De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
donderdag 26 april

Archief

De artikelen van woensdag, 3 september 2014.

Economiewoensdag, 3 september 2014

Aardwarmte voor kassen in Sexbierum

Sexbierum - Het kassencomplex van glastuinbouwbedrijf Hartman in Sexbierum moet uiterlijk begin 2016 volledig worden verwarmd met aardwarmte. Komend voorjaar starten de proefboringen op een nieuwe boorlocatie aan de Frjentsjerterdyk bij Sexbierum.

Hoofdartikelwoensdag, 3 september 2014

Uitgeprocedeerden: onzekerheid blijft

Het was een triest gezicht: enkele tientallen uitgeprocedeerde asielzoekers die uit de Haagse Sacramentskerk vertrokken, met de bus naar een nieuw onderkomen op een industrieterrein in Den Haag. Velen van hen komen uit Irak; ze kunnen niet terug vanwege de gevaarlijke situatie in hun land, maar ze moeten wel terug. Misschien dat voor een enkeling een tijdelijke verblijfsvergunning kan worden geregeld, maar zeker is dat niet. Binnenkort komt er een nieuwe beoordeling van de situatie in Irak - wellicht dat die enig soelaas biedt voor een aantal Irakezen.

Regiowoensdag, 3 september 2014

Fryslân heeft vanaf nu een eigen plekje op het wereldwijde web

Leeuwarden - ,,We schrijven internetgeschiedenis", verkondigt initiatiefnemer Henri de Jong bij het tonen van domein.frl. Fryslân heeft met het lanceren van de extensie .frl een plekje veroverd op het internet. Het Network Information Center (NIC) heeft de allereerste Friese website: www.nic.frl.

Regiowoensdag, 3 september 2014

Vleeskalveren wacht een te vroege dood

Augustinusga - De 3500 vleeskalveren van de bedrijven van Chris Naalden in Bant en Augustinusga mogen worden gedood door de Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit (NVWa). Dat heeft het College van Beroep voor het Bedrijfsleven in Den Haag gistermiddag bepaald. ,,De hele veestapel wordt geruimd zonder dat daar een vergoeding tegenover staat. Een grote klap, niet alleen financieel, maar ook emotioneel", zei advocaat Anne Henk van der Wal namens de bedrijven in een eerste reactie.

Regiowoensdag, 3 september 2014

College moet zich verantwoorden voor dancefestival PsyFi

Leeuwarden - De belangrijke vraag die zich opdringt is: hoe heeft het college toestemming kunnen geven voor een festival dat blijkbaar zoveel overlast heeft veroorzaakt? ,,Wethouder Isabelle Diks heeft te lichtvoetig gedacht over de impact van het geluid van een vijfdaags festival." Dat vindt fractievoorzitter Friso Douwstra van het CDA dat volgend jaar geen nieuwe editie wil van het dancefestival PsyFi. Tenminste niet in de huidige vorm waarbij het dancefeest 24 uur per dag door ging, vijf dagen lang.

Geloof & Kerkwoensdag, 3 september 2014

Auteur Joyce Meyer geeft seminars in Ahoy

Rotterdam - De Amerikaanse evangeliste en auteur Joyce Meyer komt volgend jaar naar Nederland. Op 9 mei is ze de hele dag met twee seminars in Ahoy. Meyer is wereldwijd bekend door haar pastorale boeken. Ze schreef meer dan negentig boeken die in meer dan tachtig talen zijn vertaald.

Geloof & Kerkwoensdag, 3 september 2014

VU-historicus Bart Wallet als onderzoeker naar Oxford

Amsterdam - Religiehistoricus en HDC-onderzoekscoördinator dr. Bart Wallet gaat in het voorjaar van 2015 drie maanden als onderzoeker naar de gezaghebbende Oxford University. Wallet heeft een zogenoemde Dorset Visiting Fellowship gekregen van het Oxford Centre for Hebrew and Jewish Studies, een onafhankelijk onderzoeksinstituut binnen Oxford University. Hij zal in de collecties van de Bodleian Library en de Leopold Muller Memorial Library onderzoek verrichten voor zijn project 'Transforming the Amsterdam Jewish Book: Hebrew, Yiddish and Dutch Jewish Books, 1795-1848'.

Geloof & Kerkwoensdag, 3 september 2014

Verootmoedigingsdienst Leeuwarder PKN

Leeuwarden - In De Fontein in Leeuwarden wordt zondagavond een speciale Verootmoediging en Bemoedigingsdienst gehouden waarmee protestants Leeuwarden een nieuwe start wil maken. In Leeuwarden is het in de Protestantse Gemeente i.w. al jaren onrustig, door onder meer de sluiting van vier kerkgebouwen. ,,Als christenen hebben we regelmatig de pers gehaald, maar zeker niet op een positieve manier'', aldus Germen van IJs, een van de leden van de voorbereidingscommissie van de kerkdienst en lid van wijkgemeente De Fontein. Het is een initiatief van drie individuele gemeenteleden: Jacqueline van Bruggen, Henny de Jong en Van IJs. ,,Wij hopen dat dit kerkbreed wordt opgepakt.'' De wijkkerkenraad van De Fontein ondersteunt het initiatief en heeft het kerkgebouw beschikbaar gesteld.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties