De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
dinsdag 22 mei

Archief

De artikelen van donderdag, 3 november 2016.

Economiedonderdag, 3 november 2016

BD Kiestra vindt tweede locatie op steenworp afstand

Drachten - Nog slechts een sloot scheidt het hoofdkantoor van BD Kiestra van een tweede bedrijfspand op industrieterrein A7 Noord in Drachten. De lab-automatiseerder heeft de werkzaamheden beëindigd in het voormalig pand van De Ruyter Dakkappelen en bij Caparis, beide aan de Ampèrelaan, en samengevoegd op de nieuwe plek. Vandaag wordt de nieuwe locatie aan de Kelvinlaan officieel geopend.

Economiedonderdag, 3 november 2016

Innoveren, groot denken en trots zijn in Silicon Valley

San Francisco - Think big, act big. Je kunt beter met een goed product gelijk de wereld veroveren dan te werken aan een perfect product en daarna rustig uit te breiden. Dat is de boodschap die Gerard van der Schaar stevig in zijn oren heeft geknoopt na dag twee van een zesdaagse Friese ondernemersreis naar Silicon Valley.

Hoofdartikeldonderdag, 3 november 2016

Hoe komen Rutte en Buma weer tot elkaar?

Het getrouwtrek rond het Oekraïne-referendum lijkt het belangrijkste politieke onderwerp tot de verkiezingen te worden. Het zal ook de campagne voor de verkiezingen domineren. De reden: premier Rutte is de politicus die iedereen wil verslaan en het referendum is zijn zwakke plek.

Regiodonderdag, 3 november 2016

Staten laken vage stukken van provincie

Leeuwarden - De periodieke rapportages van de provincie moeten beter. Het is voor Statenleden op dit moment niet goed mogelijk om hun controlerende rol uit te voeren.

Regiodonderdag, 3 november 2016

Onderzoek naar scholenfusie in vier dorpen

Leeuwarden - De acht basisscholen in Eastermar, Jistrum, Noardburgum en Tytsjerk kunnen opgaan in vier fusiescholen. Dat hebben scholenkoepels pcbo Tytsjerksteradiel en Opo Furore besloten in samenspraak met de betreffende scholen. Of het ook echt tot een fusie komt, hangt er vanaf of er voldoende draagvlak is voor het samengaan van de christelijke en openbare basisscholen.

Regiodonderdag, 3 november 2016

Pleeggezin voor ouder kind is moeilijk te vinden

Het is de Week van de Pleegzorg. Tiny Alting, werkzaam bij de afdeling werving, selectie en training van Jeugdhulp Friesland, vertelt over de pleegzorg in de provincie. Elk jaar worden er in vijftig tot zestig nieuwe pleeggezinnen ingeschreven.

Sportdonderdag, 3 november 2016

Breuer kijkt uit naar duel met 'oude liefde´

Eigenlijk was hij na zijn vertrek bij sc Heerenveen in 2012 door menig voetbalvolger al afgeschreven voor de eredivisie. Maar nadat zijn avontuur bij NEC op een mislukking was uitgelopen, klimt Michel Breuer bij Sparta Rotterdam weer uit het dal. Terug op het hoogste niveau is hij op zijn 36e als aanvoerder de onbetwiste leider van de Kasteelclub. ,,Wie had dat gedacht? Ik in ieder geval niet."

Sportdonderdag, 3 november 2016

Zomer beëindigt per direct voetbalcarrière

Almelo - Ramon Zomer heeft per direct een punt achter zijn voetballoopbaan gezet. De voormalig verdediger van sc Heerenveen viel begin augustus in de uitwedstrijd van Heracles Almelo tegen FC Arouca uit met een knieblessure en ziet geen kans meer om van die kwetsuur te herstellen. ,,Mijn knie is hartstikke slecht. Het gaat gewoon niet meer", verzuchtte de 33-jarige Heraclied, die tussen 2011 en 2014 tachtig keer het shirt van sc Heerenveen droeg, gisteren bij het bekendmaken van het nieuws.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties