De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
maandag 21 mei

Archief

De artikelen van dinsdag, 3 december 2002.

Achtergronddinsdag, 3 december 2002

Oorlogskinderen kunnen sterren worden

Amsterdam – De een heeft gezien hoe soldaten haar hele familie neerschoten en kan zich sindsdien moeilijk hechten. De ander herinnert zich de donder van dagelijkse bombardementen en schrikt van ieder hard geluid. Beiden hebben hulp nodig en vinden dat in de creatieve projecten van War Child. Medewerker van War Child in Ingoesjetie Renate Hartman: ,,Je ziet kinderen die meedoen aan onze programma’s altijd binnen twee maanden veranderen.’’

Analysedinsdag, 3 december 2002

Bezinning op idealen nodig

De universiteit verkeert in een crisis: want weten ze nog waartoe ze opleiden? Jan Rupp pleit voor modernisering van de bestaande academische vormingsidealen; het beschavingsideaal, het onderzoeksideaal en het ideaal van het kweken van maatschappelijk verantwoordelijkheidsbesef.

Bijschriftdinsdag, 3 december 2002

Ik zie ik zie wat jij

Ik zie ik zie wat jij niet ziet. Mozes ziet iets, wat het volk Israël nog níet ziet: het beloofde land.

Economiedinsdag, 3 december 2002

‘Veel transportbedrijven in de rode cijfers’

De transportbranche draait in deze tijd van het jaar op volle toeren. Alles wat de consument wenst, wordt voornamelijk met vrachtwagens aangevoerd. Toch hebben andere weggebruikers doorgaans maar weinig begrip voor het werk van de beroepschauffeurs.

Economiedinsdag, 3 december 2002

Friezen kopen van alle provincies minste kerstcadeaus

Leeuwarden – Friezen kopen deze Kerst ongeveer 0, 5 cadeaus per persoon. Daarmee scoort Fryslân verreweg het laagst van alle provincies. Noord-Brabanders zijn het royaalst met bijna vier gekochte cadeaus per persoon.

Hoofdartikeldinsdag, 3 december 2002

Moslimorganisatie…

Het is danig uit de hand gelopen, in de Antwerpse wijk Borgerhout. Na een moord uit mogelijk racistische motieven op een Marokkaanse leraar, ontstond tumult.

Hoofdartikeldinsdag, 3 december 2002

Natuur en politiek

Het strategisch akkoord miste een visie op natuur, vonden belangenorganisaties, en dat zou enorme nadelige gevolgen hebben. Bij nader inzien lijken de plannen van CDA, VVD en LPF ‘gevaarlijk’ te zijn, maar in principe niet nadelig voor ‘de natuur’.

Regiodinsdag, 3 december 2002

Ziekenhuisfusie van de baan

Lelystad/Emmeloord - Waarnemend minister De Geus van Volksgezondheid laat met spoed onderzoeken of het mogelijk is de fusie tussen de IJsselmeerziekenhuizen in Lelystad en Emmeloord terug te draaien. Voorwaarde is dan onder meer dat de beide locaties zich richten op samenwerking met andere ziekenhuizen.

Regiodinsdag, 3 december 2002

Zorgen over Kalverdijkje

Leeuwarden - Een forse meerderheid in de Leeuwarder raad blijft bezorgd over het tweede leven van zwembad het Kalverdijkje in Leeuwarden. De fracties van CDA en VVD vinden dat vele vragen nog onbeantwoord zijn. PvdA en FNP hebben ook hun bedenkingen. D66 houdt vast aan een onderzoek naar het samenvoegen van zwembad en ijshal.

Regiodinsdag, 3 december 2002

Stad en provincie naar Den Haag om ‘Haak’

Leeuwarden – Verkeersgedeputeerde Bijman en wethouder Waanders (ruimtelijke ordening) van Leeuwarden gaan naar Den Haag om Kamerleden een petitie aan te bieden over de rijksweg N31, de Haak om Leeuwarden.

Regiodinsdag, 3 december 2002

Twee nieuwe centra in Zuidoost Fryslân

Lippenhuizen/Nijeholtpade – De dorpen Lippenhuizen en Nijeholtpade krijgen een multifunctioneel centrum. De Stuurgroep Zuidoost Friesland heeft besloten de twee dorpen financieel te helpen met de vestiging van een centrum in het kader van het project ‘Zorg voor dorp’.

Regiodinsdag, 3 december 2002

‘Van kannibalisme is geen sprake’

Roodkerk – Een deeltaxi ter bevordering van de leefbaarheid in de kleine dorpen. Dat is het doel van het project Regiotaxi in de gemeente Dongeradeel en Dantumadeel.

Regiodinsdag, 3 december 2002

Noordoost-Fryslân stijgt op CDA-lijst

Leeuwarden – De Friese CDA-afdelingen hebben nauwelijks wijzigingen aangebracht in de kandidatenlijst die het partijbestuur had voorgesteld voor de Statenverkiezingen in maart aanstaande. Alleen de afdelingen in Noordoost-Fryslân zijn er door voorkeursacties in geslaagd ‘hun’ kandidaten iets hoger op de provinciale kieslijst te krijgen.

Regiodinsdag, 3 december 2002

MCL gaat 45 specialisten extra opleiden

Leeuwarden – Het Medisch Centrum Leeuwarden (MCL) wil de komende drie jaren 45 extra specialisten opleiden. De extra specialisten zijn nodig om de wachtlijst in de gezondheidszorg aan te pakken.

Regiodinsdag, 3 december 2002

Boer kan geen land verkopen voor natuur

Leeuwarden – Boeren in Fryslân kunnen komend jaar geen grond verkopen voor aanleg van nieuwe natuur.

Regiodinsdag, 3 december 2002

Tryater houdt lezing van treurspel Troelstra

Leeuwarden – Het Friese theatergezelschap Tryater voert volgende week een toneeltekst op van Pieter Jelles Troelstra (1860-1930). De tekst, die de titel Zijn vrouw draagt, ligt sinds 1986 in het Frysk Letterkundich Museum en Dokumintaasjesintrum (FLMD) in Leeuwarden.

Geloof & Kerkdinsdag, 3 december 2002

HGJB krijgt Helixprijs voor werk onder jeugd

Driebergen - De Hervormd-Gereformeerde Jeugdbond (HGJB) heeft maandag de Helixprijs van de Evangelische Alliantie gekregen.

Geloof & Kerkdinsdag, 3 december 2002

Aidspatiënten: de minste broeders en zusters

Zendelingen en missionarissen kwamen 150 jaar geleden met hun eigen opvattingen naar Afrika. Eén daarvan was dat over seks niet gesproken wordt. Vandaag de dag zijn de gevolgen daarvan nog steeds te merken in de Afrikaanse kerken: aids is onbespreekbaar.

Geloof & Kerkdinsdag, 3 december 2002

‘Arkventure’ van NBG: bijbelles voor kinderen

Haarlem – Het NBG presenteert volgende week de Arkventure BibleXplorer, die bedoeld is om kinderen op een laagdrempelige manier met de bijbel te laten kennismaken.

Geloof & Kerkdinsdag, 3 december 2002

PCOB onderzoekt identiteit

Zwolle – ‘Protestants-christelijk’ staat in de naam van ouderenbond PCOB. Dat roept de vraag op hoe een ouderenbond concreet vorm kan geven aan haar christelijke identiteit. Theoloog Ad Geerling schreef er voor de PCOB een brochure over.

Sportdinsdag, 3 december 2002

Heerenveen behoudt de leiding

Enschede – De reserves van Sportclub Heerenveen hebben maandag in Enschede met succes de koppositie in de reserve eredivisie verdedigd.

Sportdinsdag, 3 december 2002

Gaston Drost: Dit moet je niet te vaak bij de poot hebben

Exmorra – Wat een feestdag had moeten worden voor Gaston Drost eindigde zaterdagmiddag in een zeer pijnlijke teleurstelling. De 26-jarige speler van Bolswardia vierde in de thuiswedstrijd tegen Zeerobben zijn debuut als basisspeler in het eerste elftal van trainer Bertus Nijholt.

Weerdinsdag, 3 december 2002

Af en toe zon

Vanmiddag is er af en toe zon en blijft het op de meeste plaatsen droog. Het wordt ongeveer 8 graden en er waait een matige, in de kustgebieden een vrij krachtige zuidoostenwind.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties