De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
zondag 18 maart

Archief

De artikelen van maandag, 3 oktober 2011.

Cultuurmaandag, 3 oktober 2011

Drachtster Sera 4e op Junior Songfestival

Aalsmeer - Sera (11) uit Drachten is zaterdagavond als vierde geëindigd in de nationale finale van het AVRO Junior Songfestival. Deze werd gewonnen door Rachel (13) uit het Brabantse Wouw. De winnares mag met haar liedje Ik ben een teenager Nederland vertegenwoordigen tijdens het Junior Eurovisie Songfestival in Armenië op 3 december. De finale ging tussen vijf jonge zangers en werd zaterdagavond rechtstreeks uitgezonden op Nederland 3.

Cultuurmaandag, 3 oktober 2011

Sternse Slotlanders eerste bij jeugdtaptoe

Franeker - Jeugdband Sternse Slotlanders uit Franeker is gisteren de winnaar geworden van de Nationale Taptoe Jeugd Show Manifestatie tijdens het voorprogramma van de Nationale Taptoe in Ahoy in Rotterdam. Het doel van deze manifestatie is om de muzikale jeugd meer te betrekken bij de militaire muziek. Negen jeugdkorpsen deden hieraan mee. De Sternse Slotlanders wisten met hun show LOOK 88,63 punten in de wacht te slepen, het hoogste aantal van de negen deelnemers.

Economiemaandag, 3 oktober 2011

NVM: één op de drie huizen kreeg geen bezoek

Nieuwegein - De landelijke openhuizendag van de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM) zaterdag is ,,rustig” verlopen. Het weer en de economie gooiden roet in het eten. ,,De kijkers die kwamen, zijn wel echt geïnteresseerd, anders ga je wel op het strand liggen”, aldus een woordvoerder van de NVM.

Hoofdartikelmaandag, 3 oktober 2011

De wijkzuster en de Excel-lijsten

De wijkzuster moet terug komen. Tenminste, als Nederland betere en goedkopere eerstelijns zorg wil. Dat is een van de harde conclusies uit een onderzoek in West-Brabant. Opnieuw is duidelijk geworden dat de wijkzuster vanuit haar brede inzetbaarheid, haar zelfstandigheid en haar ervaring, een belangrijke signaleringsfunctie heeft. Daarvan kan worden gebruik gemaakt in het kader van passende en snelle hulp. Een van de effecten is dat mensen betere zorg krijgen en dat de kosten dalen. Als het Brabantse experiment - er zijn ook andere geweest - landelijk wordt ingevoerd, leidt dat tot tientallen miljoenen aan besparingen.

Regiomaandag, 3 oktober 2011

De vogels hebben het nog veel te goed in Scandinavië

Tienduizenden vogelaars in 37 Europese landen telden gisteren overvliegende trekvogels. In Fryslân waren vier telposten, waaronder de tuin van Harrie de Boer in Broeksterwâld. ,,Hearde ik in tsjiftsjaf?”

Regiomaandag, 3 oktober 2011

Meer zomerweer in september dan in juli

Leeuwarden - September was dit jaar meer een zomermaand dan juli en augustus. Met 19,1 graden lag de gemiddelde maximumtemperatuur in september ruim een halve graad hoger dan in juli. September telde dertien warme dagen; juli slechts negen. De laatste dagen van de maand leverden een compleet zomers beeld op.

Regiomaandag, 3 oktober 2011

Empatecwerkers steeds vaker naar reguliere baan

Sneek - Empatec doet véél meer dan het onderhoud van de gemeenteplantsoenen. Op de open dag in Sneek konden belangstellenden zaterdag een bezoek brengen aan de plaatwerkerij, de de timmerfabriek, de drukkerij, de copyshop en het atelier van de sociale werkinstelling. En daar kwam best veel publiek op af.

Regiomaandag, 3 oktober 2011

Dorpswinkel Reduzum blijft

Reduzum - De Troefmarkt in Reduzum blijft bestaan. Het eigenarenechtpaar Adri en Bauke Hallema nam zaterdag afscheid en kon toen melden dat hun woonhuis en de winkel erachter zijn verkocht aan overbuurvrouw Myja Zijlstra-van der Meulen.

Regiomaandag, 3 oktober 2011

Derde Friese huisartsen stopt

Leeuwarden - Friese huisartsen zijn naarstig op zoek naar oplossingen voor het dreigende huisartsentekort. Morgen houden zij een symposium in Groningen.

Regiomaandag, 3 oktober 2011

Zoon graaft zijn eigen vader op

Wolvega - Een 52-jarige man uit Wolvega heeft het lichaam van zijn vader opgegraven en het stoffelijk overschot vervolgens in de Schipsloot in Wolvega achter gelaten. Over het motief van de man - die bekend is bij de hulpverleningsinstanties - is nog niets bekend. Meteen na zijn aanhouding gisteravond is hij gedwongen opgenomen in een psychiatrische inrichting.

Geloof & Kerkmaandag, 3 oktober 2011

Jaartje vervolgcursus stopt na 25 jaar

Rieke Groenman (80) en Djoeke Douma (78) voltooiden in 1987 de Theologische Vorming van Gemeenteleden (TVG). Ze zetten een vervolgcursus op - waaraan nu, na 25 jaar, een einde komt.

Sportmaandag, 3 oktober 2011

Bletterman aangewezen voor WK-herenteam

Tokio - Michel Bletterman is gisteren aangewezen voor het definitieve herenteam voor het WK turnen in Tokio. De Leeuwarder, die net als een aantal andere turners kampte met de naweeën van een blessure, is fit genoeg bevonden voor een plaats in de ploeg van zeven man, waarvan ook Epke Zonderland deel uitmaakt. Uit die ploeg zal hoofdcoach Sadao Hamada voor de kwalificatieronde op 9 oktober zes turners kiezen en één reserve. Carlo van Minde is gisteren als laatste turner afgevallen.

Sportmaandag, 3 oktober 2011

Kuipers klopt Boer in trainingswedstrijd

Heerenveen - Mayon Kuipers heeft zaterdag op Thialf tijdens een trainingswedstrijd voor schaatsers van Jong Oranje en van de merkenteams de 500 meter op haar naam geschreven. Met een tijd van 39,66 bleef de Heerenveense Margot Boer uit Grou éénhonderdste van een seconde voor. Bij de mannen troefde het talent Hein Otterspeer (Team APPM) Jan Smeekes af: 35,81 tegenover 35.66. Marrit Leenstra uit Wyckel won het klassementje over 500 meter (39,60) en 1500 meter (1.59,73).

Sportmaandag, 3 oktober 2011

Worst verbetert eigen Fries rugslagrecord

Groningen - Annemarie Worst van zwemvereniging ORCA uit Leeuwarden heeft tijdens de eerste wedstrijd van de zwemcompetitie haar eigen Fries record op de 50 meter rugslag verbeterd. Met een tijd van 29,54 was ze tweehonderdste sneller dan haar oude toptijd. In Heerenveen zwom het talent Marrit Steenbergen van DZ&PC Drachten de sterren van de hemel. Ze verbeterde de Friese (jeugd) jaargangrecords op de 200 meter rugslag, de 100 meter vlinderslag en de 100 meter vrije slag.

Sportmaandag, 3 oktober 2011

Berry’s Boy bewijst: zege in Derby was geen toeval

Wolvega - Is de Derbywinnaar Berry’s Boy echt de beste driejarige draver van Nederland? Die vraag werd afgelopen zaterdag op de drafbaan Victoria Park in Wolvega beantwoord in de met 58.000 euro gedoteerde Fokkers Trofee. De ruin van Jan van Dooyeweerd stuitte opnieuw op Broadway Fortuna en Bronsvlinder, de nummers twee en drie in de Derby. De wedders kozen Broadway Fortuna als favoriet, maar daar kregen ze al snel spijt van.

Sportmaandag, 3 oktober 2011

Blamerend thuisverlies voor Harkemase Boys

Harkemase Boys is momenteel niet meer dan een degradatiekandidaat in de zaterdagtopklasse. Om die pijnlijke conclusie kon zaterdag niemand heen na de blamage in eigen huis tegen ARC: 2-3.

Sportmaandag, 3 oktober 2011

Gouweleeuw redt punt voor Heerenveen

Dankzij Jeffrey Gouweleeuw kreeg sc Heerenveen zaterdag in Arnhem waar het recht op had. De verdediger die achterin zijn mannetje staat, bezorgde zijn ploeg in de extra tijd een puntje tegen Vitesse.

Sportmaandag, 3 oktober 2011

‘Ben direct na 1-0 met hond gaan wandelen’

Het Friesch Dagblad struint wekelijks de digitale snelweg af, op zoek naar uw mening over de verrichtingen van sc Heerenveen. Ditmaal na het 1-1 gelijkspel zaterdagavond in Arnhem bij Vitesse.

Sportmaandag, 3 oktober 2011

Aris wil meer dan reuzendoder zijn

Lasaulec - Aris wil dit seizoen groot denken. Dat de gewonnen seizoensouverture tegen landskampioen Leiden (87-81) niet als stunt werd gezien, zegt veel over de status die de Leeuwarders zichzelf aanmeten.

Sportmaandag, 3 oktober 2011

‘Je wilt liever je buurjongen zien basketballen dan een Amerikaan’

Door het wegvallen van Amsterdam en Bergen op Zoom komen er dit seizoen slechts acht clubs uit in de eredivisie van het basketbal. Is er nog wel toekomst voor sport in Nederland?

Sportmaandag, 3 oktober 2011

Sportquiz

Met de Supercup zetten de volleybalsters van Sneek zaterdag de eerste schreden in het nieuwe seizoen. De verliezend bekerfinalist treft in Zwolle beker- en landskampioen Weert. Een mooie kans op een nieuw succes, waar het Sneker volleybal zo zoetjes aan ook wel aan toe is. Het laatste grootste succes dateert immers al weer van 1992 toen het voor de achtste maal op rij in de eredivisie de landstitel pakte.

Sportmaandag, 3 oktober 2011

De rokende laatste man van Oosterlittens F3, Jan van Erve

Het is even voor half elf op deze majestueuze zaterdagochtend in Easterlittens als mijn oog ineens op een vreemde snuiter valt. In deze akker waar jongens en meisjes van nog geen drie turven hoog de eerste schreden zetten op weg naar - wie weet - het Abe Lenstrastadion, ploegt waratje ook een volgroeid mens mee.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties