De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
woensdag 21 maart

Archief

De artikelen van maandag, 3 april 2006.

Dossiermaandag, 3 april 2006

Boerenplons


Economiemaandag, 3 april 2006

200.000 Mensen kwamen in de kas

Elise van der Voorst uit Waverveen laat haar neefje aan een bloem ruiken in de kas van de gerberakwekerij van Simon Zwarts in Mijdrecht. In het eerste weekeinde van april hebben 217.000 mensen een bezoek gebracht aan de Nederlandse kassen. Tijdens het Kom in de Kas-weekeinde stelden ongeveer 250 tuinbouwbedrijven de deuren open voor publiek. Door het mooie lenteweer trokken de activiteiten 20.000 bezoekers meer dan vorig jaar. Dat maakte de organisatie gisteren bekend. In Fryslân bezochten ongeveer vijfduizend mensen de tien opengestelde glastuinbouwbedrijven in Berlikum, Beetgum, Oosterbierum en Sexbierum, zo meldde Jan van den Beukel, de Friese commissievoorzitter van Kom in de Kas vandaag.

Economiemaandag, 3 april 2006

Nijefurd dwingt bedrijf in Koudum tot sluiten

Koudum – De gemeente Nijefurd heeft schroot- en boerengeriefbedrijf Munniksma in Koudum zaterdag gesloten. Dat maakte R. Munniksma vandaag bekend.

Hoofdartikelmaandag, 3 april 2006

De trots over het kabinet…

De fractievoorzitter van D66, Lousewies van der Laan, vindt dat het kabinet zich niet zo door de oppositie in de hoek moet laten drukken. Er is alle reden om trots te zijn op het kabinetsbeleid en trots moet je laten zien. Ziedaar de voornemens van de vrouw die de plaats innam van Boris Dittrich, na diens betrekkelijk smadelijke aftocht na de nederlaag van D66.

Regiomaandag, 3 april 2006

Een poetsend protest in de Schierstins

Veenwouden – De geur van koffie verdringt die van schoonmaakmiddelen. Zaterdagochtend elf uur, koffietijd in cultureel centrum de Schierstins in Veenwouden. De bestuursleden van de Schierstins strijken verhit neer. Ze hebben een paar uur poetsen achter de rug. De schoonmaak dient twee doelen: uiteraard het spic en span krijgen van het gebouw maar vooral het voeren van een ,,ludiek’’ protest. De Schierstins zit namelijk krap bij kas. En als de gemeente Dantumadeel niet met meer subsidie over de brug komt, zou dat wel eens het einde betekenen van het culturele centrum, aldus bestuursvoorzitter Margot Blaauw.

Regiomaandag, 3 april 2006

Al 24 uur wakker en nog geen greintje slaap

Morra/Lioessens - ,,Het valt me reuze mee. Ik ben nog klaarwakker en dat terwijl ik wel wat slaap nodig heb.’’ Het is zaterdagmiddag drie uur en Mynke Stiensma (16) heeft de afgelopen 24 uur geen slaap gehad. Samen met elf leeftijdsgenoten van de jeugdclub Morra/Lioessens is ze bezig aan een zogenoemde sit-in . ,,Dat houdt in dat we 32 uur niet slapen, en dat allemaal voor het goede doel. Nog negen uurtjes te gaan, dat moet lukken.’’

Regiomaandag, 3 april 2006

Eieren te goedkoop: terugbrengen a.u.b.

Terschelling – Tien eieren voor 25 cent, daarmee adverteerde de pas verbouwde Super de Boer Mier op Terschelling vorige week. Echter, de aanbieding werd al snel gerectificeerd, op aandringen van het ministerie van ‘LNF’. De supermarkt zou niet conform de Wet dier en welzijn hebben gehandeld en met deze prijs de kip in Nederland te schande zetten. Of iedereen de eieren weer even wil inleveren. En wel afgelopen zaterdag. Juist ja: 1 april.

Sportmaandag, 3 april 2006

Benjamin Heeres bewaart geduld en wint bij FK judo

Franeker - Ruim 600 deelnemers judoka’s in De Trije te Franeker betekende zaterdag strijd om de Friese titels op elf matten.

Sportmaandag, 3 april 2006

Waterschap weigert hulp aan inspectie

Leeuwarden – Wetterskip Fryslân, Waterschap Hunze en Aa’s en waterschap Noorderzijlvest willen niet als controleurs van de Algemene Inspectiedienst (AID) op pad. De waterschappen houden vast aan een tweede controle, zodat boeren de kans krijgen hun milieuovertredingen te herstellen. De waterschappen weigeren een verlengstuk te zijn van de AID.

Sportmaandag, 3 april 2006

Revolutionaire veranderingen zetten de kaatssport op zijn kop

Franeker - Als de experimenten bevallen zal kaatsen volgend seizoen nooit meer hetzelfde zijn. De afstandsverschillen voor de eerste en tweede opslager verdwijnen, ze kunnen onbeperkt afwisselen en er komen nieuwe, wellicht grotere ballen met deels schapenwol als vulling. De aanwezige clubs bij de Algemene Vergadering van de kaatsbond KNKB zaterdag in Franeker zien perspectief in de maatregelen die het kaatsen aantrekkelijker moeten maken. De huidige opzet is niet aantrekkelijk genoeg meer voor het publiek.

Sportmaandag, 3 april 2006

Off day nekt Heerenveen in Nijmegen

Nijmegen – SC Heerenveen kan na de ontluisterende nederlaag van zaterdagavond bij NEC een topvijf klassering wel vergeten. Een complete off day , met uitzondering van doelman Brian Vandenbussche, nekte de formatie van trainer Gertjan Verbeek. De Friezen werden volledig overlopen en dat biedt weinig soelaas voor het slot van de competitie.

Weermaandag, 3 april 2006

Kouder


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties