De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
vrijdag 27 april

Archief

De artikelen van donderdag, 30 april 2015.

Economiedonderdag, 30 april 2015

Uit het lokaal zo de scheepswerf op

Er komt structureel meer geld voor traditionele ambachtsopleidingen, maar Friese roc's bieden die niet aan. Wel zijn er hier modernere 'ambachten'. Vaak met een goed baanperspectief. Het Friesch Dagblad portretteert er drie.

Hoofdartikeldonderdag, 30 april 2015

Asielakkoord slechts politieke realiteit

In feite ligt het zwaarbevochten akkoord over de opvang van uitgeprocedeerde asielzoekers nu al bij het oud papier. Dat bij het debat kabinet, VVD en PvdA zich nog zullen vasthouden aan de afspraken van vorige week, heeft een andere reden: het voortbestaan van het kabinet. Het akkoord zelf is zo onwerkbaar dat het lijkt op een bord spaghetti waarbij allerlei slierten over de rand hangen. Neem alleen al de zinsnede waarin wordt bepaald hoelang de centrale opvanglocaties in de vijf grootste steden mag openblijven. Dat is 'enkele weken'. Maar hoeveel is enkele weken: twee, drie, meer?

Regiodonderdag, 30 april 2015

Weststellingwerf op ramkoers met Vlechtmuseum

Noordwolde - Het college van burgemeester en wethouders van Weststellingwerf heeft het vertrouwen opgezegd in het bestuur van het Nationaal Vlechtmuseum in Noordwolde. De zeven bestuurders zijn gevraagd zich op hun positie te beraden, meldt de gemeente. Het museum is volgens het college in een neerwaartse spiraal terechtgekomen, waardoor het bestaansrecht in gevaar komt. Het college houdt het bestuur daar ,,uiteraard" verantwoordelijk voor.

Regiodonderdag, 30 april 2015

Heeg zet het liften weer op de kaart met Duim omHeeg

Heeg - Een lifter met de duim in de lucht langs de weg was in de jaren zestig en zeventig een heel normaal beeld. In Heeg pikken ze deze traditie weer op met het liftproject Duim omHeeg .

Regiodonderdag, 30 april 2015

Minister: geen garanties over rechtspraak Leeuwarden

Den Haag - Minister Ard van der Steur (Veiligheid en Justitie) wil niet garanderen dat Leeuwarden behouden blijft als volwaardige justitiestad. Hij verwijst naar de Raad voor de Rechtspraak, ook als het gaat om zorgen over regionale werkgelegenheid. Die is volgens hem verantwoordelijk voor het huisvestingsplan.

Regiodonderdag, 30 april 2015

Burger vorig jaar minder vaak naar politie

Leeuwarden - Friezen hebben in 2014 iets minder misdrijven aangegeven dan een jaar eerder. Dat blijkt uit gisteren gepubliceerde cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) over de geregistreerde criminaliteit. In totaal waren er in Fryslân 27.030 geregistreerde misdrijven, tegenover 28.205 in 2013, wat neerkomt op een daling van 4 procent. Landelijk was de daling 8 procent.

Geloof & Kerkdonderdag, 30 april 2015

2014: in dertig talen voor het eerst een Bijbel beschikbaar

Haarlem - Bijbelgenootschappen en andere Bijbelorganisaties wereldwijd hebben vorig jaar 51 nieuwe Bijbelvertalingen afgerond. Dat blijkt uit het jaaroverzicht dat de United Bible Societies (UBS), meldt het Nederlands Bijbelgenootschap (NBG). Dertig van deze Bijbelvertalingen kwamen uit in een taal waarin nooit eerder een Bijbel beschikbaar was. Dat is volgens het NBG een recordaantal. 'Met deze dertig Bijbels kunnen de Bijbelgenootschappen ruim 10 miljoen mensen bereiken die nog nooit de Bijbel in hun eigen taal gelezen hebben', aldus het NBG.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties