De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
woensdag 25 april

Archief

De artikelen van woensdag, 30 december 2009.

Cultuurwoensdag, 30 december 2009

Succesvol jaar voor Fries Museum en Princessehof

Leeuwarden - Keramiekmuseum Princessehof in Leeuwarden heeft dit jaar bijna veertigduizend bezoekers getrokken. Dat is een toename van 60 procent ten opzichte van vorig jaar, zo maakte een woordvoerster gisteren bekend. De toename is vooral te danken aan de tentoonstelling Scherven & Geluk. De expositie van huwelijksserviezen uit de twintigste eeuw trok dertigduizend bezoekers.

Cultuurwoensdag, 30 december 2009

Rapper zoekt regionale zangeres voor liefdesduet

Leeuwarden - Rapper en producer Diggy Dex is op zoek naar een regionale zangeres voor zijn concert op 21 januari in Poppodium Romein in Leeuwarden. Dat heeft programmeur Harrie Muis van het poppodium gemeld.

Cultuurwoensdag, 30 december 2009

Naamgenoten mogen gratis naar voorstelling Ali B

Leeuwarden - Iedereen die Ali, Aly of Alie heet, kan op 23 januari gratis naar de voorstelling van rapper Ali B in De Harmonie in Leeuwarden. Dat heeft een woordvoerster van de stadsschouwburg gemeld. Wie Ali zegt moet B zeggen is ,,een interactieve en muzikale voorstelling waarin Ali B Tupac, Bach, The Godfather, Stephen Covey, het Marokkaanse rifgebergte en Monte Carlo met elkaar weet te verbinden”, aldus de woordvoerster. Vrijkaarten kunnen worden besteld bij de kassa van De Harmonie, op vertoon van een geldig identiteitsbewijs. Elke Ali, Aly of Alie krijgt één toegangsbewijs.

Hoofdartikelwoensdag, 30 december 2009

Revolutie...

Elke revolutie eet haar eigen kinderen op. Ook in Iran. Voor het eerst sinds het massale volksprotest in juni zijn zondag bij het neerslaan van het volksprotest doden gevallen. De oppositieleider en geestelijke Mehdi Karroubi vroeg zich op het internet dan ook af: ,,wat er met een religieus stelsel aan de hand is dat beveelt onschuldigen te doden op de heilige dag van Ashura?’’ Op de sjiitische feestdag Ashura herdenken de sjiieten het martelaarschap van Hussein ibn Ali, een kleinzoon van de profeet Mohammed die eind zevende eeuw tegen een overmacht van soennieten ten strijde trok en omkwam. Hij wordt door sjiieten onder meer gezien als voorbeeldig strijder tegen onrecht en leugens.

Regiowoensdag, 30 december 2009

Schippers: kijk uit met vaarverbod

Sneek - De beroepsschippers zijn bang dat de provincie Fryslân voortaan te snel een vaarverbod gaat instellen als het vriest. Ze maken zich ongerust over de onlangs door de provincie afgekondigde maatregel om het de schaatsers naar de zin te maken, vooral voor de vaarweg naar Drachten en Akkrum.

Regiowoensdag, 30 december 2009

Elfstedenvereniging: media veel te voorbarig

Leeuwarden - Vereniging De Friesche Elfsteden maakt zich zorgen over de berichtgeving in de media over een eventuele Elfstedentocht. Veel media speculeren over een Elfstedentocht begin volgend jaar. De vereniging is bang dat mensen daardoor te vroeg het ijs opgaan.

Regiowoensdag, 30 december 2009

Geen overlast van sneeuw

Leeuwarden - Verkeer in Fryslân heeft vanmorgen geen last gehad van sneeuw en gladheid. De verwachte tien centimeter sneeuw bleef uit.

Regiowoensdag, 30 december 2009

Eigenaardige dood Julius Ceasar herverteld in Joure

Joure - ,,Het is wel spannend. Normaal vertel ik verhalen op basisscholen, nu doe ik het voor het langslopende publiek.” Frank Spijkers, de histotolk uit Boijl, is een van de sprekers die gisteren in de Midstraat de Boxing Days in Joure kwam opluisteren met zijn vertelkunst.

Geloof & Kerkwoensdag, 30 december 2009

In gesprek blijven is wat rest

Kerken moeten van zich laten horen in het debat over de onlustgevoelens in de samenleving, zegt Herman Koetsveld, PKN-predikant in Hengelo. Samen met collega’s stelde hij het Manifest van Advent 2009 op.

Geloof & Kerkwoensdag, 30 december 2009

Bij het kruis was God klaar, toen was de aardse tijd voorbij

In zijn jongste boek God doet recht gaat prof. dr. A. van de Beek in op de dogmatiek rond de eschatologie, de leer van de laatste dingen. Van het werk van de heilige Geest in het ‘laatste der dagen’ blijft bij hem weinig overeind. Ds. Catherinus Elsinga bespreekt het boek in drie delen. Vandaag deel 1.

Geloof & Kerkwoensdag, 30 december 2009

Christenen zijn de mensen van het einde van de wereld

In zijn jongste boek God doet recht gaat prof. dr. A. van de Beek in op de dogmatiek rond de eschatologie, de leer van de laatste dingen. Ds. Catherinus Elsinga bespreekt het boek in drie delen. Vandaag deel 2, waarin blijkt dat er een spanning in Van de Beeks denken zit tussen het praktisch in praktijk brengen van Jezus’ liefde en het leven door de heilige Geest.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties