De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
maandag 21 mei

Archief

De artikelen van vrijdag, 30 maart 2018.

Cultuurvrijdag, 30 maart 2018

Driedaags evenement rond dichter Obe Postma

Leeuwarden - Niet eerder pakte het Obe Postma Selskip zo groot uit als volgend weekend met de zogenaamde Obe Postma Dagen in Leeuwarden. Er zijn lezingen, boekpresentaties en zondag is er een afsluitend concert.

Hoofdartikelvrijdag, 30 maart 2018

Onbegrijpelijk plan tegen cv-ketels

De Vereniging Eigen Huis (VEH) is kritisch over het voorstel tot het uitbannen van de gasgestookte cv-ketel. Vijftien organisaties hebben daar deze week gezamenlijk voor gepleit. De club is een monsterverbond van energiebedrijven, installatiebedrijven en milieuorganisaties. Als het plan doorgaat mogen huiseigenaren hun oude cv-ketel vanaf 2021 alleen nog maar vervangen door een warmtepomp of ander duurzaam alternatief, zoals een hybride cv-systeem.

lf2018vrijdag, 30 maart 2018

Laatste nietjes in de rok van MeM

De rok van taalpaviljoen MeM krijgt de laatste nietjes en de semafoor wordt nog even uitgeprobeerd. De Afûk is bijna klaar voor de opening van de Talentuin in de Prinsentuin vrijdag.

Regiovrijdag, 30 maart 2018

Minister stemt in met omstreden gasplan Pieterzijl

Pieterzijl - De NAM lijkt te kunnen beginnen met de winning van aardgas uit het nieuwe veld bij Pieterzijl. Minister Eric Wiebes (Economische Zaken) wil instemmen met het omstreden plan, waarbij de gaswinner met behulp van fracking - het inspuiten van chemicaliën in de ondergrond – zo’n 250 miljoen kubieke meter aardgas wil winnen.

Regiovrijdag, 30 maart 2018

Aanleg breedband begint voor de zomer

Leeuwarden Kabelmaatschappij Kabelnoord begint nog voor de bouwvak met het aanleggen van glasvezelkabels op het Friese platteland. De financiering van het plan is rond, is gisteren bekendgemaakt. Dat betekent dat over drie jaar zo’n twintigduizend huishoudens toegang kunnen hebben tot snel internet.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties