De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
donderdag 24 mei

Archief

De artikelen van zaterdag, 30 september 2017.

Economiezaterdag, 30 september 2017

Boeren op Schiermonnikoog willen melk zelf op het eiland verwerken

Schiermonnikoog - Er bestaat een kans dat er binnen een paar jaar op Schiermonnikoog een zuivelfabriek wordt gebouwd. De zeven veehouders van het eiland onderzoeken de mogelijkheden met FrieslandCampina.

Hoofdartikelzaterdag, 30 september 2017

Catalonië? Geen commentaar, zegt EU

Spanje houdt de adem in nu een van de diepste politieke crises die het land in de afgelopen veertig jaar heeft meegemaakt een climax nadert. De deelstaat Catalonië wil morgen een referendum houden over onafhankelijkheid en de centrale regering in Madrid trekt alles uit de kast dat te voorkomen. Om de deelstaatregering in Barcelona te ontmoedigen door te gaan met de volksraadpleging zet Madrid alle mogelijke legale middelen in. Sommige justitiële maatregelen scheren langs de rand van wat grondwettelijk is toegestaan, zoals de arrestatie van lokale bestuurders, het in beslag nemen van promotiemateriaal, het uit de lucht halen van websites en het onder bevel stellen van de Catalaanse politie.

Regiozaterdag, 30 september 2017

Onvoldoende aandacht voor Fries op scholen

Leeuwarden - Zo’n drie kwart van de basisscholen in Fryslân doet niet genoeg aan het vak Fries. Dat is althans de tussenstand van de inventarisatie die de provincie laat uitvoeren. Gedeputeerde Sietske Poepjes kiest er niet voor om verbetering van bovenaf af te dwingen. Liever kiest ze voor een verleidingstactiek, door onder meer lesmateriaal en bijscholing aan te bieden.

Regiozaterdag, 30 september 2017

Veertienjarige bekent moord op zijn ouders

Leeuwarden - De 14-jarige jongen uit Katlijk die ervan verdacht wordt zijn ouders te hebben omgebracht, heeft bekend. Dat heeft het Openbaar Ministerie (OM) bekendgemaakt. Dinsdagochtend werden de lichamen van de ouders gevonden in de boerderij in Katlijk, dezelfde dag werd de jongen aangehouden. Over een motief is niets bekendgemaakt.

Regiozaterdag, 30 september 2017

Herinrichting Markt kan los, na laatste hobbel in de raad

Dokkum - Aannemer BAM gaat op 20 november aan de slag met de Markt in Dokkum. Dongeradeel maakte de aannemer gisteren bekend, daags na een rumoerige raadsvergadering waarin de financiering voor het project ter sprake kwam.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties