De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
maandag 21 mei

Archief

De artikelen van donderdag, 3 augustus 2017.

Hoofdartikeldonderdag, 3 augustus 2017

Bedrijven moeten echt wat te bieden hebben

openbaarvervoerbedrijven vrezen dat buslijnen de komende jaren stil kunnen vallen, omdat er te weinig chauffeurs zijn. Het beroep heeft een slecht imago. Er blijken maar weinig jongeren te zijn die een loopbaan achter het stuur zien als enerverend toekomstperspectief.

Regiodonderdag, 3 augustus 2017

Bramenplukkers wel welkom in veel Friese natuurgebieden

Staatsbosbeheer beschouwt bramen plukken als een vorm van stroperij. Wie met een emmer het bos ingaat, kan rekenen op een boete. ‘Toarnbeisykje’ in Fryslân is bij andere grondeigenaren nog wel volop mogelijk.

Regiodonderdag, 3 augustus 2017

Kippenhouder: ‘Je staat machteloos tegenover die criminelen’

Al zijn eieren worden vernietigd en mogelijk moeten ook alle kippen worden afgevoerd. Jan Willem van Koot uit Drachtstercompagnie vreest voor de toekomst van zijn bedrijf, nu bij hem als eerste Friese kippenhouder fipronil is aangetoond.

Regiodonderdag, 3 augustus 2017

Opsterland in problemen met sportvelden

Beetsterzwaag - Opsterland moet het onderhoud van de sportvelden in de gemeente opnieuw aanbesteden. Dat heeft de rechtbank in Leeuwarden geoordeeld in een kort geding, dat was aangespannen door het bedrijf Bouma Sport en Groen uit het Drentse dorp Tynaarlo. Bepalingen in de vorige aanbesteding zijn volgens de rechter op verschillende manieren uit te leggen.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties