De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
donderdag 24 mei

Archief

De artikelen van dinsdag, 30 juli 2013.

Cultuurdinsdag, 30 juli 2013

Cd van wereldkampioen Excelsior

Zuidhorn | Christelijke Muziekvereniging Excelsior uit Grijpskerk brengt een cd uit van het muziekstuk De Ruigewaard dat speciaal voor haar deelname aan het Wereld Muziek Concours (WMC) werd geschreven door componist Jan de Haan uit Oranjewoud.

Economiedinsdag, 30 juli 2013

Topdrukte in zwembadenverkoop door zomerweer

Speelgoedimporteur Van der Meulen in Sneek profiteert net als veel bedrijven in de recreatieve sector van een zomervakantie met mooi weer. In de distributiecentra wordt met extra personeel ook in het weekeinde gewerkt.

Hoofdartikeldinsdag, 30 juli 2013

Andere samenleving en andere overheid

Het is een bekend probleem: de overheid zegt meer ruimte te willen laten aan de samenleving waarin maatschappelijke initiatieven worden ontplooid, maar tegelijkertijd is het diezelfde overheid die regels stelt van bijvoorbeeld gelijke toegankelijkheid, gelijke kansen en dezelfde kwaliteitseisen.

Regiodinsdag, 30 juli 2013

De SKS-titelrace lijkt een kopie van vorig jaar

Woudsend | De strijd om de SKS-titel zou spannender worden, zo werd beloofd toen het nieuwe tuigenplan werd gelanceerd. Maar nu de zeilen op de veertien skûtsjes zo eerlijk mogelijk zijn verdeeld, is de spanning om de eerste plek halverwege de competitie al voorbij. Dit seizoen lijkt zelfs een kopie te worden van vorig jaar. Net als toen pakte Douwe Visser van Sneek drie zeges op rij.

Regiodinsdag, 30 juli 2013

Acties in kinderopvang halen weinig uit

Leeuwarden | De klappen blijven maar komen in de kinderopvang. Gisteren werd bekend dat alleen dit jaar al 85 kinderopvangcentra failliet zijn gegaan, dat zijn er dubbel zoveel als in heel 2012 toen er 49 failliet gingen. Acties om meer kinderen te trekken, lijken in Fryslân weinig op te leveren.

Sportdinsdag, 30 juli 2013

Ajax-jaarboek dit keer ook bijzonder voor ONS Sneek

Voor regerend landskampioen Ajax begint het nieuwe eredivisieseizoen komende vrijdag met een duel tegen Roda JC. Het kan het jaar worden waarin de Amsterdammers onder coach Frank de Boer voor de vierde keer op rij kampioen worden. De titel van afgelopen seizoen lijkt al weer ver weg. Maar toch, het Officiële Ajax-jaarboek, 2012-2013 haalt de herinneringen nog eenmaal boven en is de moeite waard. Zeker als je uit Sneek en omgeving komt.

Sportdinsdag, 30 juli 2013

De Kort, Terpstra en Boom ook in Profronde

Leeuwarden | Wielrenners Lars Boom (Belkin), Niki Terpstra (Omega Pharma-QuickStep) en Koen de Kort (Argos-Shimano) staan vanavond ook aan de start van de Profronde van Surhuisterveen. Daarmee komt het aantal Tourrenners op tien. Publiekstrekkers zijn de Britse tourwinnaar Chris Froome en Belkin-duo Bauke Mollema en Laurens ten Dam. Net als de Friese favoriet Lieuwe Westra en het trio Tom Leezer, Tom Veelers en Albert Timmer werden zij al eerder gecontracteerd.

Sportdinsdag, 30 juli 2013

Voor Friezin Aukes is windsurfen meer dan zon, zee en strand

Fuerteventura | Zeg windsurfen en je zegt Dorian van Rijsselberghe. Hij was bijna een jaar geleden een van de Nederlandse goudenmedaillewinnaars tijdens de Olympische Spelen van Londen. Maar ook Fryslân heeft z’n eigen superster: Arrianne Aukes (27). Geboren en getogen in Wolvega. En afgelopen weekeinde nummer twee bij een worldcup. Maar zon, zee, strand en slapend rijk worden? Zo simpel is het niet.

Sportdinsdag, 30 juli 2013

PC-koning van 1963 leeft nog voor kaatsen

Arum | ,,Als ik je nog één keer tegenkom, dan moeten we maar even een biertje doen”, roept een juniorkaatser naar Gerrit Okkinga. ,,Dat vind ik mooi”, zegt de 71-jarige Makkumer ondanks het leeftijdsverschil van ruim vijftig jaar. Okkinga is nog steeds actief als selectietrainer van de kaatsbond bij de junioren. Hij won vijftig jaar geleden samen met Drewis Smedinga (Harlingen) en Martinus Santema (Easterlittens) de PC en werd destijds op het Sjûkelân uitgeroepen tot koning.

Sportdinsdag, 30 juli 2013

Broers Triemstra treffen elkaar al in eerste omloop PC

Franeker | De loting voor de 160e PC, die morgen zal worden verkaatst, leverde gisteravond niet louter tevreden gezichten op. Zo werd het favoriete partuur van Gert-Anne van der Bos in de De Koornbeurs voor de eerste omloop gekoppeld aan het trio van Bauke Triemstra. Daardoor staat meteen de clash tussen de broers Taeke en Bauke Triemstra, de favoriet en de grootste outsider, op de rol. Ook het partuur van Cornelis Terpstra moet in de eerste schifting aan de bak tegen de formatie van Jan Dirk de Groot. Van de kanshebbers lootte het partuur van Johan van der Meulen gunstig in het eerste blokje van acht parturen.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties