De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
dinsdag 24 april

Archief

De artikelen van maandag, 30 juni 2014.

Hoofdartikelmaandag, 30 juni 2014

Nederland steeds materialistischer

Nederland krijgt er een nieuwe op winst gerichte industrie bij: de ziekenhuizen. Na veel wikken en wegen besloot de Kamer uiteindelijk akkoord gegaan met het maken van winst door ziekenhuizen. Boze tongen beweren dat ziekenhuizen die winst maakten, dat via vage constructies bij investeerders brachten. Als de wet straks is ingevoerd, kan het allemaal openlijk - transparant, zoals het modewoord luidt.

Regiomaandag, 30 juni 2014

Einde van soap over Europaplein is in zicht

Het moment dat je wist dat zou komen, is eindelijk daar. En nee, die zin uit het Kroningslied voor Willem Alexander slaat in dit geval niet op de kroning. Maar op het Europaplein in Leeuwarden. Een kleine drie jaar lang heeft de gemeenteraad 'het moment' van besluitvorming voor zich uit weten te schuiven. Tot vandaag. Vanavond moeten de raadsleden uiteindelijk over de brug komen en een keuze maken. Of het collegeplan met een verhoogd plein en drie fietstunnels, of het plan van de tegenstanders: een aanpassing van het Europaplein waarbij er zo min mogelijk verandert.

Regiomaandag, 30 juni 2014

Clinton inde 4,4 ton voor speech Achlum

Achlum - Voor de drie kwartier durende speech die Bill Clinton op 28 mei 2011 in Achlum hield, zou de oud VS-president 440.000 euro van verzekeraar Achmea hebben ontvangen. Het optreden in Fryslân komt hiermee op de vierde plaats als best betaalde speech van Clinton. Dit blijkt uit onderzoek van de Washington Post. De verzekeraar wil het bedrag niet bevestigen. De Amerikaanse krant dook in de speechbusiness van Clinton en zocht uit wat hij van 2001 tot 2013 verdiende met zijn optredens. Volgens de krant leverden de 542 praatjes hem in totaal ruim 100 miljoen dollar (73 miljoen euro) op.

Regiomaandag, 30 juni 2014

Flyboarden, spektakel op het water

Heeg - Vergeet surfen, zeilen en varen. Flyboarden is de nieuwste sport op de Friese wateren. Moeilijk? Een beetje. Gevaarlijk? Nee. Spectaculair? Absoluut. Uw verslaggever probeerde het uit bij H2Oevents in Heeg.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties