De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
maandag 23 april

Archief

De artikelen van vrijdag, 3 juli 2015.

Economievrijdag, 3 juli 2015

Melkboeren begrensd via mestquotum

Den Haag - De melkveehouderij wordt begrensd via fosfaatrechten. Dat heeft staatssecretaris Sharon Dijksma (Landbouw) gisteren aan de Tweede Kamer laten weten. Hiermee is de kogel door de kerk over de manier waarop de uitbreiding van boeren begrensd wordt na de afschaffing van de melkquota, afgelopen april.

Hoofdartikelvrijdag, 3 juli 2015

Overheden tappen er lustig op los

Als het om onze telecomgegevens gaat zijn we vogelvrij. De Amerikaanse inlichtingendienst NSA tapt er vrolijk op los. Zo werden de drie laatste Franse presidenten afgeluisterd op hun mobiele telefoon. Eerder werd al bekend dat ook de Duitse bondskanselier Angela Merkel werd getapt. Dat ging in samenwerking met de Duitse inlichtingendienst BND.

Regiovrijdag, 3 juli 2015

Bollebooslessen blijven op Burgerschool in Dokkum

Dokkum - Het hoogbegaafdenonderwijs aan de Burgerschool in Dokkum wordt toch niet afgebouwd. Ook is de leerlingenstop voor het voltijds hoogbegaafdenonderwijs komen te vervallen. Dat meldt de openbarebasisscholenkoepel stichting Roobol op haar website, in een gezamenlijke verklaring van het interim-bestuur en de medezeggenschapsraad (mr).

Regiovrijdag, 3 juli 2015

Overgang in Slachtedijk blijft toch open

Hurdegaryp - De spoorwegovergang in de Slachtedijk in Hurdegaryp blijft toch gedeeltelijk gehandhaafd. Dat betekent dat fietsers en voetgangers er het spoor kunnen blijven oversteken na de aanleg van een nieuwe rondweg en een fiets- en autotunnel verderop. Voorzitter Wytske Baars van dorpsbelang Hurdegaryp reageert zeer opgetogen. ,,Geweldich. Us aksje hat fertuten dien."

Regiovrijdag, 3 juli 2015

Nog nooit was het in juli in Fryslân zo heet

Leeuwarden - Nog nooit was het in juli zo warm in Fryslân. In Siegerswoude mat weeramateur Ad Vermaas gistermiddag een maximumtemperatuur van 35,5 graden en daarmee verdween het oude Friese record van 12 juli 1941 (35,0 graden in Rottum) uit de weerboeken.

Geloof & Kerkvrijdag, 3 juli 2015

Prof. Smalhout bracht Bijbelverhalen dichtbij

De donderdag overleden prof. dr. Bob Smalhout (87) was niet alleen vermaard als columnist van De Telegraaf. Door hem lazen velen de verhalen uit de Bijbel voor het eerst - of opnieuw - met andere ogen.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties