De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
donderdag 24 mei

Archief

De artikelen van donderdag, 3 juni 2010.

Cultuurdonderdag, 3 juni 2010

Serie zomerconcerten op harmonium in Harlingen

Harlingen - In de Grote Kerk in Harlingen vinden deze zomer een serie concerten plaats op een harmonium. Omdat het Hinsz-orgel momenteel een ingrijpende restauratie ondergaat, kan de jaarlijkse orgelconcertserie niet plaatsvinden. Stichting Concerten Grote Kerk Harlingen grijpt de gelegenheid aan om het harmonium onder de aandacht te brengen.

Cultuurdonderdag, 3 juni 2010

Nieuw Fries platenlabel Span Records gelanceerd

Leeuwarden - Fryslân is een platenmaatschappij rijker. Span Records is een samenwerking tussen Wijnsma’s entertainmentbureau uit Hurdegaryp en BaconBeatproductions uit Sint Annaparochie. Dat heeft Bianca Wijnsma bekendgemaakt. Wijnsma en Dirk Spek, eigenaar van BaconBeat, maakten vorige maand al bekend dat ze gaan samenwerken bij het organiseren van evenementen. Nu komt daar dus een gezamenlijk platenlabel bij.

Cultuurdonderdag, 3 juni 2010

Storing online verkoop De Lawei deels verholpen

Drachten - De problemen met de online kaartverkoop van De Lawei in Drachten zijn grotendeels opgelost. Dat meldt de schouwburgdirectie op haar website. Dinsdag en gisteren was het door een technische storing niet mogelijk om online kaarten te kopen voor het nieuwe theaterseizoen. ,,Kinderziekten van een nieuw kassa systeem zijn debet aan de problemen”, aldus een woordvoerder.

Economiedonderdag, 3 juni 2010

Herstel voor bedrijfsleven in Fryslân

Leeuwarden - Het bedrijfsleven in Fryslân herstelt zich voorzichtig na de recessie van de afgelopen tijd. Het aantal mensen dat een bedrijf is begonnen is nog steeds hoog, het aantal faillissementen stabiliseert zich en in de industrie, de export en dus ook het transport is er volgens de Kamer van Koophandel sprake van herstel.

Economiedonderdag, 3 juni 2010

Barroso wil tempo maken op G20

Brussel – Tempo maken. Voor dat sleutelwoord trok de Europese Commissie gisteren aan het eind van de middag op oorlogssterkte naar de eigen perszaal in Brussel. Voorzitter Barroso zelf had zijn twee belangrijkste collega’s meegenomen, die verantwoordelijk zijn voor de financiële onderwerpen, die te maken hebben met de oplossing van de eurocrisis. Zij zetten nog eens op een rijtje wat er allemaal moet gebeuren om het financiële samenleven in de wereld en in de Europese Unie weer op orde te krijgen.

Hoofdartikeldonderdag, 3 juni 2010

Verbod op kraken...

Sinds deze week is een merkwaardig fenomeen ten einde. De Eerste Kamer heeft ingestemd met een kraakverbod. Een kraker kan straks een maximumstraf van een jaar krijgen en bij kraken met intimidatie of geweld zelfs maximaal twee jaar. In essentie is kraken natuurlijk een vorm van diefstal. Krakers nemen immers ‘bezit’ van een woonruimte zonder toestemming van de eigenaar.

Regiodonderdag, 3 juni 2010

Friese jeugd woont vakerbij één ouder

Leeuwarden - Steeds meer Friese jongeren groeien op in een eenoudergezin. In 2009 woonden er 21.384 Friezen tot en met 24 jaar in een eenoudergezin. In 2000 waren dat er nog 16.174. Dit betekent een toename van ruim 32 procent. Landelijk nam het percentage in deze periode toe met 27 procent.

Regiodonderdag, 3 juni 2010

Visotter lijkt het goed te doen

Dier al gezien in De Deelen, de Tsjonger en rond de Tsjûkemar

Regiodonderdag, 3 juni 2010

Buitenspelen zonder te hoeven uitkijken

Leeuwarden - Veel spelende kinderen hadden gisteren een straat helemaal voor zichzelf. Auto’s waren verboden.

Regiodonderdag, 3 juni 2010

Als een spin in het web van de archeologie

Burgum - Dik veertig jaar is Klaas Henstra uit Burgum de spin in het web van het Streekmuseum Tytsjerksteradiel. Morgen krijgt hij ervoor de Erepenning van de gemeente.

Sportdonderdag, 3 juni 2010

René Hooghiemster sprint naar zege in Parel van de Veluwe

Harderwijk - René Hooghiemster uit Drachten heeft gisteren de 25e editie van de Parel van de Veluwe op zijn naam geschreven. De 23-jarige wielrenner won na 173,7 kilometer de sprint van een groep van 35 renners. Hij bleef op de meet Roy Eefting uit Grolloo en Peter-Jan Polling uit Nieuw-Weerdinge net voor.

Sportdonderdag, 3 juni 2010

Sneek Wit Zwart heeft smaak te pakken

Sneek - Terwijl de meeste voetballers al zijn begonnen aan het zomerreces, krijgt Sneek Wit Zwart de smaak te pakken. Na het winnen van de districtsbeker bereikte de ploeg van trainer Inne Schotanus gisteravond ten koste van DOVO de halve finale van de landelijke beker. Daarin wacht HSC’21 als de nieuwe tegenstander.

Sportdonderdag, 3 juni 2010

Sigurdsson terug bij Heerenveen

Heerenveen Ingolfur Sigurdsson keert volgend seizoen terug bij Heerenveen.

Sportdonderdag, 3 juni 2010

Leeuwarden moet naar acht voetbalclubs

Leeuwarden - Uit een gemeenschappelijk onderzoek van het district Noord van de KNVB en de gemeente Leeuwarden is gebleken dat het wenselijk is dat een derde deel van het aantal voetbalclubs in de Friese hoofdstad op termijn verdwijnt.

Sportdonderdag, 3 juni 2010

Van Loon wint in Doorn

Doorn - Inline skater Jan van Loon heeft gisteren het dagklassement van de landelijke baancompetitiewedstrijd in Doorn op zijn naam geschreven.

Sportdonderdag, 3 juni 2010

Veldman wint Lus van Akkrum

Akkrum - Henri Veldman heeft gisteravond de 27e editie van de Lus van Akkrum gewonnen.

Sportdonderdag, 3 juni 2010

Reduzum ‘zwanger’ van korfbaltalent

Reduzum - Met de toekomst van korfbalvereniging Mid Fryslân uit Reduzum/Grou zit het wel goed. In Reduzum bulkt het van het korfbaltalent, zo bleek gisteren tijdens het Fries kampioenschap schoolkorfbal.

Sportdonderdag, 3 juni 2010

Harkemase Boys wil speler BV Veendam

Harkema - Het is onduidelijk of de laatste versterking die Harkemase Boys vanavond op sportpark De Bosk wilde presenteren, wel komt. De sponsorgroep sprak de afgelopen week met een niet nader te noemen BV Veendam-speler over een overgang, zo weten goed ingevoerde bronnen binnen de Harkemaster club.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties