De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
donderdag 26 april

Archief

De artikelen van woensdag, 3 mei 2006.

Bijschriftwoensdag, 3 mei 2006

Het hart

Lezen: 1 Samuël 16:1-7

Cultuurwoensdag, 3 mei 2006

Popmusici begeleiden Friese schoolbands

Sneek - Niemand minder dan Sytse Broersma (ex-basssist De Kast), Hubert Heeringa (saxofonist van René Froger) en Phil Mills (producer en muzikant bij Nerve) gaan de zes Friese bands begeleiden die in de finale staan van de CvK bandcontest. Dat heeft het Centrum voor de Kunsten (CvK) in Sneek bekendgemaakt. De CvK bandcontest is een competitie voor muzikanten uit het reguliere voortgezet en middelbare beroepsonderwijs.

Economiewoensdag, 3 mei 2006

30 Procent meer klanten

Den Haag - De ASN Bank heeft vorig jaar de grooste groei gerealiseerd in haar 45-jarig bestaan. Het klantenbestand van de bank die vooral inzet op beleggen in duurzame fondsen, is met ruim zestigduizend nieuwe klanten gegroeid naar 264.000. Dat komt neer op een groei van 30 procent. Het totale vermogen onder beheer nam toe met 676 miljoen naar 2,99 miljard. Ook dat is een groei van 30 procent. Het vermogen van de duurzame ASN Beleggingsfondsen nam toe met 304 miljoen naar€ 985 miljoen (plus 45 procent). De netto winst van de bank daalde echter licht met 400.000 euro en kwam uit op€ 5,4 miljoen.

Economiewoensdag, 3 mei 2006

Fusie-Rabobank een van 's lands grootste

Leeuwarden/Franeker - Als de fusie van de Rabobanken in Noordwest-Fryslân en Leeuwarden doorgaat, ontstaat een van de grootste regionale Rabobanken van Nederland.

Economiewoensdag, 3 mei 2006

Nieuwe supermarkt Holwerd van start

Holwerd - De nieuwe Coop-supermarkt in Holwerd gaat vandaag van start. Bewoners van Holwerd mochten gisteravond alvast een kijkje nemen in 'hun' nieuwe supermarkt. Enkele honderden dorpelingen maakten daar gebruik van. Supermarktbaas Bindert Verbeek verplaatste zijn Coop-winkel uit het centrum naar de hoek van de Fonteinstrjitte en De Kamp. De oude locatie werd te klein en in het centrum was onvoldoende mogelijkheid tot uitbreiding. Ook waren er maar vier parkeerplaatsen beschikbaar. De nieuwe winkel is met zeshonderd vierkante meter twee keer zo groot als de oude. Voor bezoekers zijn ruim dertig parkeerplaatsen beschikbaar.

Hoofdartikelwoensdag, 3 mei 2006

Het drama van Darfur...

De berichten uit Darfur, Sudan, blijven onverminderd negatief. De vredesbesprekingen tussen de Afrikaanse Unie, de regering en de rebellen hebben tot nog toe geen resultaten opgeleverd. Inmiddels zijn de Verenigde Staten aangeschoven aan de onderhandelingstafel; wellicht dat de invloed van het machtigste land er wereld iets kan bewerkstelligen.

Regiowoensdag, 3 mei 2006

Huis Franeker moeilijk te verkopen

Franeker - Huizen in Franekeradeel zijn heel moeilijk te verkopen. Uit de woningmarktrapportage van de makelaarsvereniging NVM komt de gemeente als slechtste of een van de slechtsten van 79 onderzochte gemeenten uit de bus als het gaat om het verschil in vraagprijs en verkoopprijs, de looptijd (van eengezinswoningen) en het aantal verkochte eengezinswoningen. Het gaat om vergelijkingen met het voorgaande halfjaar.

Regiowoensdag, 3 mei 2006

Campagne Zorginstituut

Leeuwarden - Negentig procent van de gemeenten moet binnen anderhalf jaar een informatiepunt ouderenmishandeling hebben. Dat vindt het Nederlands Instituut voor Zorg en Welzijn (NIZW). De campagne Stop Ouderenmishandeling moet daarvoor zorgen.

Regiowoensdag, 3 mei 2006

Zeventien bendeleden Wolvega opgepakt

Wolvega - De politie heeft een jeugdbende uit Wolvega opgerold, die al een jaar actief was. In totaal zijn zeventien jongeren aangehouden in de leeftijd van 15 tot 25 jaar. Alle zeventien komen uit Wolvega. De groep heeft zich schuldig gemaakt aan 75 vernielingen, inbraken en andere misdrijven.

Geloof & Kerkwoensdag, 3 mei 2006

Ds. O. Doorn:

Leeuwarden - Er moet een maximale zittingsperiode komen voor predikanten in één en dezelfde gemeente. Dat vindt ds. Onno Doorn, tot voor kort predikant in Hallum en voormalig voorzitter van de Friese provinciale kerkvergadering van de PKN. Hij zegt dat in Kerkinformatie, het officiële mededelingenblad van de Protestantse Kerk in Nederland. Doorn: ,,Ik ben er van overtuigd dat het predikantsschap een veel flexibeler toekomst tegemoet gaat. In de Rooms-Katholieke Kerk 'verplaatst' een bisschop regelmatig een pastoor als hij vindt dat het te lang geduurd”.

Geloof & Kerkwoensdag, 3 mei 2006

‘Misstanden asielbeleid nemen toe’


Weerwoensdag, 3 mei 2006

Zomers

Het wordt zomers! Vandaag wordt het ongeveer 23 graden, bij een matige wind uit het zuiden tot zuidoosten. Morgen wordt het 25 à 26 graden met flinke zonnige perioden en droog weer. Wel gaat het matig tot (vrij) krachtig waaien uit het oosten tot zuidoosten.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties