De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
donderdag 26 april

Archief

De artikelen van dinsdag, 30 september 2003.

Bijschriftdinsdag, 30 september 2003

De HERE is mijn herder; mij ontbreekt niets

Hoofdartikeldinsdag, 30 september 2003

Van de Hoop Scheffer…

Het is wellicht niet zo, maar het had zo kunnen zijn: de late benoeming van Bert Bot als minister van buitenlandse zaken is gelegen in ‘goede gesprekken’ die Balkenende en de beoogde ministers moesten voeren over de koers van het Nederlandse buitenlandse beleid. De gaande minister en de komende hebben op dat punt op z’n minst verschillende voorkeuren.

Regiodinsdag, 30 september 2003

Wellicht redding bus 42

Lemmer - Buslijn 42 blijft mogelijk door de Lemster wijk Lemstervaart rijden. Lemsterland krijgt twee weken om een alternatief te bedenken dat de buslijn twee minuten tijdwinst oplevert. Wethouder Van der Pal (Gemeentebelangen) heeft gisteren 1750 handtekeningen aangeboden aan Gedeputeerde Staten van Flevoland.

Regiodinsdag, 30 september 2003

Katlijkers maken boek over hun dorp

Katlijk – Katlijk. Een uitgestrekt dorp aan een van de zijtakken van de rivier de Tjonger bestaat volgend jaar zevenenhalve eeuw, zo wordt tenminste geschat. Ter ere van dat jubileum én van het 75-jarig bestaan van Plaatselijk Belang verschijnt volgend jaar juni het boek Katlijk door de eeuwen heen . Een van de schrijvers, Gerard Thijssen, legde afgelopen weekeinde de laatste hand aan het boekwerk.

Regiodinsdag, 30 september 2003

‘Verslaafden kunnen tuintjes onderhouden’

Leeuwarden – Drugsverslaafden en daklozen in Leeuwarden gaan misschien aan de slag als tuinonderhouders in de Leeuwarder wijk Barent Fockes.

Regiodinsdag, 30 september 2003

Holwerders vrezen hogere huurlasten

Holwerd – Inwoners van Holwerd vrezen hogere huurlasten. Dit bleek gisteravond op een informatiebijeenkomst in Holwerd over de herstructureringsplannen.

Regiodinsdag, 30 september 2003

Ook platteland klaagt over extreemrechts

Leeuwarden – Het Anti Discriminatie Bureau (ADB) in Leeuwarden krijgt een toenemend aantal meldingen over extreemrechtse jongerengroepen. In de eerste negen maanden van dit jaar kreeg het ADB twaalf meldingen over jongeren. In heel 2002 waren dat er zeven.

Geloof & Kerkdinsdag, 30 september 2003

‘Opfriscursus’ over geloven

IJlst - Wie is Jezus Christus? En de Bijbel, wat is dat eigenlijk voor een boek? Het zijn vragen die aan de orde komen in de cursus Aangenaam kennismaken , die acht predikanten uit Wymbritseradiel vanaf 21 oktober gaan geven. Een opmerkelijke samenwerking van Samen-op-Wegpredikanten in de ring IJlst.

Geloof & Kerkdinsdag, 30 september 2003

Een kerkvader die zich laat kennen

Augustinus (354-430) was een van de invloedrijkste kerkvaders en een grondlegger van het westerse denken. Zijn boeken vinden nog altijd gretig aftrek. Paul van Geest legt in een tweeluik uit waarom. Deel 1.

Sportdinsdag, 30 september 2003

Crisis drafsport gaat voorbij aan grasbaan Joure

Joure – De Jouster Merkekoersen spotte gisteren met alle geldende regels in de Nederlandse draf- en rensport. Met de één na hoogste omzet ooit (135.000 euro), meer dan tweeduizend toeschouwers langs de grasbaan en een overschot aan aanmeldingen (80 paarden werden uitgeloot) is het duidelijk dat de crisis in de drafsport voorlopig aan Joure voorbij is gegaan.

Sudergeadinsdag, 30 september 2003

PvdA-voorman in staten ketst Nuon-plan Ploeg af

Leeuwarden – PvdA-fractievoorzitter in Provinciale Staten B. Versteeg ziet persoonlijk niets in het plan van gedeputeerde Ploeg om de aandelen van de Nuon op te splitsen. ,,Ik vind het daarnaast niet charmant van Ploeg het plan zo de wereld in te sturen zonder daar eerst de staten over te hebben geraadpleegd. De verhoudingen in de staten zijn sinds de vorige verkiezingen nogal gewijzigd. De kans is groot dat de staten niets voelen voor de verkoop van de Nuon-aandelen.”

Weerdinsdag, 30 september 2003

Vrij zonnig

Vanmiddag en ook morgen is het vrij zonnig. Vannacht blijft het helder en het kwik zakt naar waarden tussen 6 en 10 graden. De wind is dan zwak tot matig uit het oosten tot zuidoosten. Morgen wordt het 17-18 graden, bij een matige tot vrij krachtige oostzuidoostenwind .


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties