De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
dinsdag 22 mei

Archief

De artikelen van woensdag, 30 maart 2016.

Economiewoensdag, 30 maart 2016

Opbrengstprijzen van melk dalen verder

Leeuwarden - Zuivelconcern FrieslandCampina heeft voor de tweede maand op rij de garantieprijzen voor boerderijmelk verlaagd. Daarmee komt de opbrengstprijs op het laagste niveau van de afgelopen jaren.

Economiewoensdag, 30 maart 2016

Cadeaus moeten bezoekers naar Surhuisterveen blijven lokken

Surhuisterveen - Een opengebroken weg, omleidingsborden of weinig ruimte om elkaar te passeren: het zijn niet de gedroomde visitekaartjes voor winkeliers en ondernemers. In Surhuisterveen hebben ze er echter lange tijd mee te maken, nu de gemeente Achtkarspelen bezig is met de herinrichting van het dorp.

Hoofdartikelwoensdag, 30 maart 2016

Veiligheid in Europa is niet gegarandeerd

Hoe meer feiten aan het licht komen over de voorbereidingen van terreuracties zoals in Brussel, hoe meer discussie er is over de kwaliteit van politie, justitie en inlichtingendiensten. Na de rouw om de slachtoffers in Brussel klinken in BelgiŽ de verwijtende vragen over de onbenutte kansen om aanslagen te voorkomen. En: hebben de diensten voldoende gedaan? Waarom weet de ene dienst iets wel en de andere niet? En hoe zit het eigenlijk met de internationale samenwerking tussen de diensten? Ambtenaren en politici wapenen zich tegen kritiek en beloven er alles aan te doen om zo effectief mogelijk te zijn in onderzoek en opsporing.

Regiowoensdag, 30 maart 2016

Nieuw dossier zet tijdelijk rem op zorg in MCL

Leeuwarden - Nieuwe patiŽnten kunnen de komende twee weken moeizamer terecht bij het MCL. Het ziekenhuis voert vrijdag een nieuwe elektronisch patiŽntendossier in. Om problemen te voorkomen wordt het aantal afspraakmomenten beperkt.

Regiowoensdag, 30 maart 2016

Dantumadiel haakt af voor fusie

Damw‚ld - Dantumadiel fuseert niet per 2019 met Dongeradeel, Ferwerderadiel en Kollumerland. Tien van de zeventien raadsleden kondigden gisteravond aan tegen een bestuurlijke versmelting met de buurgemeenten te zijn. Alleen het CDA en de FNP, in het verleden juist een felle tegenstander van herindeling, wilden doorgaan met de bestuurlijke fusie. De officiŽle stemming van de gemeenteraad was na het verstrijken van de deadline van deze krant.

Geloof & Kerkwoensdag, 30 maart 2016

Pionieren: blijf steeds bij je missie

Arnhem - Ruim zeven jaar schreef missionair gemeentestichter en buurtpastor Rick Jansen in het Friesch Dagblad over het gemeentestichtingsproject Villa Klarendal in Arnhem. Inmiddels is het een zelfstandige kerkgemeenschap geworden. In zijn laatste column blikt Jansen terug op de afgelopen tien jaar in de Arnhemse achterstandswijk.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties