De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
zondag 18 maart

Archief

De artikelen van zaterdag, 3 september 2011.

Economiezaterdag, 3 september 2011

Klimspaardeposito Friesland Bank onder vuur

Leeuwarden - Het klimspaardeposito van de Friesland Bank ligt onder vuur van de Consumentenbond. De autoriteit waarschuwt dat de spaarvorm, die meer banken aanbieden, slechts een ,,ogenschijnlijk sympathiek en simpele product” is. Dat is echter ,,bedrieglijk”. De voorlichting is misleidend en de rentetarieven verschillen weinig van een spaarrekening.

Economiezaterdag, 3 september 2011

De Vries Makkum bouwt grootste Nederlandse jacht

Makkum- Met 99 meter lengte is het luxejacht dat De Vries Scheepsbouw uit Makkum gaat afbouwen het grootste jacht ooit van Nederlandse makelij. Dat zegt directeur Sybrand de Vries. Gisteren werd het casco de werf van het bedrijf binnengesleept.

Hoofdartikelzaterdag, 3 september 2011

Zoeken naar God en wat eraan voorafgaat

Voor veel mensen is God een onbekende geworden. Opgegroeid in de vanzelfsprekendheid van het geloof hebben ze in hun volwassenheid het besef verloren dat God er is, dat Hij kenbaar is en dat Hij het leven draagt. De woorden, de psalmen, de kerkelijke taal en de kerkelijke cultuur, alles is hen vreemd geworden. Er zijn ook veel mensen die ‘op de rand’ leven: geloven we wel of toch niet? Wat is de betekenis van Hem in mijn leven? Waarom zou ik naar de kerk gaan als ik daar niets vind dat belangrijk is in mijn leven? Wat betekent het geloof voor mijn werk, verwachtingen van het bestaan en het denken over de dood?

Regiozaterdag, 3 september 2011

Crematorium in Marsum wordt vijfde in Fryslân

Marsum - Het vijfde crematorium in Fryslân komt bij Marsum. Faber uitvaartzorg uit Wommels heeft horecabedrijf Nij Andringastate gekocht om er een uitvaartcentrum van te maken, met crematorium. Het uitvaartcentrum wil de crematie persoonlijker maken. Jan Klaas Faber van het uitvaartbedrijf: ,,De ene stoet moet de andere niet opvolgen.”

Regiozaterdag, 3 september 2011

Friese politie waarschuwt voor slinkse babbeltrucs

Steggerda - Gisteren verscheen weer een foto op de internetsite dadergezocht.nl van een man die met een zogenaamde babbeltruc een ouder stel oplichtte. Het is niet de eerste. Met grote regelmaat komen babbeltrucs voor in Fryslân, merkt Ferdinand Nauta van de politie. ,,Je kan er woest van worden. We pakken er soms een paar, maar veel daders komen er ook mee weg.”

Regiozaterdag, 3 september 2011

Te vaak weg om in zo’n mooi groot huis te blijven wonen

De woningmarkt staat onder druk. Huizen staan langer te koop en de prijzen dalen. Het Friesch Dagblad besteedde deze zomervakantie aandacht huizen die te koop staan. Vandaag de slotaflevering.

Regiozaterdag, 3 september 2011

Waterpeil nu al omlaag

Leeuwarden- Wetterskip Fryslân verlaagt nu al het waterpeil in de polders naar het winterpeil. Normaal gebeurt dit pas vanaf begin oktober, maar omdat er in juli en augustus veel neerslag is gevallen begint het waterschap hier al een maand eerder mee. ,,Dat is uitzonderlijk vroeg”, aldus het wetterskip.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties