De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
woensdag 25 april

Archief

De artikelen van maandag, 30 juni 2003.

Bijschriftmaandag, 30 juni 2003

Leuk

Leuk is ook echt zo’n woord van onze tijd.

Cultuurmaandag, 30 juni 2003

Spanner wil te snel en te graag

Spanner presenteerde vrijdagavond in Muziekcentrum Schaaf zijn eerste cd. Wonderful World heet de plaat, die twaalf nummers bevat. Ruim vierhonderd bezoekers, waaronder 165 genodigden, hoorden de cd-presentatie aan. De mengeling van rock en metal werd met wisselend succes ontvangen.

Cultuurmaandag, 30 juni 2003

Interessant orgelconcert door Erwin Wiersinga

Het is voorafgaande aan de orgelconcerten op het Hinszorgel in Leens altijd een goede gewoonte dat de concerterende organist een toelichting geeft op de te spelen werken.

Hoofdartikelmaandag, 30 juni 2003

Rampen, nieuws…

De overheid is verantwoordelijk voor alles. Laat een barkeeper in een bomvol café bezoekers spelen met sterretjes, dan is het de overheid die faalde in het toezicht op regels en is die eigenlijk verantwoordelijk voor de brand die onvermijdelijk uitbreekt. Vindt er een gasontploffing plaats dan is de overheid nalatig geweest in onderhoud en controle.

Regiomaandag, 30 juni 2003

Aanpak visstropers gaat door

Sneek – De politie gaat de aanpak van visstropers in Fryslân hard doorzetten. In het voorjaar van dit jaar werden honderden stuks illegaal vistuig uit het water gehaald. Onderzoek heeft uitgewezen dat dit nog maar het topje van de ijsberg is. ,,Van alle kanten horen wij dat er veel plekken zijn waar illegaal vistuig is te vinden’’, zegt M. Pol van de Friese politie in het politieblad Over en Uit.

Regiomaandag, 30 juni 2003

Apothekers ruziën met De Friesland

Leeuwarden – Elf apothekers in Fryslân hebben een kort geding aangespannen tegen zorgverzekeraar De Friesland. Zij zijn het niet eens met de eis van de zorgverzekeraar om de medicijnen bij één leverancier te kopen.

Regiomaandag, 30 juni 2003

Muziek, dans, feest - en auto’s over de kop

Bolsward - Hard klinkt de opzwepende muziek door de Snekerpoort in Bolsward. Meisjes in zwarte kledij werken zich in het zweet met ingewikkelde danspasjes. Het massaal toegestroomde publiek kijkt ademloos naar de danseressen van Body Trend Club Hartman.

Regiomaandag, 30 juni 2003

Publiek vol lof over skûtsje-debutanten

Lemmer – De lucht is wat betrokken, maar da’s niet erg. De echte skûtsje-fans, die zijn er toch wel, op het IJsselmeerstrand in Lemmer. Sommigen hebben klapstoeltjes meegenomen om naar de jubileumwedstrijd te kijken die zaterdag gehouden werd om het veertigjarig bestaan van de stichting ‘t Ljouwerter Skûtsje te markeren.

Regiomaandag, 30 juni 2003

Een man in rok is nog geen dame

Balk – Een man in rok is nog geen dame. De deelnemers aan de Highland Games in Balk niet, in elk geval. Stoer stappen ze rond, de enorme lichamen gehuld in kilts waar flinke harige benen onderuitsteken, over het grasveld bij sporthal de Trime.

Geloof & Kerkmaandag, 30 juni 2003

Dubbele rol Cubaanse kerken

De Cubanen die twee weken geleden op zondag in Havana de mis bijwoonden in de parochie van ‘Christus, De Enige Weg’ stonden tijdens de dienst even stil bij hun vriend Carmelo A. Díaz Fernández. Gewoonlijk is hij acoliet, nu zit hij voor zestien jaar in de gevangenis van Guanaya.

Geloof & Kerkmaandag, 30 juni 2003

Vijftien vloeken per uur

Leeuwarden - Per uur klinken meer dan vijftien vloeken op de Nederlandse televisie. Dat blijkt uit een onderzoek van TNS NIPO, gedaan in opdracht van de Bond tegen het vloeken. Een kleine 60 procent van de Nederlanders stoort zich aan het ruwe taalgebruik, de helft daarvan zelfs ‘heel erg’.

Sportmaandag, 30 juni 2003

Stellwagen leert ook zijn trainers een lesje

Leeuwarden - De 16-jarige scholier Daniël Stellwagen domineert het NK schaken. In het weekeinde verdubbelde hij zijn puntenaantal door zijn beide trainers te verslaan. Loek van Wely liet een veertje door een puntendeling met Sergei Tiviakov en kijkt nu tegen een punt achterstand aan.

Sportmaandag, 30 juni 2003

Van der Wal komt luttele meters tekort

Rotterdam – Heel even leek het erop dat de nationale titel bij het wegwielrennen voor neo’s in Rotterdam voor de tweede opeenvolgende keer naar Fryslân zou gaan. Maar na het kampioenschap van Pieter Weening vorig jaar, slaagde Holwerder Eelke van der Wal er zaterdag net niet in om voor een verrassing te zorgen.

Sportmaandag, 30 juni 2003

‘Wereldpaarden uit Driesum’

,,Wereldpaarden zijn het.’’ Ben Schaap uit Slagharen hoeft geen moment na te denken als hij de kwaliteiten van Jennefer en Idool van Jan Reitsma uit Driesum moet omschrijven. De combinatie won zaterdag tijdens het concours hippique in Dokkum opnieuw de nationale titel. Vorig jaar was dat klavertje drie en een jaar eerder net als zaterdag als tandem.

Sportmaandag, 30 juni 2003

Van Kammen pakt verrassend zilver

Lisse - Margriet van Kammen heeft voor een grote verrassing gezorgd tijdens de Nederlandse jeugdkampioenschappen in Lisse. De atlete van het Drachtster Impala was outsider, maar pakte bij het hoogspringen de tweede plaats met 1.72 meter.

Sportmaandag, 30 juni 2003

Lise in voetsporen van oom Willem Tuinman

Dongjum - Oom Willem Tuinman kan trots zijn, want de oud Freule-winnaar heeft er een familielid bij, die van haar doet spreken. Lise Schotanus uit Winsum was moeilijk te porren voor het Nederlands Kampioenschap zaterdag in Dongjum, maar ze stemde toch toe en had gelijk succes.

Sportmaandag, 30 juni 2003

Dames Grou weer Nederlands kampioen

Stiens - In 2001 won Grou, in 2002 won Bolsward. De editie van het Nederlands kampioenschap dameskaatsen 2003 bracht de twee topparturen tegenover elkaar in de finale. Met vasthoudendheid en wilskracht troefde afdeling It Wetterlân uit Grou de titelhouder af. De droomfinale maakte veel goed van een kaatspartij waar de spanning met name in de laatste fase vaak ver te zoeken was.

Sportmaandag, 30 juni 2003

Friese ljeppers winnen, maar Holland nadert

Joure - Zoals het misschien wel hoort, heeft Friesland zaterdag in Joure de tweekamp met fierljeppers uit Holland gewonnen. De Hollanders komen wel dichterbij. Het verschil was 12,30 meter, vorig jaar was dat nog zeventien meter.

Sportmaandag, 30 juni 2003

Bastiaans is terug in Fryslân en verrast iedereen

Jistrum - Hij kwam, zag en overwon. Amsterdammer Jabik Jan Bastiaans was heel even terug op zijn geboortegrond en maakte zaterdagavond in de wielerronde van Jistrum duidelijk dat het eeuwenoude strijdplan nog steeds het allerbeste resultaat kan opleveren.

Weermaandag, 30 juni 2003

Onweersbuien

Vanavond en vannacht gaat het regenen en kan onweer voorkomen. De temperatuur zakt tot ongeveer 13 graden. Morgen krijgen we enkele (onweers)buien, soms schijnt de zon. Het is minder warm dan we gewend zijn: rond 19 à 20 graden.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties