De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
donderdag 24 mei

Archief

De artikelen van vrijdag, 3 april 2009.

Cultuurvrijdag, 3 april 2009

Zes deelnemende bands Slach om Wâldrock bekend

Burgum - De zes Friese bands die gaan strijden voor een optreden op metalfestival Wâldrock in Burgum zijn bekend. De organisatie had de keus uit twintig inzendingen.

Economievrijdag, 3 april 2009

‘Boer ontvangt sterk wisselende prijzen voor melk’

Heerenveen - De prijzen die melkveehouders ontvangen voor de geleverde melk zullen de komende jaren alleen maar meer gaan schommelen. Dat zeiden gisteren Aalt Dijkhuizen, voorzitter van de Raad van Bestuur van Wageningen UR en Siem Jan Schenk, voorzitter van de vakgroep rundveehouderij van LTO Nederland. Zij spraken op een symposium dat ging over de toekomst van de grootschalige melkveehouderij in het Abe Lenstra Stadion in Heerenveen.

Hoofdartikelvrijdag, 3 april 2009

Vergelding...

Vier jaar geleden plaatsten een paar Deense kranten omstreden spotprenten van de islamitische profeet Mohammed. Vandaag de dag zorgt die kwestie er voor dat de machtigste militaire organisatie die ooit bestaan heeft, de NAVO, in de politieke problemen zit. En juist nu het morgen de zestigste verjaardag viert.

Regiovrijdag, 3 april 2009

Zesduizend kilometer voor kinderen met kanker

Regiovrijdag, 3 april 2009

Verzet tegen mestzak Pingjum blijft

Pingjum - De strijd om de mestzak bij Pingjum is nog niet gestreden. Een groep van 26 inwoners blijft zich fel verzetten tegen de aanwezigheid van een mestzak van de maatschap Goslinga bij Pingjum.

Regiovrijdag, 3 april 2009

Bij Sneekologie leer je wat er onder die ene put zit

Sneek - Zo kom je nog ’ns wat te weten over je stad, merkt Mark de Waard. Het PvdA-gemeenteraadslid is geďnteresseerd cursist bij de cursus Sneekologie, die gisteravond van start ging. De Waard woont al 23 jaar in Sneek, maar toch leert hij vanavond dingen die hij nog niet wist. ,,Ik woon hier wel, maar wat weet je nu van de oudheid? Zo komt er meer verband in.”

Regiovrijdag, 3 april 2009

Geen winterse toegift en geen fraai voorjaarsweer

Leeuwarden - Een vrij kleurloze maand. Maart 2009 leverde geen vuurwerk op. Een winterse toegift bleef uit en ook van fraai voorjaarsweer met aangename temperaturen was geen sprake. De gemiddelde temperatuur lag een graad boven normaal en dat hebben we vooral te danken aan de zachte nachten.

Regiovrijdag, 3 april 2009

Eerst Menaam en later pas Menameradiel

Menaldum - De gemeentenaam Menaldumadeel veranderen in Menameradiel is ingewikkelder dan plaatsnamen veranderen. Daarom wijzigt de gemeente de dorpsnamen al per 2010, en volgt de gemeentenaam een jaar later. ‘Berltsum’ kan al dit jaar op ANWB-borden verschijnen.

Geloof & Kerkvrijdag, 3 april 2009

Dicht bij de achterban, man met universele roeping

Ter gelegenheid van de honderdste geboortedag van Pieter Jongeling (1909-1985) werd in Kampen afgelopen week een congres gehouden. Van alle kanten werd de markante journalist, schrijver en politicus belicht. Ook werd de Jongeling-biografie van Nederlands Dagblad-journalist Herman Veenhof gepresenteerd.

Geloof & Kerkvrijdag, 3 april 2009

Kerken: onderzoek naar verbreden erkenning doop

Leeuwarden - De kerken in Nederland beginnen een onderzoek naar verbreding van de wederzijdse erkenning van de doop. Mensen die gedoopt zijn in de kerk van het ene kerkgenootschap hoeven dan niet meer opnieuw gedoopt te worden op het moment dat ze zich aansluiten bij een andere kerk.

Geloof & Kerkvrijdag, 3 april 2009

De warme sfeer werd een knellende deken

Voorthuizen/Ede - Als het over evangelische gemeenten gaat, klinken vaker geluiden over groei dan over kerkverlating. Toch verdwijnen er ook heel wat leden via de achterdeur. Belangrijkste oorzaak: de geslotenheid van evangelische gemeenten, constateert Otto de Bruijne in zijn boek Ooit evangelisch.

Geloof & Kerkvrijdag, 3 april 2009

De fijne evangelische gemeente wordt soms ontvlucht

Ede - Kerken die groeien, het is het succesverhaal van veel evangelische gemeenten. Het verhaal heeft ook een keerzijde. Diezelfde mensen die heel happy binnenkomen, verdwijnen soms met groot verdriet door de achterdeur. Ze willen niets meer met de gemeente die ze trouw bezochten te maken hebben.

Sportvrijdag, 3 april 2009

Westra tweede in tijdrit De Panne

De Panne Lieuwe Westra (Műnein) heeft gisteren van zich doen spreken in de tijdrit van de Driedaagse de Panne. De renner van het Vacansoleil-team, in de eerste weken van het wielerseizoen bezig aan een prima debuut bij de profs, eindigde in de race tegen de klok als tweede, op twintig seconden van winnaar Bradley Wiggings. De eindwinst in de Driedaagse van de Panne was voor de Belg Frederik Willems. Westra, die komende zondag ook meerijdt in de Ronde van Vlaanderen, eindigde in het algemeen klassement als zeventiende op 2.58 minuten. Rabobank-duo Joost Posthuma (vorig jaar nog winnaar) en Tom Leezer sloten de driedaagse achter Willems af als tweede en derde.

Sportvrijdag, 3 april 2009

Cambuur ongewijzigd tegen Den Bosch

Leeuwarden Cambuurtrainer Stanley Menzo houdt voor de uitwedstrijd van vanavond tegen FC Den Bosch waarschijnlijk vast aan dezelfde basiself als die van vorige week tegen Excelsior (1-1). De coach, die maandag vader werd van een zoon, heeft de beschikking over een nagenoeg fitte selectie waarin ook Koen Brack en Ruud ter Heide van de partij zijn. De rode kaarten van het duo tegen Excelsior werden eerder deze week geseponeerd door de KNVB wegens gebrek aan bewijs. Beiden starten daardoor gewoon in de basis. Vermoedelijke opstelling: Van der Vlag; Rudy Jansen, Brack, Fischer, Michael Jansen; Beekmans, Van der Heide, Guijt; De Visscher, Ter Heide, Maachi.

Sportvrijdag, 3 april 2009

Aris pakt laatste strohalm

Leiden - Aris Friesland heeft gisteravond de belangrijke uitwedstrijd bij ZZ Leiden in winst omgezet (73-75). Belangrijk, aangezien de Leeuwarder basketballers in de strijd om de play-offs in Zuid-Holland een directe concurrent klopten. Met de nipte zege grepen de mannen van coach Pete Miller een van de laatste strohalmen om het seizoen te redden.

Sportvrijdag, 3 april 2009

Joure zet zwak Sneek in beker eenvoudig opzij

Joure - De naam van SC Joure zit dinsdag in de koker als in Heerenveen geloot wordt voor de kwartfinales van de noordelijke beker. Want na drie competitienederlagen op rij maakte Joure in een Friese derby op eigen veld gisteren korten metten met Sneek. Die ploeg bakte er weinig van, tot woede van trainer Inne Schotanus.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties