De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
maandag 21 mei

Archief

De artikelen van dinsdag, 3 september 2013.

Hoofdartikeldinsdag, 3 september 2013

Spanningen in PvdA: hype of echt probleem

Iedere politieke partij krijgt er mee te maken: een golf publiciteit die vooral negatief is en waarvan niemand precies kan zeggen of alles waar is wat wordt gezegd en geschreven. De PvdA maakt nu zo’n periode door. De boosdoener is partijleider Diederik Samsom. Volgens de Telegraaf houdt hij de fractie in de Tweede Kamer met harde hand onder controle. Dat zou hij doen om het regeerakkoord te redden. Fractieleden - en ook partijleden - vinden dan ook dat Samsom de verdediger van Rutte is bij een achterban die steeds minder begrijpt van de leider.

Regiodinsdag, 3 september 2013

Jury lijkt onder de indruk van Friese inbreng

Leeuwarden | Leeuwarden heeft zich goed gepresenteerd als kandidaat voor de titel Culturele Hoofdstad van Europa 2018. Dat zei juryvoorzitter Sir Jeremy Isaacs gisteren in zijn dankwoord tijdens zijn bezoek aan Leeuwarden en Fryslân. Met deze presentatie heeft Leeuwarden zichzelf recht gedaan, aldus Isaacs. Maar benadrukte hij: de beslissing valt pas vrijdag na het bezoek aan de twee overige kandidaten Eindhoven en Maastricht en de afsluitende presentaties.

Geloof & Kerkdinsdag, 3 september 2013

Mooi afscheid NHL Theologie, met blik op de toekomst

‘Hé, ben jij er ook!’ Het was een veel gehoorde eerste verwelkoming, zaterdag op het slotsymposium van de NHL Theologie in Leeuwarden. De laatste dag werd een goede dag.

Geloof & Kerkdinsdag, 3 september 2013

Nieuwe tweede man Vaticaan, diplomaat met tact

Paus Franciscus heeft de 58-jarige Italiaan mgr. Pietro Parolin benoemd tot staatssecretaris van het Vaticaan. De internationale Vaticaan-insiders reageren enthousiast.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties