De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
dinsdag 24 april

Archief

De artikelen van donderdag, 3 maart 2011.

Cultuurdonderdag, 3 maart 2011

Nieuwe Nederlandse versie ‘Matthäus Passion’

Leeuwarden - Het Christelijk Literair Overleg (CLO) heeft vanwege zijn vijftienjarig bestaan een nieuwe vertaling laten maken van Bachs Matthäus Passion. De Nederlandse vertaling is gemaakt door Ria Borkent die eerder de tekst schreef van het moderne paasoratorium Het Lam dat ons doet leven. Ze heeft geprobeerd een ‘goed zingbare, poëtische en brontekst getrouwe vertaling’ te maken.

Hoofdartikeldonderdag, 3 maart 2011

Het Friese college...

Het was een spannende avond, na de verkiezingen. De samenstelling van de Provinciale Staten is bijna geheel duidelijk, maar die van de Eerste Kamer niet. De spanning daarover blijft tot de laatste week van mei.

Regiodonderdag, 3 maart 2011

Nooit te jong voor carnaval in Fyfkesryk

Blauwhuis - De leden van Carnavalsvereniging De Fyfkes storten zich dit weekeinde in het feestgedruis. Het feest der zotten en dwazen, zoals ze het in Blauwhuis zelf noemen, krijgt dit jaar een bijzonder tintje.

Regiodonderdag, 3 maart 2011

Droge en zonnige winter was kouder dan normaal

Leeuwarden - Droog, zonnig en iets kouder dan normaal. Na de koude december liet de winter het in januari en februari afweten. De door de schaatsliefhebbers zo gehoopte voortzetting van koud vriesweer bleef uit.

Regiodonderdag, 3 maart 2011

Praatuur over kanaalproject bij Nij Beets

Beetsterzwaag - De gemeente Opsterland stelt een maandelijks spreekuur in, waar iedereen met vragen over het project rond het Polderhoofdkanaal direct bij de wethouder terecht kan. Tegelijkertijd is nog altijd niet te zeggen of het weer bevaarbaar maken van het kanaal tussen De Veenhoop en Nij Beets doorgaat of niet.

Geloof & Kerkdonderdag, 3 maart 2011

Uitstel concert U2two van Salvatorkerk naar najaar

Leeuwarden - Het concert dat de U2-tributeband U2two op zondag 13 maart in de Leeuwarder sporthal het Kalverdijkje zou geven is uitgesteld. Het is verplaatst naar het najaar, zaterdag 10 september.

Geloof & Kerkdonderdag, 3 maart 2011

Vastenactie Dokkum en Burgum voor Kaapstad

Dokkum - De rooms-katholieke parochies van Burgum en Dokkum zamelen tijdens de Vastentijd geld in voor Annette Waagemans uit Hurdegaryp die in Zuid-Afrika ontwikkelingswerk doet.

Sportdonderdag, 3 maart 2011

Spitse scoort voor winnend Oranje

Nicosia Het Nederlands vrouwenelftal heeft woensdag het eerste duel van de Cyprus Cup gewonnen. In de Cypriotische hoofdstad Nicosia versloeg de ploeg WK-deelnemer Nieuw-Zeeland met 4-1. Sc Heerenveen-speelster Sherida Spitse opende de score. De Sneekse deed dat halverwege de eerste helft, waarna Malmö-spits Manon Melis tweemaal nog voor rust de score naar 3-0 tilde. Renée Slegers bepaalde in de 83e minuut de eindstand op 4-1, nadat Nieuw-Zeeland na de pauze een eretreffer maakte. Petra Hogewoning speelde haar 75e interland, Manoe Meulen haar vijftigste. Frankrijk is morgen de volgende tegenstander van de Oranjevrouwen.

Sportdonderdag, 3 maart 2011

Broekster Boys vloert Buitenpost in bekerderby

Damwâld - De streekderby in de tweede ronde van de noordelijke districtsbeker tussen Broekster Boys en Buitenpost is gisteren in het voordeel uitgevallen van de formatie uit Damwoude: 3-2. In de tweede klasse I staat Buitenpost met twee duels minder gespeeld zeven punten voor op Broekster Boys, maar daar was op het veld niets van te merken.

Sportdonderdag, 3 maart 2011

Sintnicolaas is het troetelkind van nieuwe generatie

Apeldoorn - Een groeibriljant die in de wereld van de krachtpatsers voorzichtig de weg naar de wereldtop zoekt. Eelco Sintnicolaas is 23 jaar, maar geldt op de meerkamp al als een geduchte tegenstander voor de internationale top. Komend weekeinde hoopt de atleet uit Vaassen bij de Europese indoorkampioenschappen in Parijs de volgende stap in zijn loopbaan te zetten


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties