De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
woensdag 25 april

Archief

De artikelen van maandag, 30 maart 2015.

Hoofdartikelmaandag, 30 maart 2015

Weer blijkt: bankiers leven in andere wereld

De top van staatsbank ABN Amro ziet af van de honderdduizend euro salarisverhoging over 2014. Zes topmensen hadden die verhoging naar zevenhonderdduizend euro geaccepteerd als compensatie voor het door de politiek afgedwongen verbod op bonussen. Bestuursvoorzitter Gerrit Zalm zag ervan af.

Regiomaandag, 30 maart 2015

Dertien Friese basisscholen gooien het roer om

Basisscholen zijn zich te veel gaan richten op alleen het bijbrengen van kennis in kernvakken als taal en rekenen. Dat vindt de christelijke onderwijskoepel cbo Noardwest-Fryslân. De dertien basisscholen van de koepel willen af van dat 'rendementsdenken' en gaan zich meer richten op de brede ontwikkeling en het plezier van de leerlingen op school.

Regiomaandag, 30 maart 2015

Trekfestival: pech met weer

De organisatoren, deelnemers en bezoekers van het Trekfestival dat dit weekeinde is gehouden, hebben het niet getroffen. Ze kregen te maken met veel regen en koud, guur weer. ,,Het was b - ar en boos", constateerde Lenny Bulthuis van de organisatie gisteren aan het eind van de middag.

Sportmaandag, 30 maart 2015

Over tien jaar weer 'n Tarvajärvi bij Heerenveen

Door Daan Rieken - Met de 1-1 in hun Friese derby schoten eersteklassers Bergum en SC Joure weinig op. De terugkeer van Niklas Tarvajärvi (32) bij de Jousters was het meest opvallend. De oud-Heerenvener trainde vorige maand nog bij de kampioen van Indonesië

Sportmaandag, 30 maart 2015

Column: Lege toekomst, gelukkig makende koers

Een telefoontje. Wat jarenlang toekomstige onwerkelijkheid leek, was waarheid geworden. Een van de beste vrienden van m'n ouders had het lange gevecht tegen een slopende ziekte verloren. Met opgeheven hoofd.

Sportmaandag, 30 maart 2015

Je moet paracycling niet gaan vergelijken met wat wij doen

Wielrenster Alyda Norbruis greep de afgelopen vier dagen bij het WK baanwielrennen voor sporters met een beperking drie wereldtitels. In totaal kwam de opbrengst voor de Nederlandse ploeg uit op vier gouden, drie zilveren en één bronzen medaille. Is de sport inmiddels volwassen en verdient het meer aandacht?


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties