De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
maandag 21 mei

Archief

De artikelen van dinsdag, 30 januari 2018.

Cultuurdinsdag, 30 januari 2018

Openingsfeest amper landelijk nieuws

In het late nieuws van RTL zaterdagavond geen woord over en geen beeld van het massale feest op de drie pleinen in de Friese hoofdstad. Het NOS Journaal daarentegen opende de late editie met de openingshandeling door koning Willem-Alexander en koningin Mŕxima.

Hoofdartikeldinsdag, 30 januari 2018

Spionagesucces is geen argument sleepwet

Het was een mooi verhaal dat vorige week naar buiten kwam over het succes van onze geheime dienst AIVD. Het leek wel een scenario uit een film over James Bond. Medewerkers van de Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst waren er in geslaagd digitaal in te breken bij de Russische elitehackers van Cosy Bear. Ze waren er getuige van hoe de Russische hackers, aangestuurd door de veiligheidsdienst in Moskou, zich in Washington bemoeiden met de Amerikaanse presidentsverkiezingen. De Nederlanders stelden na hun ontdekking de Amerikaanse veiligheidsdiensten op de hoogte.

Regiodinsdag, 30 januari 2018

Protest tegen opzet zonneplan Afsluitdijk

Harlingen - Het moet vooraf beter duidelijk zijn waar bij de Afsluitdijk zonnepanelen worden geplaatst en hoe de zonneparken eruit komen te zien. Met de huidige procedure is het maar afwachten met welk idee het bedrijf is gekomen dat de aanbesteding wint. Dat schrijft de IJsselmeervereniging in een inspraakreactie op het inpassingsplan voor zonnepanelen op de Afsluitdijk, dat is opgesteld omdat Rijkswaterstaat de dijk energieneutraal moet maken.

Regiodinsdag, 30 januari 2018

Platina bruidspaar: ‘Net mei spul op będ’

Gytsjerk - Zij volgt nog steeds het wereldnieuws, hij de wetenschap. Doorleren zat er vroeger niet in maar Klaasje Ferwerda (88) en Jan Faber (89), morgen zeventig jaar getrouwd, hebben zichzelf een hoop bijgeleerd.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties