De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
maandag 21 mei

Archief

De artikelen van zaterdag, 30 januari 2016.

Economiezaterdag, 30 januari 2016

Nederland zelfvoorzienend in kunstmest

Het kunnen bewerken van mest uit de melkveehouderij tot kunstmest en het gebruiken daarvan zal naar verwachting nog enkele jaren op zich laten wachten. Dat zei Europarlementariër en melkveehouder in Makkinga Jan Huitema (VVD) gisterenop de Regiodag van LTO Noord van Fryslân, Groningen en Drenthe. Hij was een van de sprekers op die bijeenkomst in De Lawei in Drachten.

Hoofdartikelzaterdag, 30 januari 2016

Het algemene als norm is buitensluitend

Om de zoveel tijd gebeurt het: een (politiek) initiatief dat verwijzingen naar het godsdienstige wil verwijderen uit het openbare leven. Onlangs was er weer een voorbeeld: het initiatief van D66 om de frase 'bij de gratie Gods uit de wetsteksten te halen.

Regiozaterdag, 30 januari 2016

Nieuwe azc’s in juni open

Leeuwarden - De nieuwe asielzoekerscentra (azc’s) in Balk en Sneek staan er binnen een paar maanden. Dat verwacht het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA).

Regiozaterdag, 30 januari 2016

Gebouw Oudheidskamer wordt accountantskantoor

Kollum - Het gebouw van de Oudheidkamer Mr. Andreae aan de Eyso de Wendtstraat in Kollum wordt verkocht aan accountantskantoor Ahead, dat nu aan de Voorstraat zit. De oudheidkamer verhuist uiterlijk 1 juni naar activiteitencentrum Oostenburg.

Regiozaterdag, 30 januari 2016

CH2018 wil miljoen euro van Leeuwarder bedrijven

Leeuwarden - Culturele Hoofdstad Leeuwarden wil een mijloen euro van ondernemers uit de stad. Aan het Leeuwarder Ondernemers Fonds is een bijdrage van vier keer 250 duizend euro gevraagd, voor de jaren 2016 tot en met 2019.

Regiozaterdag, 30 januari 2016

Houten kruisen als actie tegen bomenkap IJlst

IJlst - Het stukje groen in de Sudergowei en Westergoleane in IJlst was gisterochtend voor even veranderd in een soort begraafplaats. Er stonden in totaal zeventien houten kruisen, waarvan elf naast gekapte wilgen.

Regiozaterdag, 30 januari 2016

Omrop Fryslân merkt dat Fries steeds beter gelezen wordt

Leeuwarden - De website van Omrop Fryslân is sinds 1 juli 2015 voor een groot deel tweetalig. Alle nieuwsberichten verschijnen in eerste instantie in het Fries op de website, maar worden daarna ook vertaald in het Nederlands.

Geloof & Kerkzaterdag, 30 januari 2016

Ontvang kunst in kerk als serieuze gast

Amersfoort - Het beeld is allang terug in de protestantse kerken. Dat constateerde dr. Anne Marijke Spijkerboer, protestants predikant in Rijswijk en sinds kort bijzonder hoogleraar in Groningen namens Op Goed Gerucht, vrijdag op een studiedag van deze theologenbeweging. Ze houdt zich bezig met het verband tussen kunst en theologie. Er gebeurt volgens haar heel wat in kerken op dit gebied. ,,Groepen waarin geschilderd wordt, pastoraat aan de hand van kunst, exposities in kerken, een kunstenaar die wordt uitgenodigd, excursies, lezingen, Bijbelgroepen met kunst", somde ze op. ,,Van alles komt er ook op de beamer voorbij, meer dan je soms als kerkganger bij kunt houden."

Sportzaterdag, 30 januari 2016

Cambuur heeft Rai Vloet binnen, maar #waarisHenk?

Gerard Bos

Sportzaterdag, 30 januari 2016

Wielerverleden kan Eisenga bij Heerenveen helpen


Sportzaterdag, 30 januari 2016

Voor Bijker is voetbal in Heerenveen werk geworden

Door Daan Rieken


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties