De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
zaterdag 17 maart

Archief

De artikelen van woensdag, 30 juli 2003.

Analysewoensdag, 30 juli 2003

Immigratie lager dan emigratie

Den Haag – In het tweede kwartaal van 2003 is voor het eerst sinds 1984 de immigratie minder dan de emigratie. Tegenover 23.000 immigranten zijn in dit kwartaal 24.000 emigranten geteld. In het tweede kwartaal van 2002 was het aantal immigranten nog 4.000 hoger dan het aantal emigranten. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek.

Bijschriftwoensdag, 30 juli 2003

Rituelen

Rituelen zijn heel belangrijk in het leven van mensen en in gemeenschappen van mensen.

Hoofdartikelwoensdag, 30 juli 2003

Klein en groot fusieleed…

‘Bureaucratie bij thuiszorg aangepakt: Thuiszorg Het Friese Land gaat decentraliseren. De door fusies ontstane organisatie wordt in drie regio’s opgesplitst.’ ( Friesch Dagblad 24 juli).

Regiowoensdag, 30 juli 2003

Brundel wint op thuiswater

Heeg - Tony Brundel van de Lytse Lies uit Gaastmeer wil weer IFKS-kampioen worden. Dit jaar maakt hij de meeste kans, omdat hij net een nieuwe mast en een nieuw grootzeil heeft gekocht.

Regiowoensdag, 30 juli 2003

Puinruimen op camping Schatzenburg

Menaldum - Rigoureuze maatregelen schuwt Ron van Booma niet. Recreatieterrein Schatzenburg in Menaldum moet winstgevend worden en dus wil hij dat de sportkantines van het terrein verdwijnen en dat de dure opzichtster van het zwembad vertrekt.

Regiowoensdag, 30 juli 2003

Drank- en drugsgebruik Urker jeugd aangepakt

Urk - De gemeente Urk en de provincie Flevoland gaan het alcohol- en drugsgebruik onder de Urker jongeren aanpakken. In het najaar beginnen een campagne tegen overmatig drinken en een project dat zich richt op de plaatselijke drugsproblematiek.

Regiowoensdag, 30 juli 2003

It Fryske Gea schrapt bouw bezoekcentra

Olterterp – Natuurorganisatie It Fryske Gea schrapt haar bouwplannen voor drie bezoekerscentra in Fryslân. Het provinciale landschap moet bezuinigen en concentreert zich daarom op zijn kerntaak; het beheren van de natuur.

Geloof & Kerkwoensdag, 30 juli 2003

Dorcas geeft noodhulp aan Liberianen

Leeuwarden – De internationale hulporganisatie Dorcas is begonnen met een actie voor noodhulp aan de inwoners van Liberia.

Geloof & Kerkwoensdag, 30 juli 2003

Sober, remonstrants-doopsgezind gebouw

Fryslân heeft honderden fraaie, monumentale kerkgebouwen, die het waard zijn om in de zomermaanden te bezoeken. In de maanden juli en augustus houden de Stichting Alde Fryske Tsjerken en het Friesch Dagblad op zaterdag negen open dagen onder het motto ‘Tsjerke Iepen’. Deze week: het gebouw van de Verenigde Christelijke Gemeente in Dokkum.

Geloof & Kerkwoensdag, 30 juli 2003

Geen donderpreken, wel een vermaning

Nes (B.) - Lekenpredikers, broeders en zusters zonder theologische opleiding die de kansel op gaan. De Doopsgezinde Broederschap heeft ze altijd gehad. Baukje Bosscha-Stapensea uit Nes is een van hen. Al tien jaar gaat ze ,,fuort te preekjen’’. Niet alleen in mennistengemeenten, maar ook in Hervormde Gemeenten in Fryslân.

Sportwoensdag, 30 juli 2003

‘Etnisch schoon’ FC Koper verbaast zichzelf

Heerenveen – Regel tien maal een ontmoeting tussen Heerenveen en FC Koper en Heerenveen zal acht keer winnen. ,,Zo liggen de verhoudingen’’, zegt Alfred Jermanis, directeur voetbalzaken van de Sloveense tegenstander van Heerenveen woensdag in de eerste wedstrijd in de halve finale van de Intertoto-competitie.

Sportwoensdag, 30 juli 2003

Venema keert terug in basis tegen FC Koper

Heerenveen – Niet het meespelen van Tieme Klompe en Gerald Sibon vanavond in de eerste wedstrijd van de halve finale van de Intertoto Cup tegen FC Koper is het meest opmerkelijke, maar de terugkeer in de basis van Ronnie Venema.

Sportwoensdag, 30 juli 2003

Onzekerheid en twijfel slaan toe bij Cambuur

Leeuwarden – Wil Cambuur Leeuwarden niet net als vorig seizoen ondermaats gaan presteren, dan moet er snel een grote aankoop worden gedaan. Het gebrek aan een ervaren leider en de daarmee samenhangende tegenvallende oefenresultaten knagen aan het toch al broze zelfvertrouwen binnen de selectie. Het Engelse Norwich City deed daar gisteren in Franeker nog een schepje bovenop.

Sportwoensdag, 30 juli 2003

‘Freonen en freondinnen fan de PC. De dei is begűn’

Franeker – ,,Freonen en freondinnen fan de PC. De dei is begűn. Wy minsken komme by elke jierdei alle kearen tichterby de ein. Sa is de rin fan it libben. Mar net foar de PC, dy kin de ein net sjen. De PC is libbend as in hert.’’

Weerwoensdag, 30 juli 2003

Een kleine, maar tamelijk actieve storing ligt vandaag dichtbij ons land op de Noordzee. De gevolgen daarvan zijn duidelijk merkbaar. Eindelijk krijgen we weer eens regen, maar ik vrees dat het voorlopig ook de laatste neerslag zal zijn. Op de weerkaart wordt langzaam maar zeker de richting duidelijk die de atmosfeer uitgaat de komende tijd. We zien een krachtig hogedrukgebied boven het noorden van Scandinavië en een hogedrukgebied van de Azoren tot over Frankrijk. De laatste dagen was het niet helemaal duidelijk wat deze twee gebieden met hoge barometerstanden zouden gaan doen. De meeste computermodellen wijzen echter in de richting van een fusie en de kern zal dan boven Scandinavië komen te liggen. En dat is voor zomerliefhebbers wel de gunstigste oplossing. Het resultaat zal zijn dat we na de dip van vandaag geleidelijk over gaan schakelen op noordoostenwinden. Vanuit die hoek wordt warme en droge lucht onze kant op getransporteerd. Dat betekent voor de land- en tuinbouw slecht nieuws. De verdamping zal toe gaan nemen en de hele volgende week lijkt het droog, zonnig en warm te gaan worden. Compleet zomer maar de droogte zal steeds grotere vormen aannemen. De verwachting tot morgenavond: vanmiddag valt er van tijd tot tijd regen of enkele buien, mogelijk met een slag onweer. Later wordt het geleidelijk droger. De krachtige zuidenwind draait naar het zuidwesten en neemt af tot matig. Vannacht is het rustig bij 15 graden en is er kans op een mistbank. Morgen is er zon, ook een paar stapelwolken en lijkt het droog te blijven bij 23 of 24 graden. De zuidwestenwind is zwak tot matig. De vooruitzichten: zaterdag is het droog, zonnig en warm met 25 graden, maar neemt de kans op onweer toe. Zondag is het iets minder warm met een grotere kant op enkele (onweers) buien.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties