De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
dinsdag 22 mei

Archief

De artikelen van dinsdag, 30 september 2014.

Hoofdartikeldinsdag, 30 september 2014

Geen strategie is ook een strategie

In een openhartig interview op de Amerikaanse televisie erkende president Barack Obama dit weekeinde dat de Verenigde Staten de opmars van de soennitische terreurgroep Islamitische Staat (IS) in SyriŽ en Irak hebben onderschat. Voor zijn critici is deze opmerking het zoveelste bewijs dat Obama een slecht buitenlands beleid voert. Door de zaken op zijn beloop te laten zou er een wereldwijd machtsvacu√ľm zijn ontstaan waar IS en lieden als Poetin en Assad van hebben geprofiteerd. Volgens zijn criticasters gaf Obama ook een brevet van onvermogen af door vier weken geleden te verklaren dat hij geen strategie had om IS aan te pakken.

Regiodinsdag, 30 september 2014

Bewoners Harlinger zorgflat Almenum ageren tegen sloop

Harlingen - De bewoners van woonzorgcentrum Almenum in Harlingen willen niet dat hun gebouw aan de Midlumerlaan wordt gesloopt. Eigenaar De Bouwvereniging heeft plannen om Almenum te verhuizen naar Plan Zuid, achter het spoor, in de buurt van rsg Simon Vestdijk. Dat zou pas over vijf jaar werkelijkheid worden, maar de bewonerscommissie heeft nu vast een petitie aangeboden, voorzien van 170 handtekeningen.

Regiodinsdag, 30 september 2014

Bouwer verwijt Lawei formele opstelling

Drachten - De directie van schouwburg De Lawei in Drachten ging zeer passief en formeel te werk, had weinig oog voor de praktijk van de bouw en verlangde steeds weer aanvullende rapporten van aannemer Van Norel. Dat betoogde advocaat Peter Verstegen van de bouwer uit Epe gisteren voor de Raad van Arbitrage voor de Bouw (RvA), tijdens het kort geding tussen beide partijen over het stilgelegde nieuwbouwproject. ,,Het begon al in september 2013 met stagnerende gegevensverstrekking, wijzigingen en het niet tijdig ter beschikking stellen van het werkterrein."

Regiodinsdag, 30 september 2014

Aantal vrouwen op Weaze woont nog nergens

Leeuwarden - Prostituees mogen vanaf morgen niet meer op hun werkkamer overnachten. Vanaf dan ziet de gemeente Leeuwarden erop toe dat de peeskamers niet meer gebruikt worden om in te wonen.

Regiodinsdag, 30 september 2014

Bolletongersdei krijgt agrarisch karakter terug

Bolsward - Bolletongerdei in Bolsward slaat nieuwe wegen in. De organisatie wil de band tussen stad en platteland verder versterken en het agrarische karakter van het evenement meer benadrukken. Maar stieren zullen de bezoekers op Bolletongersdei niet aantreffen. ,,Boeren ha sels suver gjin bollen mear op it bedriuw", zegt voorzitter Jan Galema van de Stichting Bolletongersdei. ,,We wolle it boerelibben mei in eigentiids evenemint werombringe yn it stedslibben."


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties