, want hij stapte uiteindelijk als winnaar van het veld in de wedstrijd tegen zijn oude ploeg sc Heerenveen. Zonder te kunnen excelleren, maar dat zat er zaterdagavond in Enschede van beide kant niet in. ,,Ik denk wel dat wij na rust de betere ploeg waren en verdiend hebben gewonnen", vond Ziyech.

Sportmaandag, 3 november 2014

Cambuur ligt ondanks zeperd voor op schema

Tilburg - Dubbel. Dat was gistermiddag in Tilburg een veelgehoord woord bij Cambuur na de 1-1 tegen Willem II. De Leeuwarders speelden in het Brabantse land bij vlagen prima, maar de tevredenheid daarover ging hand in hand met de teleurstelling over de in de extra tijd weggegeven winst. Het gelijkspel zorgde er echter wel voor dat Cambuur al na elf duels dit seizoen meer punten heeft dan in de vorige jaargang in de winterstop na achttien duels.

Sportmaandag, 3 november 2014

Heerenveen aanvallend onder maat

Na tien speelronden was sc Heerenveen, met NAC Breda, de enige ploeg in de eredivisie die elke wedstrijd scoorde. Tegen FC Twente bleef de ploeg van trainer Dwight Lodeweges aanvallend ver onder de maat en verloor kansloos (2-0). - Enschede Driekwart van de wedstrijd mocht Heerenveen in Enschede hopen op een gelijkspel. Tegen beter weten in, want hoewel de Friese ploeg het spel van de thuisclub ruim een uur lang met succes ontregelde, maakte het aanvallend niets klaar. ,,Van onze kant was het aanvallend een mindere wedstrijd", vond ook trainer Lodeweges. En daardoor was de wedstrijd het aanzien nauwelijks waard.

Sportmaandag, 3 november 2014

Sneek wint probleemloos en achterhaalt leider Alterno

Sneek - De volleybalsters van VC Sneek hebben koploper Alterno achterhaald op de ranglijst. De formatie van trainercoach Petra Groenland won de thuiswedstrijd tegen VC Weert in drie straight sets (25-16, 25-21 en 25-13) en nam daarmee revanche voor het verlies van een week eerder tegen Set Up'65. Alterno, de tegenstander in de Europese Challenge Cup, kwam dit weekeinde niet in actie. Ook Peelpush achterhaalde de Apeldoornse vrouwen.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties