De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
dinsdag 22 mei

Archief

De artikelen van dinsdag, 3 juni 2003.

Bijschriftdinsdag, 3 juni 2003

Waarheid

Door de waarheid komen het leven, de wereld en de mensen tot hun recht.

Cultuurdinsdag, 3 juni 2003

Kaartverkoop voor festival Wâldrock hoger dan ooit

Burgum - Het jaarlijkse muziekfestival Wâldrock 2003 heeft al tienduizend kaarten verkocht. Dat zijn er meer dan ooit in de voorverkoop zijn verkocht, zo maakte de organisatie maandag bekend.

Economiedinsdag, 3 juni 2003

Voortbestaan grote Friese werven onzeker

Drachten – De Friese scheepsbouw is in zwaar weer terechtgekomen. Het faillissement van scheepswerf Bijlsma in Warten op woensdag 21 mei jongstleden is meer dan een incident. Vakgroepsbestuurder Anton Meijerman van de CNV Bedrijvenbond vreest dat ook het voortbestaan van de werf van Bijlsma in Lemmer ,,aan een zijden draad hangt”. Ook Tille Shipyards in Kootstertille zit volgens directeur W. Holman met lichte smart te wachten op nieuwe orders.

Regiodinsdag, 3 juni 2003

Politie kent Leeuwarder veelplegers

Leeuwarden - Een kleine groep van ongeveer tweehonderd criminelen is verantwoordelijk voor een groot deel van de criminaliteit in Leeuwarden. De politie kent al deze personen bij naam en gezicht. Dat ze niet worden gepakt, heeft verschillende oorzaken, waaronder een tekort aan cellen en aan menskracht.

Regiodinsdag, 3 juni 2003

Twee huisartsen op de motor naar Siberië

Ee-Yamburg – De reis van hun leven maken ze, de twee motorminnende huisartsen uit Fryslân en Groningen.

Regiodinsdag, 3 juni 2003

Van Maaren: chaos in Leeuwarder bestuur

Leeuwarden – Wethouders en topambtenaren in Leeuwarden zijn absoluut niet op hun taak berekend. Op het Stadskantoor in Leeuwarden wordt fout op fout gestapeld. Structurele verbeteringen blijven achterwege. Politieke sturing is er nauwelijks.

Regiodinsdag, 3 juni 2003

FNP’er komt uiteindelijk toch in Eerste Kamer

Leeuwarden - De provincie Noord-Holland heeft een fout gemaakt bij het doorgeven van de uitslag van de verkiezingen voor de Eerste Kamer. Als de Kiesraad die fout herstelt, komt FNP’er Hendrik ten Hoeve uit Stiens alsnog namens de Onafhanklijke Senaatsfractie (OSF) in de Senaat.

Regiodinsdag, 3 juni 2003

Knelpunt in rijksweg 31 blijft

Leeuwarden - De afslag Overijsselseweg/Hendrik Algraweg nabij Goutum, knelpunt in de rijksweg 31 tussen Drachten en de Afsluitdijk, wordt toch niet aangepast. Vanwege geldnood heeft Rijkswaterstaat besloten haar budget te steken in nieuwe infrastructuur in plaats van het verbeteren van bestaande wegen zoals de Hendrik Algraweg.

Geloof & Kerkdinsdag, 3 juni 2003

Mega-zandsculptuur bij pinksterfeest in Veenklooster

Leeuwarden – In Veenklooster wordt deze week een mega-zandsculptuur gebouwd, waar liefst 35 kuub zand voor nodig is. Het bouwwerk, waar woensdag mee wordt begonnen, maakt deel uit van een cursus zandsculpturen-maken die zal worden gegeven door professionele kunstenaars.

Geloof & Kerkdinsdag, 3 juni 2003

Reisverhalen voor jongeren

Kerken zijn op zoek naar manier op het geloof over te dragen op de jeugd. Een van de wegen daarvoor is de catechese, het geloofsonderricht aan jongeren. Ds Henk Teeuwen uit Emmeloord schreef materiaal voor de catechese met het thema Reisverhalen.

Geloof & Kerkdinsdag, 3 juni 2003

Getijden live mee te bidden uit klooster Berkel-Enschot

Leeuwarden – Vanaf dinsdag zijn de getijden uit de Trappistinnenabdij in Berkel-Enschot live mee te bidden via internet. De dagelijkse kloostergebedendiensten zijn te volgen via de website www.katholieknederland.nl.

Geloof & Kerkdinsdag, 3 juni 2003

P. Visser hoogleraar doperdom aan VU

Leeuwarden - Per 1 september wordt prof. dr P. Visser (1949) hoogleraar in de geschiedenis van het doperdom en aanverwante stromingen aan de Faculteit der Godgeleerdheid van de Vrije Universiteit in Amsterdam. Dat is maandag bekendgemaakt.

Geloof & Kerkdinsdag, 3 juni 2003

‘Prettig-katholieke’ manifestatie

Leeuwarden - ,,Wij zijn pk-mensen: prettig katholiek. Als wij katholieken iets organiseren, is het altijd gezellig.’’ Problemen en dilemma’s mogen zaterdag op een massale katholieke dag in Utrecht aan de orde komen, maar het moet toch vooral een feest worden, zegt Hein Pieper, voorzitter van de projectgroep die de dag organiseert.

Sportdinsdag, 3 juni 2003

Jacob Wassenaar niet voor Minnertsga naar de bond, Cornelis Terpstra wél

Minnertsga – Er dreigt tweespalt te ontstaan binnen het partuur dat Minnertsga pinkstermaandag vertegenwoordigd op de bondswedstrijd. Chris Wassenaar is het niet eens met de beslissing van de Technische Commissie van de Minnertsgaster kaatsvereniging om niet zijn broer Jacob maar PC-koning Cornelis Terpstra te selecteren. Minnertsga is maandag in Franeker de grote favoriet.

Sportdinsdag, 3 juni 2003

Harkemase Boys wil penalty’s laten meetellen

Harkema – Harkemase Boys heeft maandag via haar advocaten Hans en Wim Anker officieel protest aangetekend bij de Koninklijke Nederlandse Voetbalbond (KNVB). De club is het er niet mee eens dat de bond - indien de drie clubs in de strijd om de landstitel bij de zaterdagamateurs in punten en doelsaldo gelijk eindigen - het resultaat van de strafschoppenreeks buiten beschouwing wil laten.

Weerdinsdag, 3 juni 2003

Enkele bui

Het is vanmiddag vrij zonnig en niet al te warm met ongeveer 23 tot 25 graden. Vannacht koelt het af tot 17 à 18 graden. Morgen krijgen we een enkele bui, mogelijk met onweer. Eerst is het droog en vrij zonnig. Het kwik stijgt tot 26 graden.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties