De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
maandag 23 april

Archief

De artikelen van zaterdag, 30 juli 2011.

Hoofdartikelzaterdag, 30 juli 2011

Individualisme als bedreiging en als kans

In het belangrijke boek ‘Marginaal en missionair’ maakt Wim Dekker zich druk over hoe een krimpende kerk toch toekomst heeft. Het boek bevat mooie analyses van de positie van de kerk, van het geloof van individuen en het bevat mooie aanwijzingen voor correcties op wat veel gelovige mensen menen of voelen. Het gaat met name over de protestantse gelovigen.

Regiozaterdag, 30 juli 2011

Jongen reageert boos op hulp

Appelscha - De elfjarige jongen die donderdag enkele ruiten van de brandweerkazerne in Appelscha ingooide, blijkt dezelfde te zijn die eerder op de dag door de brandweer van het dak van obs De Rietstroom in Appelscha was geholpen.

Regiozaterdag, 30 juli 2011

Eigenlijk is Bernhards jeep van iedereen

Drachten - Heel blij is Dirk van der Meulen (30) uit Ternaard met zijn jongste aanwinst. Gisteren heeft hij de originele Ford-jeep van prins Bernhard uit Maarssen opgehaald, die hij dinsdag voor 24.000 euro kocht op een veiling.

Regiozaterdag, 30 juli 2011

Even trouwen en dan weer meteen aan het werk

Gorredijk - Morgen is het zeventig jaar geleden dat Keimpe de Boer (91) en Neentske (Ninke) Bijsma (93) in Beetsterzwaag trouwden. Een groot feest was er niet, want het was oorlog. Ze gingen op de fiets naar het raadhuis en daarna voor één trouwfoto door naar Drachten. Daarna werden de bruidskleren verwisseld voor werkkleding. De verloren arbeidstijd moest ingehaald worden. Hun liefde voor elkaar was hun grootste kracht, ,,van een roze wolk was geen sprake”, zegt zoon Tjalling.

Regiozaterdag, 30 juli 2011

Fout gestalde fiets op station is niet veilig

Leeuwarden - De gemeenten Leeuwarden en Heerenveen gaan door met het verwijderen van fietsen die niet in de rekken staan, op en rond de NS-stations. De gemeente Utrecht werd deze maand teruggefloten na het lossnijden van een rijwiel bij het Centraal Station in de stad. De bestuursrechter oordeelde dat fietsen alleen weggehaald mogen worden als deze zo zijn neergezet dat het gevaar oplevert, bijvoorbeeld voor een nooduitgang.

Sportzaterdag, 30 juli 2011

Fierljepper Helmholt sterkste in door regen geteisterd Buitenpost

Buitenpost - Bart Helmholt heeft gisteravond in Buitenpost een door regen geteisterde fierljepwedstrijd gewonnen. De regerend Fries kampioen deed dat door al in de eerste sprong van de ljepperij de winnende afstand bij de senioren neer te zetten. Helmholt kwam tot 18.92 meter en die afstand van de Burgumer wist niemand meer te verbeteren.

Sportzaterdag, 30 juli 2011

Driezum dwingt respect af in paardensportwereld

Driezum/Wâlterswâld - Ruim twintig jaar was de marathon tijdens de Paardendagen in Driezum/Wâlterswâld een ‘wilde’ wedstrijd. Een eigen reglement, los van strakke regels die de Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie (KHS) oplegt. Na 22 jaar is dat veranderd. Driezum heeft respect afgedwongen bij de overkoepelende organisatie voor hippische wedstrijdsport.

Sportzaterdag, 30 juli 2011

Profronde pakt uit met expositie en Tourrenners

Surhuisterveen - Normaliter organiseren de leden van Stichting Wielercomité Surhuisterveen een korte persconferentie om daarmee het deelnemersveld van de jaarlijkse Profronde aan te kondigen. Dit jaar trokken de drijvende krachten achter Fryslâns enige profcriterium alle registers open. De Profronde beleeft komende dinsdag namelijk haar dertigste editie. Ter ere daarvan is de komende weken een grote expositie te zien in Surhuisterveen. Gisteren werd die geopend en en passant werd ook de complete startlijst gepresenteerd.

Sportzaterdag, 30 juli 2011

Is Cambuur matig of zijn Boys goed?

Vandaag: het oefenduel tussen Harkemase Boys en SC Cambuur (1-2)

Sportzaterdag, 30 juli 2011

Cambuur met pijn en moeite langs Harkemase Boys

Harkema- SC Cambuur heeft gisteravond bij Harkemase Boys de oefencampagne voor het nieuwe seizoen met een krappe en late 1-2 zege afgesloten. Daarmee moesten de Leeuwarders de onlangs geďntroduceerde titel ‘Kampioen van Fryslân’ wel aan sc Heerenveen laten, dat de Harekieten onlangs al met 1-5 de baas was.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties