De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
donderdag 24 mei

Archief

De artikelen van vrijdag, 3 september 2004.

Cultuurvrijdag, 3 september 2004

‘Collecte’ voor Oerol verdubbelt opbrengst

Terschelling - Het Oerolfestival op Terschelling kan volgende jaar rekenen op een bijdrage van zeker 97.182 euro van het Terschellinger bedrijfsleven. Dat is bijna het dubbele van wat er in voorgaande jaren aan donaties binnenkwam. In de afgelopen jaren bleef het bedrag steken op 50.000 euro.

Hoofdartikelvrijdag, 3 september 2004

Wouter Bos op weg naar 2007

2007 zal een belangrijk jaar worden in onze politieke geschiedenis. Dan zijn er weer Tweede Kamerverkiezingen en die zullen ongemeen spannend worden. Niet alleen door allerlei politieke avonturiers, die zich nu al aandienen, maar ook door het oordeel van de kiezer over het beleid van het kabinet Balkenende. En in dat kader met name door de strijd om de eerste plaats tussen CDA-leider en premier Balkenende en PvdA-leider Wouter Bos.

Geloof & Kerkvrijdag, 3 september 2004

De zendeling van vandaag

Vorige maand vond in Maleisië de vierjaarlijkse conferentie van de International Association for Mission Studies (IAMS) plaats. Tweehonderd zendingswetenschappers uit de hele wereld waren bijeen om zich te bezinnen op de agenda van zending en missie voor de komende jaren. Impressies van drs Wout van Laar, algemeen secretaris van de Nederlandse Zendingsraad (NZR). Deel 3 (slot).

Geloof & Kerkvrijdag, 3 september 2004

Klokluiden tegen de verdwijnende zon

U treft ze aan op de meest onverwachte plekken tussen het struweel: klokkenstoelen. In Fryslân staan 56 van deze mysterieuze bouwwerken. Waarom werden ze gebouwd, en wat is of was de functie van die dingen? In het Friesch Dagblad een serie over de klokkenstoel. Vandaag deel 1.

Sportvrijdag, 3 september 2004

Venema houdt vertrouwen in Cambuur ondanks tegengoals

Leeuwarden – De verwachtingen waren voorafgaand aan dit seizoen hooggespannen bij Cambuur Leeuwarden. En ondanks een matige start – tenminste wat de uitslagen en het aantal punten betreft – zijn ze dat nog steeds. Bij bestuurders, supporters, trainers en spelers. Zoals bij Ronnie Venema, de rechtsback die voor dit seizoen transfervrij overkwam van SC Heerenveen.

Sportvrijdag, 3 september 2004

Nieuwe opzet ‘Trainerstip’

Een nieuw voetbalseizoen betekent nieuwe spelers, nieuwe competities en soms ook nieuwe rubrieken in de krant. Het Friesch Dagblad heeft afscheid genomen van de ‘Trainersvisie’. In plaats daarvan zal een trainer voortaan in de maandagkrant een voorspelling doen voor de zaterdag daarna. De aftrap is vandaag. In de eerste aflevering is het de beurt aan Luitzen Nijboer, de nieuwe trainer van Harkemase Boys.

Sportvrijdag, 3 september 2004

Heerenveen moet dit seizoen leren verliezen

Het futsalteam van Heerenveen debuteert vrijdagavond in Hilversum als eerste Friese club op het hoogste niveau, de eredivisie. Daarmee ging een lang gekoesterde wens in vervulling, al beseft iedereen dat het een overlevingsstrijd zal gaan worden.

Sportvrijdag, 3 september 2004

Kaatsliefhebbers kunnen live chatten met Afke Hylkema

Leeuwarden - Kaatsliefhebbers hebben vrijdagavond de mogelijkheid om via internet live met kaatster Afke Hylkema te chatten. Iedereen die dat wil, kan zijn of haar vragen stellen aan de koningin van de dames PC 2004. Dit kan door tussen 18.00 uur en 19.00 uur vrijdag in te loggen op de website http://www.go4sport.nl.

Sportvrijdag, 3 september 2004

Weening heeft zeven landgenoten in Vuelta

Leon - De Ronde van Spanje begint zaterdag in León met acht Nederlanders aan het vertrek. Buiten de Harkemaster Pieter Weening en vijf van zijn ploegmakkers bij Rabobank, zijn dat Max van Heeswijk (US Postal) en Bram Tankink (Quick-Step) door hun ploegleiders geselecteerd.

Sportvrijdag, 3 september 2004

Van Steeg terug in basiself Cambuur

Leeuwarden – Henk van Steeg maakt vrijdag bij Cambuur Leeuwarden zijn rentree in de basiself in de uitwedstrijd tegen MVV. De middenvelder neemt de plaats in van rechterspits Ruben Schaken, die met een liesblessure kampt. Bernard Schuiteman was bijna hersteld van een blessure aan zijn rechterenkel, maar is opnieuw geblesseerd geraakt, ditmaal aan zijn linkerenkel. Door Schakens afwezigheid zal Jamal Akachar rechts voorin spelen.

Weervrijdag, 3 september 2004

Warm weekeinde

We krijgen een warm weekeinde met flinke zonnige perioden. De temperaturen komen zowel morgen als zondag te liggen rond de zomerse waarde van 25 graden. Het waait morgen nauwelijks en de wind is variabel.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties