De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
donderdag 26 april

Archief

De artikelen van dinsdag, 3 augustus 2004.

Bijschriftdinsdag, 3 augustus 2004

Uit de put

Vreselijk is het in een put te vallen! Je kunt er niet uitkomen, want de wanden zijn te steil en te glad.

Dossierdinsdag, 3 augustus 2004

Viva Feyenoord


Economiedinsdag, 3 augustus 2004

Wavin Lash neemt palletbouwer over

Sneek - Plastic palletbouwer Wavin Lash in Sneek neemt zijn Belgische concurrent Basic Industrial Plastic Pallets over. Dat maakte het bedrijf gisteren bekend. Het bedrijf gaat verder onder de naam BIPP Plastic Pallets BV (BIPP).

Economiedinsdag, 3 augustus 2004

Uitstel verzekering voor gewasschade

Den Haag - Telers die zich willen indekken tegen gewasschade als gevolg van extreme regenval, kunnen zich vanaf 2005 bij AquaPol verzekeren. Dit meldt landbouworganisatie LTO. De onderlinge waarborgmaatschappij kan dit jaar niet van start.

Hoofdartikeldinsdag, 3 augustus 2004

Alarm

De Amerikaanse autoriteiten hebben de alarmfase voor terreurdreigingen in New York, Washington en New Jersey verhoogd naar de op een na hoogste alarmfase. Volgens Washington is er ‘specifieke informatie’ binnengekomen over geplande aanslagen in de drie Amerikaanse steden door het terreurnetwerk al-Qaeda van Osama bin Laden. Die informatie zou dit keer duidelijker zijn dan ‘het gebruikelijke geklets’ van terroristen dat anders onderschept wordt. Al-Qaeda zou bezig zijn met het plannen van zelfmoordaanslagen op bedrijven, grote openbare instellingen of internationale organisaties. Onder meer de beurs op Wall Street in New York en het hoofdkwartier van het IMF en de Wereldbank in Washington zouden een doelwit zijn.

Hoofdartikeldinsdag, 3 augustus 2004

Nieuwe toenadering…

De toespraak die de Amerikaanse senator John Kerry hield bij de aanvaarding van nominatie voor het presidentschap van de Verenigde Staten was niet alleen van groot belang voor de VS, maar ook voor Europa. Onder president Bush ontstond een grote kloof tussen de VS en een aantal belangrijke Europese landen. Sommigen verwachten een nieuwe toenadering als Kerry president wordt. Er zijn echter nogal wat sceptici die spreken van een onoverbrugbare transatlantische afstand, terwijl anderen vinden dat Europa en Amerika samen het Westen vormen en om allerlei redenen elkaar nodig zullen blijven hebben.

Regiodinsdag, 3 augustus 2004

Zoektocht verlengd in Canadameer

Elsloo – De zoektocht naar het stoffelijk overschot van de zestienjarige jongen uit Appelscha in het Canadameer gaat dinsdag verder. Maandag leverden zoekacties van duikteams van de brandweer opnieuw niets op. Net als gisteren wordt vandaag sonarapparatuur ingezet en onderwater scooters waarmee de duikers zich in het water sneller kunnen voortbewegen. Het meer blijft afgesloten voor publiek. De jongen wordt sinds vrijdag vermist, de politie gaat er vanuit dat hij verdronken is.

Regiodinsdag, 3 augustus 2004

Fryslân bereidt zich voor op einde rijkssteun

Leeuwarden – De provincie Fryslân stelt een prioriteitenlijst samen met projecten die ook moeten doorgaan wanneer de rijkssteun voor het Noorden na 2006 verdwijnt. Fryslân houdt rekening met het mogelijk schrappen van steun.

Regiodinsdag, 3 augustus 2004

Toch asbestdeeltjes aangetroffen in woonwijk Dokkum

Dokkum – In de woonwijk De Kooilanden in Dokkum zijn toch asbestdeeltjes aangetroffen. Het asbest is vrijgekomen bij de brand van afgelopen zaterdag bij een loods van het voormalige transportbedrijf DBO.

Regiodinsdag, 3 augustus 2004

Bolsward wint ‘gelukszeilen’

Woudsend - Geluk en ongeluk. De skűtsjezeilende familie Meeter kreeg maandag op het Heegermeer bij Woudsend van elk een flinke portie. Het geluk ging naar Eldert Meeter van Bolsward die als eerste over de finish dreef. Het ongeluk ging naar zijn neef Lodewijk Meeter van Huizum. Hij kwam in een windstilte terecht en zakte van de vijfde naar de tiende plaats.

Regiodinsdag, 3 augustus 2004

Verwarde man gijzelt vrouwen in ziekenhuis Drachten

Drachten – Drie medewerksters van ziekenhuis Nij Smellinghe in Drachten zijn gistermiddag drie kwartier gegijzeld door een verwarde man. De man, een 27-jarige inwoner van Tijnje, vertelde bij binnenkomst dat hij explosieven bij zich had, en dreigde die tot ontploffing te brengen. Na drie kwartier was de situatie weer onder controle. De man is door de politie aangehouden en meegenomen naar het bureau. De drie vrouwen zijn ongedeerd.

Geloof & Kerkdinsdag, 3 augustus 2004

‘Big Brother, maar dan zonder camera’

Vijf jaar geleden startte het Dominicanenklooster in Zwolle een vormingsprogramma met één jongere uit Hongarije. In de afgelopen jaren groeide het uit tot een project met vijf jongeren uit verschillende landen. Jorinda te Brake draaide een jaar mee, kwam zichzelf een paar keer flink tegen maar zou het vormingsjaar in het klooster onmiddellijk overdoen.

Geloof & Kerkdinsdag, 3 augustus 2004

Opnieuw minder Nederlanders naar de kerk

Voorburg - Het kerkbezoek in Nederland blijft gestaag dalen. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS), die maandag gepubliceerd zijn. Volgens het CBS ging in 1997 nog bijna een kwart van de volwassenen minstens een keer per maand naar de kerk. In 2003 is dat aantal afgenomen met 4 procent en kerkte nog maar eenvijfde van de Nederlanders.

Geloof & Kerkdinsdag, 3 augustus 2004

Er valt veel te leren van Barnard

De psalmen beginnen nogal eens met aanduidingen van de melodie of de herkomst: ‘op de leliën’, of ‘op de jonkvrouwen’. Willem Barnard werd gefascineerd door het opschrift van psalm 56: ‘Een stille duif in de verte’, las hij in de Groot Nieuws Bijbel . Het trof hem: ,,Een beeld van het psalter zelf, dat uit de verte, uit een ver verleden, tot mij spreekt.’’

Sportdinsdag, 3 augustus 2004

Sybren Minkema stuurt Tetse naar de Nederlandse titel voor de sjees

Opmeer - Sybren Minkema heeft de Friese dekhengst Tetse 394 maandagmiddag in Opmeer naar de overwinning gestuurd tijdens het Nederlands kampioenschap in de ereklasse. Voor Minkema en voor het paard zat dit succes eraan te komen, terwijl titelverdediger Sybe Postma met Harmen dit jaar achter Bommelsteyn’s Onne van Alfons van Proosdij tevreden moest zijn met brons.

Sportdinsdag, 3 augustus 2004

Ben Schaap mogelijk geschorst wegens staan in rijtuig

Opmeer - Het nationaal kampioenschap klavertje drie voor tuigpaarden in de ereklasse ging maandag voor de tweede achtereenvolgende keer naar Jennefer, Idool en Sealieza van Jan Reitsma uit Driesum. De combinatie werd zoals altijd gereden door Ben Schaap uit Slagharen, maar zowel rijder als eigenaar van de paarden hielden een dubbel gevoel over aan het kampioenschap in Opmeer.

Sportdinsdag, 3 augustus 2004

Elma de Vries (Haule) pakt zilver bij EK skeeleren

Heerden - Elma de Vries uit Haule heeft maandagavond op het EK skeeleren in Heerde de zilveren medaille gewonnen op het onderdeel 1000 meter sprint. Met een krachtige versnelling wist de 21-jarige Friezin zich in de laatste ronde van de vijfde naar de tweede positie te stuwen. Alleen de Italiaanse winnares Erika Zanetti moest ze laten voorgaan.

Sportdinsdag, 3 augustus 2004

Topfavorieten treffen elkaar op 151ste PC al in de eerste omloop

Franeker – De hoogst gedoteerde parturen voor de zege op de 151ste PC treffen elkaar woensdg op It Sjűkelân al in de eerste omloop. In de Koornbeurs in Franeker bepaalde het lot maandagavond dat de parturen Berkepas en Van der Meer direct tegen elkaar de wei in moeten. Beide parturen wonnen dit jaar vijf vrije formatiepartijen en zijn op grond van die cijfers favoriet.

Sportdinsdag, 3 augustus 2004

Erik Seerden, de laatste ‘Kening op sokken’, keert terug op de PC

Franeker - Kaatsen miste hij in de afgelopen jaren alleen op de vijfde woensdag van juli. Dan liep hij ’t Sjűkelân op en dacht: ‘wat doe ik hier aan de zijlijn? Ik moet óp het veld staan!’ Morgen mag hij weer. Na een afwezigheid van zeven jaar maakt Erik Seerden, de laatste echte ‘kening op sokken’, zijn rentree op de PC.

Sportdinsdag, 3 augustus 2004

‘Idool’ haalt Jan Kromkamp bij Oranje

Heerhugowaard – Voor Jan Kromkamp was het maandagmiddag een daverende verrassing toen hij uit de mond van de kersverse bondscoach Marco van Basten te horen kreeg dat hij was opgenomen in de voorlopige selectie van het Nederlands elftal voor het oefenduel tegen Zweden op 18 augustus in Solna. De 23-jarige in Makkinga geboren middenvelder van AZ kan daarmee de tiende Fries in de historie worden die het oranjeshirt mag dragen.

Weerdinsdag, 3 augustus 2004

Zonovergoten

Vanmiddag is het zonovergoten zomerweer met een maximum temperatuur van ongeveer 27 graden. Er waait een matige tot vrij krachtige wind. Morgen wordt het nog een graadje warmer en ook dan is er veel zon en blijft het droog.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties