De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
donderdag 26 april

Archief

De artikelen van donderdag, 3 april 2003.

Bijschriftdonderdag, 3 april 2003

Koning van vrede

De laatste zondag van de veertig dagen voor Pasen wordt Palmpasen genoemd.

Cultuurdonderdag, 3 april 2003

Genieten van je ouwe dag

Als een man gepensioneerd is, gezond is en goed bij kas zit, moet hij gaan genieten. En wat doet een man op die leeftijd dan? Die gaat naar voetballen kijken, die gaat een kaartje leggen of die gaat vissen. Maar die gaat in ieder geval niet trouwen met een veel jongere vrouw die haar centjes heeft verdiend als callgirl.

Economiedonderdag, 3 april 2003

Fugro Inpark Leeuwarden schrapt 25 banen

Leeuwarden - Door een reorganisatie verliezen 25 van de ruim 70 werknemers van Fugro Inpark aan de Oostergoweg in Leeuwarden hun baan. De gedwongen ontslagen zijn gisteren aangevraagd en worden nu beoordeeld door het Centrum voor Werk en Inkomen (CWI).

Economiedonderdag, 3 april 2003

Bedrijvencentrum start wijkhandelsunits

Leeuwarden - Het Bedrijvencentrum Leeuwarden (BCL) wil nog dit jaar een aantal zogenaamde wijkhandelsunits opzetten in Leeuwarden en Heerenveen. Volgens Rinus Andringa, directeur van BCL, is het concept van een bedrijvenverzamelgebouw namelijk achterhaald.

Hoofdartikeldonderdag, 3 april 2003

De zeven dwergen…

De regeringsleiders van zeven kleine lidstaten van de Europese Unie kwamen deze week bijeen op het Luxemburgse kasteel Senningen om met elkaar te praten over de toekomst van Europa. Ze zijn het met elkaar eens over één punt: de grote vijf Duitsland, Frankrijk, Groot-Brittannië, Spanje en Italië mogen het straks in Europa niet alleen voor het zeggen krijgen. Een machtiger Europese Commissie in Brussel moet garanderen dat na 2004 ook kleine landen, zoals Nederland, hun Europese inbreng houden. De ‘top van de zeven dwergen’, zoals de bijeenkomst door de grote landen smalend werd genoemd, wees eensgezind de Frans-Duitse voorstellen voor een superpresident van de Unie af en zweert bij een Europa waarin alle landen principieel gelijkwaardig zijn.

Regiodonderdag, 3 april 2003

Woningnood bij studenten in Leeuwarden

Leeuwarden – Het wordt voor studenten steeds moeilijker huisvesting te vinden in Leeuwarden. Van het meest populaire woningtype onder studenten, een kamer in een sociale huurwoning, is momenteel een tekort van ruim duizend.

Regiodonderdag, 3 april 2003

De busgeschiedenis in schaalmodellen

Ouwsterhaule – Een cabriobus, alles over de oude tramlijnen, honderden schaalmodellen en een winterdienstregeling uit 1957. Wie het wil zien, kan vanaf morgen terecht bij het FROM: het Fries Openbaar Vervoer Museum. Vier buschauffeurs openen het museum in Ouwsterhaule.

Regiodonderdag, 3 april 2003

Crisis dreigt in college IJlst

IJlst - Wymbritseradiel stevent af op een bestuurlijke crisis als de voormalige Nooitgedacht-fabriek in IJlst tot monument wordt uitgeroepen. Gemeentebelangen Wymbritseradiel zal nooit meewerken aan het behoud van het fabrieksgebouw.

Regiodonderdag, 3 april 2003

Laweiplein krijgt 70 fonteinen

Drachten – Automobilisten op het Laweiplein in Drachten staan zo nu en dan lelijk klem op het verkeersplein. Als voorbereiding op het opknappen van het Laweiplein in Drachten, zijn de verkeerslichten buiten werking gesteld. Dit zorgt af en toe voor problemen in de doorstroom van het verkeer. Het Laweiplein wordt begin mei omgebouwd tot een megarotonde met liefst zeventig waterfonteinen die reageren op de verkeersintensiteit.

Regiodonderdag, 3 april 2003

‘Openbaar vervoer in alle Friese dorpen’

Buitenpost – De provincie Fryslân gaat eraan werken, elk dorp een vorm van openbaar vervoer te bieden. Sinds kort hebben alle dorpen met minimaal 250 inwoners een busverbinding. Nu moeten ook de kleinste kernen met openbaar vervoer ontsloten worden. Dat zei gedeputeerde Bijman gisteren in Buitenpost, bij de start van de regiotaxi in Achtkarspelen.

Regiodonderdag, 3 april 2003

Kadavers op weg snel geruimd

Grou – De honderden dieren die jaarlijks vooral in het voorjaar op Friese rijkswegen worden doodgereden, worden voortaan direct door kantonniers geruimd. Vooral zeer open asfalt beton (zoab)wordt anders aangetast door de dierlijke resten. Rijkswaterstaat is opgehouden de wegen schoon te spuiten; deze maatregel bleek te duur en niet adequaat.

Geloof & Kerkdonderdag, 3 april 2003

‘Ons project is koninklijk goedgekeurd’

Sao Paulo - ,,U moet de groeten hebben van mijn zoon Willem Alexander’’ waren de eerste woorden van koningin Beatrix bij haar bezoek vorige week aan Sitio Agar, het opvanghuis voor aidskinderen in Sao Paulo (Brazilië). Pater Antoon van Noije, die al jarenlang werkzaam is in Sao Paulo doet verslag van het koninklijk bezoek.

Geloof & Kerkdonderdag, 3 april 2003

Alternatieven voor kerktelefoon

Heerenveen – Geen kerktelefoon, maar een kerkomroep waarbij uitgezonden wordt via kabel, ether en een besloten intranet. Dat zijn de drie betaalbare alternatieven die de stichting Landelijke Organisatie Kerktelefoon (LOK) in samenwerking met de stichting Intermediair Kerkomroep Nederland (sIKN) aanbiedt aan plaatselijke kerken.

Geloof & Kerkdonderdag, 3 april 2003

Meer giften aan sport dan aan de kerken

Amsterdam – De Nederlandse bevolking schenkt per jaar meer aan sport en recreatie dan aan de kerken. Dat blijkt uit het rapport Geven in Nederland , dat de faculteit der sociale wetenschappen van de Vrije Universiteit in Amsterdam donderdag presenteert.

Sportdonderdag, 3 april 2003

Sibon wijst voorstel af

Heerenveen - Gerald Sibon heeft het schikkingsvoorstel van de aanklager van de voetbalbond KNVB afgewezen.

Sportdonderdag, 3 april 2003

Pieter Rottiné: ‘Elk skroefke mei eagen ticht teplak’

Gytsjerk - Pieter Rottiné is jarenlang één van de weinige Friezen geweest die zich op zijn 250 cc motor helemaal richtte op wegracen.

Sportdonderdag, 3 april 2003

Jan Douma: Bûtenpost net wikselfallich mear

Buitenpost - Het gaat goed met Buitenpost. De ploeg staat nummer drie in de derde klasse B.

Weerdonderdag, 3 april 2003

Wat regen

Vannacht zijn er opklaringen en het blijft meest droog. Het kwik zakt tot circa 1 graad, met vorst aan de grond. Morgen krijgen we bewolking en later ook wat regen. De wind uit het westen tot noordwesten is matig tot vrij krachtig.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties