De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
dinsdag 22 mei

Archief

De artikelen van donderdag, 3 mei 2018.

Economiedonderdag, 3 mei 2018

Moordend tempo bij pakketsorteerders

Leeuwarden - Een steeds hogere werkdruk, te korte pauzes, lage lonen en een vieze en stoffige werkruimte. Pakketsorteerders in de Leeuwarder vestiging van PostNL zijn hun arbeidsomstandigheden zat, meldt vakbond FNV. Een groep van 25 sorteerders eist vanmiddag middels een petitie betere voorwaarden voor vijftig uitzendkrachten bij het post- en pakkettenbedrijf.

Economiedonderdag, 3 mei 2018

Jongema moet BSB-container afgeven


Hoofdartikeldonderdag, 3 mei 2018

Luchtvervuiling is grote mensendoder


Regiodonderdag, 3 mei 2018

Blunder met toeristenbelasting festivals

Leeuwarden - De gemeente Leeuwarden is vergeten de festivals Welcome to the Village en Psy-fi te vertellen dat ze dit jaar toeristenbelasting moeten betalen. Andere partijen zoals hotels, jachthavens, campings en belangenorganisaties zijn vorig jaar wel door de gemeente geïnformeerd over de invoering van de belasting in 2018. De festivals kregen pas eind vorige maand via een mailtje te horen dat ook zij toeristenbelasting moeten gaan betalen. Voor Psy-Fi kunnen de kosten oplopen tot wel 100.000 euro.

Regiodonderdag, 3 mei 2018

‘Je bent van na de oorlog? Houden zo!’

Leeuwarden - Oud-politicus en schrijver Jan Terlouw heeft de Tweede Wereldoorlog bewust meegemaakt. Tijdens Iepen Up Live in Neushoorn gaf hij gisteravond een gastcollege over vrijheid.

Regiodonderdag, 3 mei 2018

Water in Oude Willem mag hoger

Appelscha - Het landbouwgebied bij buurtschap Oude Willem in het Drents-Friese Wold kan veranderd worden in natuurgebied. Hoger beroep tegen het plan van omwonenden bij de Raad van State bleek gisteren vergeefs.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties