De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
donderdag 24 mei

Archief

De artikelen van maandag, 3 juli 2017.

Cultuurmaandag, 3 juli 2017

Bauck yn Berltsum hat striidbere, mar ek sęfte kanten

Elkenien dy’t ôfrűne wykein de premjęre fan Bauck bywenje sil hat him of har der op tared . De waars-omstannichheden yn it Hemmemapark fan Berltsum binne net krekt wat men oan it begjin fan de simmer ferwachtsje kinne soe by in iepenloftspul. Mei bakken komt it wetter út de loft. Mei gefolgen, dat publyk, mar ek spilers der lęst fan hawwe.

Hoofdartikelmaandag, 3 juli 2017

Forse tegenslag bij bedrijfs-lokregeling

Leeuwarden - Het leek zo mooi: met een lening van een miljoen euro zou de provincie Fryslân bijdragen aan de vestiging van de vezelpanelenfabriek Compakboard in Heerenveen. Dat moest zorgen voor honderden nieuwe banen.

Hoofdartikelmaandag, 3 juli 2017

Het Westen ontziet dwarsligger Turkije

Solidariteit behoort het fundament te zijn waarop de samenwerking binnen de NAVO moet zijn gestoeld. Maar het grootste probleem waar de westerse militaire alliantie mee worstelt, is het gebrek aan solidariteit.

Regiomaandag, 3 juli 2017

Staatsbosbeheer plant bloemen tegen jeukrups

Leeuwarden - Staatsbosbeheer Fryslân zet dit jaar als experiment bloemen in ter bestrijding van de eikenprocessierups. De organisatie hoopt met de bloemen voor meer natuurlijke vijanden voor de rups te zorgen.

Regiomaandag, 3 juli 2017

Vissers nog niet geraakt door Brits besluit

Urk - De Britse wens om zich terug te trekken uit een belangrijk visserijverdrag uit 1964 heeft nu nog geen gevolgen voor Nederlandse vissers. Wel laat het zien dat de Britten bij de onderhandelingen over de brexit van plan zijn hard te onderhandelen over de andere visserijregelingen, zegt voorzitter Pim Visser van VisNed - een koepelorganisatie van visserijverenigingen die onder meer de belangen van Urker vissers behartigt.

Regiomaandag, 3 juli 2017

Ratten vangen is toch veel zwaarder dan verwacht

Oudega - De inwoners van Oudega (SWF) namen tijdens de Aldegeaster Iepen Dei het beroep van een medebewoner over. Dit varieerde van koeien insemineren tot het schrijven van columns met Hans Wiegel.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties