De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
woensdag 23 mei

Archief

De artikelen van vrijdag, 30 september 2016.

Economievrijdag, 30 september 2016

Friezen niet hoog in innovatie-top 100

Sneek/Lemmer - Yoni.care uit Amsterdam is het innovatiefste bedrijf van 2016. De ontwikkelaar van biologisch afbreekbare katoenen tampons, maandverband en inlegkruisjes is door de jury op de eerste plek van de MKB Innovatie-Top 100 gezet. Het Sneker BlueLeg Monitor eindigde als 39e en I.C.Y. uit Lemmer op de 49e plek.

Hoofdartikelvrijdag, 30 september 2016

Wereld verandert

Vrijwel iedere dag verschijnen berichten over technische ontwikkelingen. Het kan gaan over auto’s die zichzelf besturen, over het maken van plastic uit het schadelijke CO2, het aanbrengen van elektronica in het menselijk lichaam, over ontdekkingen in verre melkwegstelsels, over het genetisch manipuleren van gewassen, of over nieuwe middelen ter bestrijding van kanker.

Regiovrijdag, 30 september 2016

Advocaten toch welkom bij spreekuurrecht

Leeuwarden - De proef met een laagdrempelige spreekuurrechter is gisteren aangepast na bezwaren van de Orde van Advocaten Noord-Nederland. Deken Rob Geene riep advocaten op voorlopig geen assistentie aan de proef te verlenen, omdat die in strijd zou zijn met de kernwaarden onpartijdigheid en onafhankelijkheid. Rechtbank Noord-Nederland heeft daarop meteen het procesreglement aangepast.

Regiovrijdag, 30 september 2016

Mauritiuskerk behoudt toren en luidklok, ook na verbouwing

Jirnsum - De Mauritiuskerk aan de Rijksweg stond sinds 2011 te koop op huizensite Funda. Recreatieondernemer Roelof Speelman (51) stuitte erop en zag er een geschikte uitbreidingslocatie in. Het is niet de eerste keer dat hij en zijn vrouw Petra een voormalige kerk kopen. Eerder verbouwden ze een kerkgebouw in Gasselternijveen tot groepsaccommodatie, met overdekt zwembad en sauna.

Regiovrijdag, 30 september 2016

Mata Hari was entertainster tegen wil en dank, weten we nu

Leeuwarden - 'Denk niet dat ik slecht ben in mijn hart. Ik doe het alleen uit armoede.’

Regiovrijdag, 30 september 2016

Fryslân wil 120 als maximum in provincie

Leeuwarden - De provincie Fryslân gaat lobbyen bij het rijk om de maximumsnelheid op de rijkswegen in Fryslân terug te brengen van 130 naar 120 kilometer per uur.

Sportvrijdag, 30 september 2016

Geen één-nulletjes, maar aanvallen, spektakel

Heerenveen - Of het de prelude vormt van een succesvol jaar is lastig te voorspellen, maar feit is dat Heerenveen de seizoensstart goed heeft verteerd. Het veldspel van de ploeg van de nieuwe trainer Jurgen Streppel wordt met de week beter en parallel daaraan loopt het puntenaantal snel op. Na zeven competitieduels staat de teller al op veertien punten, goed voor de (gedeelde) vierde plaats. Sinds het seizoen 2003-2004 schoot Heerenveen niet meer zo sterk uit de startblokken. Hoe dat destijds ging

Sportvrijdag, 30 september 2016

Barto raakt basisplaats kwijt aan Hoefdraad

Leeuwarden - Martijn Barto is zijn basisplaats bij SC Cambuur alweer kwijtgeraakt. In de uitwedstrijd van vanavond tegen MVV moet de spits plaatsmaken voor Jerge Hoefdraad. Het is een tactische zet van trainer Rob Maas, die een strijd om de afvallende ballen verwacht. Hij denkt dat Hoefdraad daarbij beter tot zijn recht komt, dan Barto. ,,Een moeilijke keuze, maar dat hoort bij topsport", aldus Maas. Sander van der Streek opereert vanaf de linkerkant en Ricardo Kip speelt op tien.

Sportvrijdag, 30 september 2016

VC Sneek gaat in Supercup voor hattrick

Sneek - De volleybalsters van VC Sneek gaan zondag in Doetinchem proberen om voor de derde keer op rij de Supercup in de wacht te slepen. Maar de situatie is wezenlijk anders dan de voorgaande twee keer, want het kampioensteam van trainercoach Petra Groenland heeft na vorig seizoen een behoorlijke metamorfose ondergaan. ,,Het is niet zo dat we weer helemaal op nul moeten beginnen, maar het wordt een interessant jaar", onderkent Groenland.

Sportvrijdag, 30 september 2016

De Vries behoudt derde stek in Olympia’s Tour

Gendringen - Hartthijs de Vries heeft de derde dag van Olympia’s Tour goed doorstaan. De Kollumer van de Rabobank-opleidingsploeg verdedigde met succes zijn derde plaats en staat na gisteren nog acht tellen achter klassementsleider Pavel Sivakov. De Fries draagt het oranje-tricot als leider van het combinatieklassement. In de door Miles Scotson gewonnen tijdrit over vijftien kilometer pakte De Vries acht seconden terug. Halvorsen zegevierde ’s middags in een massasprint.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties