De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
donderdag 26 april

Archief

De artikelen van maandag, 30 mei 2016.

Economiemaandag, 30 mei 2016

Fabriek Imperial Tobacco draait op kwart capaciteit

Joure - De tabaksfabriek van Imperial Tobacco in Joure moet deze week weer op een kwart van de productiecapaciteit zitten. Dat is iets meer dan vorige week. De Jouster productie lag half mei een week stil in afwachting van nieuwe eisen aan rookwarenverpakkingen. Nu die grotendeels bekend zijn, moeten productielijnen worden omgebouwd en verpakkingen ontworpen. Ondertussen wordt voor markten buiten Nederland geproduceerd.

Hoofdartikelmaandag, 30 mei 2016

Gerommel in PvdA over lijsttrekker

Het rommelt in de PvdA. Deze keer gaat het over het lijsttrekkerschap.

Regiomaandag, 30 mei 2016

Actieweek Hartveilig: 200 vrijwilligers erbij

Leeuwarden - Verschillende verhalen, veel aandacht en tweehonderd extra burgerhulpverleners: dat is de eerste oogst van de actieweek 'Klopjend hert foar Fryslân’ die de Stichting Fryslân Hartveilig vorige week hield. ,,En er komen er nog meer bij", verwacht Erwin Duursma, voorzitter van de Stichting Fryslân Hartveilig.

Regiomaandag, 30 mei 2016

Druk op opvang na toename van aantal daklozen

Leeuwarden - De stijging van het aantal daklozen in Fryslân zorgt ervoor dat de nachtopvang van Zienn in Leeuwarden altijd te vol is. De nachtopvang is berekend op tussen de twintig tot dertig mensen en de dertig tot veertig mensen per nacht, maar er zijn bijna altijd meer, stelt Alice Vellinga, bestuurder van Zienn.

Regiomaandag, 30 mei 2016

Breed Fries protest tegen gaswinning

Oppenhuizen - Fryslân is de gas- en zoutwinning goed zat. Bovendien geven de burgers geen stuiver meer voor de beloftes van bedrijven en politiek Den Haag dat het met de schade aan huizen en landschap wel meevalt. Dat was zaterdagochtend in Oppenhuizen het overheersende geluid bij de demonstratie Laat Fryslân niet zakken.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties